Ioana Hincu

Vremea derbedeilor

In certitudini on ianuarie 19, 2013 at 8:11 pm

Înainte de toate: Stânga politică are ideologie. Nocivă, dar are. Trebuie studiată și înțeleasă chiar și de către oamenii de dreapta. De ce? Pentru că așa cum genial spunea Ronald Reagan, comuniștii sunt cei care i-au citit pe Marx și Lenin; anti-comuniștii sunt cei care i-au înțeles. Cu alte cuvinte, unele convingeri  sănătoase se capătă cel mai bine per a contrario. Iar ideologia de stânga poate fi cel mai bine combătută prin cunoaștere și reducere la absurd.

Pentru începutul anului, am ales un subiect trist, evident prin el însuși și scurt. Cică în România anului 2013 ar fi jale, pentru că a venit, din nou, vremea stângii. E la putere. Cică ar fi ajuns la putere pentru că dreapta politică românească (PDL-Boc) ar fi eșuat lamentabil.

 Eu vă propun altă abordare, mai realistă: care stânga, care dreapta, și ce au una cu cealaltă sau cu noi? Dacă până la guvernarea USL-Ponta mai încercam unele dubii, de asta vară încoace nu mai am:

 Dreapta politică românească e o himeră pe cale să devină în sfârșit, măcar pentru unii, un deziderat și-un proiect (până la punerea în practică însă, mai avem). Adică încep a i se contura așa, oareșicum corect și public (in societatea oamenilor obișnuiți și-ntr-o parte a mass-media, mai mult decât  prin partide) principiile. Care principii, până acum, cam tuturor românilor auto-declarați de dreapta (includ aici și pe politicieni) le-au scăpat.

Iar stânga politică românească, auto-intitulată social-liberal -democrată ( PSD plus PNL, evident, ce credeați?), e de fapt o adunare de derbedei puși viguros pe căpătuială, în stil liber-ales-mafiot, nu  democrat, care n-au nicio legătură cu social-liberal-democrația de nicăieri și de nicicând. Și sincer? Ideologic vorbind ( pentru că stânga are întotdeauna ideologie, chiar dacă greșită), nu se ridică nici măcar la nivelul (de vârf) al lui Ion.  Iliescu, desigur. Să mă explic:

 În afară de două mesaje câinoase, de învrăjbire națională -“ jos Băsescu și jos Justiția -€“ care m-au obosit mai rău decât o criză de colecist,  plus minciuna plagiată de la stângiști -“ vă dăm, vă dăm, dar  habar n-avem de unde și cum –  eu n-am auzit din gura lor (USL- Ponta) nicio idee social-democrat-liberală (liberalism de stanga, desigur, nu de dreapta). Ba nici măcar socialistă.

 Ce mai încolo-încoace, dacă stau bine să mă gândesc, au făcut de rușine până și mare parte din Manifestul Partidului Comunist (Karl Marx). Unde-i principiul luăm de la capitaliștii bogați și dăm la săracii proletari? De la care capitaliști bogați să luăm, și la care proletari să dăm, că n-avem. Bogații (cei de anvergură) sunt rari și sunt toți în funcții sau demnități publice, la putere adică, sau prin preajmă. Iar proletarii sunt țăranii agricultori și muncitorii în diverse industrii capitaliste ( activitățile liberale, independente, deținătorii de mici sau medii afaceri, magazine, funcționarii publici și salariații bugetari care freacă menta pe bani publici, nu se includ aici);  câți mai avem? Unde-i impozitul progresiv marxist? Cui să i-l aplici? Politicienilor, demnitarilor încasatori de mită ( pardon, comisioane) și traficanților de influență care spoliază bugetul public pe mână cu prietenii lor, marii capitaliști de stat? Adică noii noastre “burghezii” ? Eu de impozit pe șpagă n-am auzit. Iar treaba cu cota unică de impozitare, pe care au declarat că o mențin (aferim și Doamne ajută! măcar atât, că altfel chiar falimentăm toți și murim), l-ar stimula pe Marx să facă tumbe-n mormânt. Așadar unde-i lupta de clasă? Cu care “burghezie” exploatatoare și lacomă se luptă PSD-USL? Căci noua burghezie ( a se citi în versiunea modernă, actuală, căpătuiții de la bugetul public format pe spinarea micuțului nostru sector curat-privat) sau mai degrabă noii feudali sunt până la urmă EI. Iar clasa împotriva căreia luptă e de fapt restul populației. Dacă ar afla stafia lui Lenin ce face PSD-USL, mi-e teamă că mumia lui de la Kremlin ar putrezi, în sfârșit, de nervi!

Prin urmare, revin: care stânga? Care ideologie? Păi PSD-Ponta-USL e  social-democrație? În care ideologie de stânga stă scris principiul luptei împotriva întregii populații, a statului și instituțiilor lui, a legii și justiției pentru salvarea infractorilor de pușcării și întru perfecționarea jafului organizat în varii forme  de la bugetul public? Păi nu scrie nicăieri. Cred că nici măcar în statutul onor celor două partide: PSD plus PNL egal USL. 

 Și totuși e vremea lor. Dar să fim bine înțeleși: nu a social-democraților. Nici măcar a socialiștilor. Ci a “originalilor” – tinerii lupi și degenerații discipoli ai lui Ion. Adică vremea derbedeilor fără rușine și fără de lege, puși pe căpătuială personală și cam atât.

De ce am ținut să fac acum, la început de 2013 această precizare? Nu pentru că diferențele principiale și ideologice dintre dreapta și stânga politică n-ar conta și n-ar trebui cunoscute. La ba din contra. Nu pentru că ideologia stângistă nu s-ar manifesta episodic (in metodă și propagandă) la actualii guvernanți și n-ar merita identificată. Nu. Mai ales acum  diferențele dreapta/stânga politică ar merita înțelese  de către toți – politicieni plus popor. Și nu doar pentru viitor (care viitor? nu știm). Ci pentru că-n clipa de față, cei care ne conduc n-au mamă politică, n-au tată ideologic (ci propagandistic-metodologic, cum spuneam), n-au limite, n-au rețineri ca orice guvernant minim responsabil, ci doar idei și metode rudimentare, de clasici derbedei- mafioți – infractori. ȘI TOTUȘI AU FOST VOTAȚI. Halal opțiune politică. Halal vot.

 De aceea e util, cred, ca toată lumea –  și adversari politici, și presă, și populație neaservită, dar inertă – să înțeleagă această chesiune.  Să știe de unde și de la cine se trage dezastrul instituțional și economic în care băltim și ne scufundăm. Să știe împotriva cărui curent de facto trebuie să înotam și să ne luptăm ca să nu ne înecăm.  Nu de la social-democrație ni se trage (deși nici asta nu-i aducătoare de prosperitate si civilizație de tip occidental la care visăm). Și-n niciun caz de la  așa-zisa dreaptă politică românească (pe care dacă am fi avut-o vreodată in ultimii 23 de ani, eram sigur mai prosperi, chiar dacă civilizația se construiește abia mai apoi și mai greu). Ci de la o mână de veritabili derbedei care, ca politicieni, rămân niște impostori – aparent de stânga, aparent legitimi conducători (70% din parlament) fără să fie, însă cu jalnic scor (4,3 milioane alegători din 18,3). Totuși, e vremea lor. Și tocmai de aceea trebuie tratați  ca atare. Nu tolerați, nu menajați, nu încurajați sau votați data viitoare.  Vă doresc în acest sens un an si un viitor corespunzător!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: