Ioana Hincu

A fost odată, în România (I). Iulie 2012-2014

In Solutii on iulie 6, 2014 at 6:41 pm

Sarbatoare si comemorare

Azi, 6 iulie 2014, avem o dubla si stranie aniversare: celebram Ziua Justitiei si comemoram totodata 2 ani de la ultima lovitura de stat. Acum 2 ani, pe 6 iulie 2012, o coalitie mizerabila de politicieni, formata din primul guvern Ponta sustinut de parlamentarii PSD, PNL si PC, condusi de Ponta, Antonescu si Voiculescu:

  1. a suspendat abuziv, adica fara motiv constitutional, a doua oara, pe presedintele tarii;
  2. a acaparat total doua dintre puterile statului: legislativa si executiva, pentru a o incapacita pe a treia, justitia, in favoarea fratiei infractorilor la putere.
  3. a demolat ordinea constitutionala democratica.

Se mai intamplase o data. In 2007. La fel. Aceeasi coalitie de partide a suspendat acelasi presedinte. Tot abuziv, caci Curtea Constitutionala a decis si atunci ca presedintele n-a incalcat constitutia.

Scopul suspendarii din 2012 (acelasi ca-n 2007) a fost declarat public, raspicat: preluarea controlului politic asupra justitiei si a puterii absolute de catre clanurile politico-mafiote. Aveti aici dovada audio-video, respectiv Victor Ponta, spunand public ca doreste sa preia controlul politic asupra DNA: http://www.youtube.com/watch?v=bNl2RikUmpA

Prima data s-a intamplat in 3 luni (februarie- aprilie 2007). A doua oara s-a rezolvat in 5 zile (2-6 iulie 2012). Agresorii legii si ai statului s-au perfectionat.

Ce avem azi de inteles, sarbatorit si comemorat, pornind de la aceste evolutii nefaste? Cateva lucruri vitale. Unde vital inseamna vital, adica esential pentru supravietuirea noastra ca natie. Avem de reflectat serios despre minoritate, majoritate, morala neamului, democratie, dictatura si libertate.

 

Majoritatea, tirania si complicitatea

Evenimentele din vara lui 2012 s-au constituit intr-un dezastru democratic intern si un cutremur diplomatic, extern, pentru Romania.

Toate cele atunci intamplate au pus sub semnul intrebarii avansul civilizational, progresul institutional si efortul democratic al unei intregi generatii: cea care, cu 22 de ani inainte, in decembrie 1989, si-a riscat viata (multi si-au pierdut-o) pentru eliberarea din dictatura. Comunista, da. Adica de stanga.

Toate astea au intors Romania din drumul catre stat de drept, domnia legii, egalitatea in fata legii fara discriminari si privilegii, democratie liberala, capitalism, prosperitate, modernizare si reorientare spre valorile occidentale. Adica reformele initiate in 2004 de presedintele a doua oara suspendat, pe baza acestor principii si valori. De dreapta, da. De asta l-au suspendat. Cine? Stanga cleptocratica = PSD si compania aspirational-feudala.

Toate astea au aruncat in derizoriu morala neamului si viitorul nostru, prin intermediul majoritatii iubitoare de stanga cleptocratica. Adica a celor care au sustinut activ (multe milioane) sau au achiesat pasiv (alte milioane) la lovitura de stat. Conform sondajelor dinaintea referendumului de demitere din 2012, numai 37% din electorat era de partea presedintelui si principiilor lui. Nici azi nu sunt mai multi.

Toate astea s-au intamplat pentru ca majoritatea populatiei noastre nu intelege nici dictatura, nici libertatea, nici stanga, nici dreapta, nici morala, nici complicitatea.

Toate astea continua pentru ca majoritatea populatiei nici azi nu vrea sa le-nteleaga: daca dupa sinistra lovitura de stat din 2012, acum pastram la putere aceeasi coalitie de borfasi (guvernul Ponta 3, 4, nici numai stiu care), se-ntampla pe votul si cu complicitatea celor care, liber consimtit, ii sustin. Complicitate activa sau pasiva, caci absenteismul si indiferenta au acelasi efect devastator.

E timpul ca majoritatea sa inteleaga. Ce? In primul rand culoarea dictaturii si cum se instaleaza: cu complicitatea majoritatii iresponsabile, ignorante si imorale. In acest sens, recomand calduros lectura atenta a acestui articol (inclusiv primele doua parti) semnat Alexandru Hancu, si intitulat Culoarea dictaturii. Redau acest fragment:

“Toate dictaturile (unde toate înseamnă toate) se opun libertăţii individuale. Toate dictaturile spun că interesele societăţii, poporului, ţării, naţiunii, sînt mai presus de cele individuale. Toate dictaturile vin la putere într-o criză, sau declanşează una ca să vină la putere. Toate dictaturile rămîn în criză şi nu pot ieşi. Toate dictaturile au o ideologie – adică un model de „lume perfectă“. Ca urmare, toate dictaturile practică relativismul moral. Minciuna, furtul, crima devin nu doar acceptabile, nu doar recomandabile, ci obligatorii, în numele „Cauzei“: construirea „lumii perfecte“. Toate dictaturile speculează ura, invidia, lăcomia şi se definesc în raport cu un duşman care trebuie eliminat: o „clasă socială“, o rasă, o religie, un model politic şi adepţii lui, un popor, o ţară, un continent, mai multe, imperialismul, industriaşii, intelectualii, bancherii, Occidentul etc. Toate dictaturile îşi creează o masă de dependenţi, de „asistaţi“ şi de favorizaţi, pe care se sprijină. Toate dictaturile spun că sînt bune şi că vor binele tuturor, doar duşmanii să piară. Toate dictaturile spun că un singur model politic e vinovat de toate relele de pe lume. Toate aceste trăsături, fără excepţie – unde toate înseamnă toate şi fără excepţie înseamnă fără excepţie – se întîmplă să fie şi ale stîngii. Ce culoare are dictatura?”

http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/culoarea-dictaturii-iii/

Ca sa nu spuneti ca nu stiti. Nu-i prima data cand vi se spune. Articolul a fost publicat initial in 2010, in Observatorul cultural, aici http://www.observatorcultural.ro/Culoarea-dictaturii*articleID_24106-articles_details.html

Preluat apoi de Blogary in 2011, cu mici adaugiri, aici http://www.blogary.ro/editorial/prietenilor-mei-de-dreapta-care-sint-de-stinga-2/

Apoi in 2013, cu explicatie introductiva, aici https://ihincu.wordpress.com/2013/11/07/confuzii-la-ordinea-zilei-exista-dictaturi-de-dreapta/ si pe In Linie Dreapta.

In forma actualizata este reluat acum, in 2014, de revista Kamikaze.

Daca tot nu stiti lucrurile astea (istoria si datele relevante povestite de autor), nu-i pentru ca n-aveti de unde le afla, iata. Ci pentru ca nu va intereseaza.

Ceea ce ramane un fapt pe cat de iresponsabil, pe atat de imoral. Se cheama indiferenta civica si lene intelectuala. Se cheama, pe sleau, sa te complaci in ignoranta, sa achiesezi la actuala mizerie politico-institutionala. Si reprezinta patologia sociala de care sufera majoritatea societatii zilelor noastre. Este patologia care a adus si mentinut la putere aceasta coalitie a borfasilor. Este patologia pe care ajung la putere si se mentin dictaturile. De stanga, da. Nu exista dictaturi de dreapta.

Tocmai de aceea, si nu in ultimul rand, e timpul ca majoritatea sa inteleaga ca sta in puterea ei sa evite dezastrul democratic si intoarcerea la tiranie liber si iresponsabil consimtita. Cum poate majoritatea evita treaba asta? Luand si intelegand exemplul minoritatii care opteaza altfel. Despre aceasta minoritate si principiile in numele carora actioneaza, vorbim data viitoare.

(va urma)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: