Ioana Hincu

Disonanță cognitivă și retard moral: politicieni, majestăți și criminali

In spaime on iunie 18, 2014 at 4:30 pm

Pretext si context

Ieri, 17 iunie 2014, Senatul Romaniei a aniversat 150 de ani de la infiintare. La sedinta aniversara solemna a Senatului au fost invitati, printre altii, Ion Iliescu, Victor Ponta si principesa Margareta. Presedintele in functie al Romaniei, Traian Basescu nu a fost invitat, fiind sters de pe lista de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/sedinta-solemna-in-senat-pentru-aniversarea-a-150-de-ani-de-activitate-traian-basescu-nu-a-fost-invitat-live-ora-10-30.html

Ce este de retinut

1.Calin Popescu Tariceanu este Presedintele Senatului Romaniei, al doilea om in stat dupa Presedintele tarii, pe care, in caz de vacanta a functiei, il inlocuieste, conform Constitutiei.

Tariceanu se pretinde liberal. Tariceanu este fost presedinte PNL, fost prim-ministru, adica sef al guvernului sustinut parlamentar de PSD, guvern care a devalizat cel mai rapid si spectaculos bugetul tarii (2007-2008) in criza economica iminenta. Tariceanu este totodata campion la neveste (patru pana acum, daca nu ma insel).

“Liberalul” Tariceanu a fost uns la carma Senatului, anul acesta, de majoritatea parlamentara PSD in frunte cu Victor Ponta, seful acestui partid cleptocratic de stanga.

2. PSD (fost PDSR, fost FSN) este partidul creat de Ion Iliescu in 1990.

PSD este si a ramas, de 25 de ani, cel mai mare partid din Romania. PSD este – resursa umana, nomenclatura, doctrina, manifestarea demagogica si actiunea politica o dovedesc – continuatorul Partidului Comunist Roman, cel condus de fostul dictator criminal Nicolae Ceausescu si nomenclatura lui, cei despre care Ion Iliescu spunea in decembrie 1989, din studiourile TVR, adresandu-se natiunii, ca sunt:

“conducători care s-au autointitulat conducători, s-au autointitulat aleși ai poporului, s-au autointitulat comuniști, n-au nimic de-a face cu socialismul, nici cu ideologia comunismului științific, au întinat numai numele partidului comunist român, au întinat numai memoria celor care și-au dat viața pentru cauza socialismului în această țară”. Aveti inregistrarea-document aici:

http://www.youtube.com/watch?v=M20PLsYSOF8

3.Ion Iliescu nu e o gluma, decat cel mult una proasta, de dimensiuni cosmice, a istoriei noastre contemporane.

Ion Iliescu e viu, are 84 de ani si este presedintele de onoare al PSD. Iliescu este comunist pe viata, asumat si declarat – niciodata nu s-a dezis de identitatea sa ideologica. Iliescu este criminal – instigator la crima in masa, in decembrie 1989 si la mineriada din 13-15 iunie 1990. Este in acelasi timp cel care, in aceeasi perioada i-a refuzat fostului rege Mihai permisiunea de a intra in tara.

Detalii despre faptele si convingerile, foste si actuale, ale lui Ion Iliescu, aici:

https://ihincu.wordpress.com/2013/06/15/amnezia-e-o-boala-nu-o-solutie/

Ion Iliescu, este mentorul ideologic al numitilor Adrian Nastase si Victor Ponta, care l-au si succedat la conducerea PSD, conducand succesiv guvernele Romaniei. Primul se afla in puscarie pentru infractiuni de coruptie. Al doilea, inca in libertate, a condus lovitura de stat din iulie 2012 –atentat la ordinea de drept, constitutionala, la reforma statului si independenta justitiei – in numele coalitiei parlamentare a borfasilor USL, parte din ei arestati, condamnati, sau in curs de judecata penala.

Victor Ponta continua, ca un demn epigon, “opera” antecesorilor sai, Ion Iliescu si Adrian Nastase. “Opera” anti-reformista, impotriva justitiei, domniei legii, egalitatii cetatenilor romani in fata legii, impotriva libertatii si prosperitatii oamenilor obisnuiti. Altfel spus, opera de inaintare dinspre comunismul stiintific spre feudalism cu internet.

4. ASR, principesa Margareta (ASR= alteta sa regala) este fiica fostului monarh Mihai I si succesoarea sa, dupa legile Casei Regale a Romaniei. Aceasta Casa Regala are ca deviza Nihil sine Deo (nimic fara Dumnezeu).

ASR Margareta este casatorita cu un politruc securistic (fost actoras ratat, Radu Duda) dupa ce a fost in mari iubiri de tinerete cu laburistul (stanga britanica) Gordon Brown (alta canalie oportunista).

De la inceputul anilor 2000, membrii acestei Case Regale, se asociaza si afiseaza public, benevol, cu urmatoarele personaje: Adrian Nastase, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Dan Voiculescu, Sorin Oprescu si compania. Le “intretin” oficial, “la palat”. Unora le acorda distinctii si decoratii ale Casei Regale. Sub deviza Nihil sine Deo, repet.

In timpul loviturii de stat 2012, aceste altete si majestati au tacut malc. Inainte si dupa au continuat public afilierea cu membrii si sustinatorii acestei guvernari imunde, anti-nationale, anti-reformiste si anti-constitutionale. Ieri, 17 iunie 2014, ASR Margareta a participat la sedinta aniversara a acestui Senat al Romaniei, tinand si o scurta alocutiune de la tribuna parlamentara.

Adevarul incomod, dar irefutabil

Personajele susmentionate nu manifesta nicio retinere, nicio rusine, in a se asocia public si institutional, in scopul vadit si declarat de demolare sistematica a “regimului Basescu”, respectiv a continuarii reformelor vitale pentru bunastarea noastra viitoare, initiate de Presedintele in functie. Altfel spus pun umarul, impreuna, la demolarea Romaniei.

Aceste personaje reprezinta actuala noastra elita politica si sociala.

Aceste personaje si clanurile mafiote transpartinice romanesti se sustin reciproc si oportunist, in scopul mentinerii lor la putere si in dispretul total al intereselor cetatenilor romani.

Problema: disonanta cognitiva si retard moral generalizat

Exista o buna parte a populatiei noastre adulte cu drept de vot (vorbim de cateva milioane) care continua sa venereze aceste personaje, pe care le-ar vota si maine. Dupa cum au facut-o si-n 2012 (referendum pt demiterea Presedintelui suspendat ilegal plus alegeri parlamentare). Dupa cum au facut-o recent, in mai 2014 (alegeri europarlamentare). Cum poti sustine si vota asa ceva?

Exista formatori de opinie publica, nu putini, (gen http://www.paginadepolitica.ro/senatul-celor-cinci-neveste-si-umilirea-principesei-margareta/ ) care considera ca “majestatile” si “altetele” noastre, cele care se asociaza cu actualii guvernanti PSD si sustinatorii lor, pot fi considerate, altfel, niste persoane “decente” care „se lasa folosite”. Scuzabile, cumva, in eroarea lor. Cumva, ca si cum majestatile si altetele astea ar suferi de vreun retard mintal care-i situeaza asa, in zorii dezvoltarii lor psihoemotionale, pe la patru- cinci anisori, varsta la care n-ar avea vointasi constiinta proprie.

Cum sa fie domnule cineva, oricine, o persoana „decenta” cand se asociaza cu astia? Cum sa fie decenta o familie care „regala” a incetat sa mai fie de mult dpdv al responsabilitatii fata de „supusi”? Care contra unor interese materiale importante (altfel nu se explica) gen restituirea fostelor domenii si palate, evaluate la zeci de milioane de euro, pupa sistematic poala acestor rebuturi umane? Si toate astea, in timp ce deviza familiei asa-zis regale ramane Nihil sine Deo. Pai astia sunt mai rau decat mizerabilii pe care-i legitimeaza, pentru ca-si bat joc nu doar de noi sau de ei insisi, ci si de Dumnezeu. Sistematic si oportunist, caci niciuna din manifestarile astea nu-i accidentala, se repeta de peste 10 ani.

Cum este posibila patologia asta sociala? Cum de subzista? Cum a ajuns sa ne guverneze, sa subjuge o intreaga societate? Cum putem tolera, coexista fara reactie cu personajele aici incriminate, pe baza propriilor fapte de notorietate? Cum putem incerca macar sa le exoneram de raspunderea acestor fapte? Asta cand nu le legitimam activ sau pur si simplu veneram. Dar ele insele, aceste imunde pseudoelite ale momentului, agregate fara rusine, fara ezitare, fara retinere, cum de se suporta pe sine? Cum de nu sunt supuse oprobriului public masiv, activ si consecvent? Unde ne sunt anticorpii civici si sociali?

Unii numesc fenomenul disonanta cognitiva. Eu l-as numi retard moral. Sau ambele, combinate?

Pentru ca trebuie sa ai caracterul moral si valorile etice ale unei omide batrane, lipsite de sira spinarii, ca sa te pretinzi si legitimezi drept elita, varf si stalp al societatii, cata vreme savarsesti senin si sistematic asemenea fapte. Si trebuie sa te afli intr-o sustinuta fuga de realitate, de cea proprie si de cea mare, ca sa traiesti impacat cu tine, sa dormi noaptea, cata vreme fie nu te opui din rasputeri, fie optezi pentru asemenea non-valori ditrugatoare de viitor si destin comun.

 

PS: Disonanta cognitiva, scurt si pe intelesul tuturor. Disonanta cognitiva este atunci cand individul care se asociaza Raului sau Minciunii (este imoral), fiind lipsit de forta interioara de a-si asuma onest propria eroare, de a se confrunta cu propriile defectiuni, pentru a-si proteja imaginea de sine si a se disculpa, gaseste tot felul de justificari pentru eroarea sa. Justificarile gasite nu au suport logic si rational in realitate.

Disonanta cognitiva se intalneste la persoanele orgolioase, narcisiste si vanitoase. E vorba de caractere slabe. Modalitatea acestor persoane de a se suporta pe sine este aceea de a-si construi mental un sistem de justificari false pentru faptele lor reprobabile. Altfel spus de a se minti pe sine. Gen: altcineva sau altceva e de vina. Gen: e in regula sa incalci valorile morale universal acceptate (sa nu furi, sa nu minti, sa nu ucizi, sa nu-i sustii pe cei care o fac, samd) pentru o “cauza buna”, oricat de falsa.

Din pacate, cu timpul, persoanele atea (repet, caractere slabe, lipsite de forta interioara) care se complac in asemenea auto-justificari ajung sa creada in falsa realitate astfel construita de mintea lor si nu mai rezoneaza la adevar. Din pacate, aceasta inconsistenta cognitiva genereaza tulburari de comportament care se traduc in mod curent prin violarea drepturilor celorlalti si a regulilor sociale. Din pacate, disonanta cognitiva, nefiind logic, rational si empiric sustenabila, poate genera in persoana subiectului patologii psihice grave.

Exemplu concret si recent de disonanta cognitiva:

https://ihincu.wordpress.com/2014/02/14/adevarul-incomod-e-ca-adevarul-nu-place/

Lasă un comentariu