Ioana Hincu

Craciunul. O Noapte Buna cu noi.

In certitudini on decembrie 24, 2011 at 4:12 am

Daca n-ati citit “Povestea de Craciun. Despre eroi. De la pamant la cer” pe care v-am dedicat-o acum cateva zile…aveti timp.

De la pamant la cer ( caci pentru asta v-am scris-o) va puteti ridica sufleteste oricand. Si sunt convinsa ca atunci cand o veti citi…se va face. Macar asa, putin.

 Azi insa e ajunul Craciunului, de aceea povestea-i mai scurta. Si suna ( tot a urare) cam asa:

 Exista o limba in lumea asta, in care Noaptea de Craciun se cheama “Noaptea Buna” ( La Noche Buena; ei da, ati ghicit, e limba spaniola).

Frumos nume si potrivit.  Noaptea Buna

Crestinatatea sarbatoreste in noaptea asta nasterea lui Isus  ( nu plimbarea lui Mos Craciun peste lume in trasura lui plina cu obiecte si jucarii). Isus – care a fost probabil unul dintre cei mai buni , altruisti si providentiali profeti pe care i-a cunoscut omenirea pana acum. Daca nu cel mai bun. La suflet.

Prin El sarbatorim nasterea si renasterea credintei in iubirea de oameni si dintre oameni ca motor al devenirii si desavarsirii noastre, si bucata rupta din, si daruita noua de  Dumnezeu.

Indiferent ca sunteti crestini sau nu, agnostici sau atei, asta ar trebui sa sarbatorim cu totii, acum, impreuna.

Asta va doresc eu sa celebrati. Sa fiti buni cu voi, buni cu ceilalti, si buni cu noaptea asta, ca sa fie si ea la fel de generoasa si gingasa cu voi.

Chiar daca pe continentul si in tara noastra acum noaptile sunt lungi si friguroase, aprindeti o lumanare – un foc mic cu lumina calda – si incalziti noaptea voi. In acest fel. Si cu sufletul vostru. Pentru ca de acolo vine singura caldura eterna si nepieritoare.

Si asa, atarnati intre intuneric si lumina, intre frig si cald, eu va doresc un Craciun foarte fericit si la adapost de cele rele.

 Noaptea sa fie Buna cu voi !

 Iar in incheiere, cu toata dragostea, o…Candela….muzicala.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: