Ioana Hincu

Minti, ucizi, aberezi, deci existi. Logica rasturnata a razboiului si Thomas Sowell.

In Solutii on Iulie 30, 2014 at 5:19 am

Prietenei Liliana din Israel

Motto: Dubito ergo cogito, cogito ergo sum (Rene Descartes, sec 17) Pentru ca adevărurile vechi să-și păstreze înțelesul în mintea oamenilor, ele trebuie reafirmate în limbajul și conceptele generațiilor  successive. (F.A.Hayek, sec 20)

Acum doi ani, am scris un text despre razboaie care ar trebui castigate. Textul incepea asa: “Era o vreme când credeam că războaiele nu sunt necesare, că luptele se pot câștiga pașnic și că împotriva tancurilor se poate lupta cu flori. Mi-a trecut: nu se poate. Și m-am lămurit: intolerabilul nu trebuie tolerat.” Era despre comunism si islamul actual, despre razboiul pe care ambele il duc impotriva lumii civilizate, si despre faptul ca sunt pe cale sa-l castige daca nu ne trezim la realitate. Textul integral aici:

https://ihincu.wordpress.com/2012/09/14/razboaie-care-ar-trebui-castigate-religia-pacii-si-comunismul/

De atunci incoace lucrurile nu s-au schimbat, decat poate in rau: liderul lumii libere – presedintele SUA – e mai antiamerican, neocomunist si “multicultural” ca niciodata, Europa e asaltata de etatism, nationalism si destabilizata de Rusia putinista, iar Orientul mijlociu a (re)devenit un taram al terorii islamiste dezlantuite (Fratia Musulmana, ISIS, AlQaeda, Hamas).

Intre timp, opinia publica occidentala aplauda. De ce? Pentru ca daca ceva s-a “imbunatatit” remarcabil, este logica rasturnata prin care propaganda si diplomatia progresista occidentala inlocuiesc adevarul cu minciuna, echivaleaza agresorul cu victima, si promoveaza drepturile celor fara drept: banditi si barbari.

De exemplu, in chestiunea israeliano-palestiniana. Statul Israel este condamnat la nivel politic inalt, de majoritatea presei si de activistii occidentali, pentru ca se apara impotriva agresiunii teroriste Hamas. I se cere sa inceteze sa se apere. Se numara victimele din Gaza, nu cele 2350 de rachete lansate de acolo, in numai 17 zile, asupra oraselor israeliene. Aberant.

Iar daca exista printre noi ganditori exceptionali in stare sa demonteze irefutabil asemena aberatii, si sa restabileasca, adevarul, logica si contactul cu realitatea, Thomas Sowell se numara printre ei. Nascut in 1930, Thomas Sowell este un reputat economist, teoretician social, filosof politic american si profesor universitar (Cornell, Stanford).

Iata ce scria ieri, 29 iulie 2014, acest autor, despre ipocrizia si logica rasturnata a diplomatiei si propagandei occidentale in problema palestiniana (textul in limba engleza pe link, la final):

INCETATI CU INCETAREA FOCULUI

Acum multi ani, in prima mea calatorie in jurul lumii, un fapt m-a frapat: copiii din Orientul Mijlociu – arabi sau israelieni – erau printre cei mai draguti pe care i-am vazut vreundeva. Era dureros sa ma gandesc ca vor creste ucigandu-se intre ei. Dar exact asta s-a intamplat.

E de inteles ca astazi multa lume doreste ca luptele dintre israelieni si palestinieni sa inceteze. Apelurile de incetare a focului suna dinspre Natiunile Unite si Washington, la fel ca dinspre oameni obisnuiti din atatea parti ale lumii.

Potrivit New York Times, secretarul de stat John Kerry spera ca un armistitiu sa “deschida intre israelieni si palestinieni usa negocierilor pentru o solutie de lunga durata”. Presedintele Obama indeamna pe primul ministru israelian Benjamin Netanyahu la o “incetare a focului imediata, umanitara si neconditionata” – din nou, in ideea cautarii unui acord durabil.

Daca asta ar fi fost prima izbucnire de violenta intre palestinieni si israelieni, asemenea sperante puteau avea sens. Dar unde erau ONU, Kerry si Obama in timpul tuturor decadelor de carnagiu fara sfarsit din Orientul Mijlociu?

Orientul Mijlociu trebuie sa conduca lumea in armistitii. Daca incetarea focului este drumul spre pace, Orientul Mijlociu ar fi cu usurinta cel mai pasnic loc de pe planeta.

“Incetarea focului” si “necogierile” sunt cuvinte magice pentru “comunitatea internationala”. Dar ce pot rezolva de fapt armistitiile?

Pe termen scurt, salveaza niste vieti. In schimb pe termen lung vor costa mult mai multe vieti, scazand pretul agresiunii.

Era o vreme cand lansarea unui atac asupra altei natiuni risca nu doar represalii, ci anihilarea. Cand Cartagina a atacat Roma, a fost sfarsitul Cartaginei.

Insa cand Hamas sau alt grup terorist lanseaza atacuri asupra Israelului, stiu dinainte ca orice replica ar da Israelul, acesta va fi limitat de apeluri la incetarea focului, sustinute de presiuni politice si economice din partea Statelor Unite.

Nu e clar, rational vorbind, ce vor criticii Israelului sa faca israelienii cand sunt atacati. Sa sufere in tacere? Sa se predea? Sa fuga in Orientul Mijlociu?

Sau -cel mai putin realist – sa poarte un razboi “dragut”, fara victime civile? Generalul William T. Sherman a spus tot ce era de spus despre razboi, acum 150 de ani: “Razboiul e iad.”

Daca vrei sa reduci victimele civile, atunci reduci pericolul razboiului, si sub nicio forma nu vii in ajutorul celor care incep razboaie.

Israelul a fost atacat, nu doar cu un numar vast de rachete, ci si invadat prin subteran, printr-un labirint de tuneluri.

E cumva grotesc ca oameni locuind la mii de kilometri departare, in siguranta si confort, sa critice trufas, incercand sa micro-managerieze ceea ce israelienii fac intr-o chestiune de viata si de moarte.

Asemenea autosuficienta este un pericol nu doar pentru Israel, ci pentru intreg Occidentul, pentru ca tradeaza o lipsa de realism care se manifesta in tot, de la consecintele curente dezastruoase ale politicilor noastre in Egipt, Libia si Iraq pana la viitoarele catastrofe din partea Iranului inarmat nuclear.

Cei care spun ca putem izola Iranul nuclear, la fel cum a fost izolata Uniunea Sovietica, se poarta de parca ar discuta persoane abstracte intr-o lume abstracta. Orice ar fi fost sovieticii, nu erau sinucigasi fanatici, gata sa-si vada propriile orase distruse in scopul de a le distruge pe ale noastre.

Iar in ce priveste vesnic-evaziva “solutie” a conflictelor arabo-israeliane din Orientul Mijlociu, nu se arata nimic la orizont care sa aduca macar cu o solutie. Si nu e greu sa inelegem de ce.

Chiar daca israelienii ar fi toti sfinti – iar sfintenia nu e comuna in nicio ramura a rasei umane- faptul intontestabil este ca sunt mult mai avansati decat vecinii lor, iar de la grupuri care nu pot tolera nici macar sa subordoneze minoritatea crestina (ci sa o extermine- nota mea) nu se poate astepta sa tolereze un stat evreiesc independent si mult mai avansat, care este un afront zilnic la adresa orgoliilor lor.

http://townhall.com/columnists/thomassowell/2014/07/29/cease-the-ceasefires-n1870999

Update, 3 august 2014:

Pentru pacifistii echidistanti, cei cu “Israelul criminal”, si care numara victimele din Gaza drept argument, cu recomandarea (expresa si dedicata): cand nu stii despre ce vorbesti, tacerea e de aur. Informatiile la zi sunt urmatoarele:
1.Pentru a 5-a oara in 27 de zile (de la izbucnirea conflictului) Hamas incalca incetarea focului oferita lor de Washington/UN si impusa Israelului.
2.In 27 de zile Hamas a lansat 3127 de rachete asupra asezarilor civile din Israel, nu asupra asezarilor militare. 558 au fost interceptate de Iron Dome (scutul antiracheta)
3.Hamas continua sa foloseasca populatia civila din Gaza, inclusiv copii (apropo de victimele Israelului criminal) ca scuturi umane (lanseaza rachete si le depoziteaza in scoli, spitale, locuinte particulare in care maseaza civili)

De asemenea, rog sa urmariti ce spune fiul fondatorului Hamas, nu israelienii, nu outsiderii, despre situatia din Gaza.  Cand a inteles ce e Hamas, la ce este supus in acea cultura a terorii si dispretului fata de viata, Mosab Hassan Yousef a fugit in SUA (unde traieste in prezent) si s-a crestinat. Pt cei ce nu stiu, islamul interzice apostazia, sub pedeapsa cu moartea. Ascultati-i marturia, intervievat de televiziunile americane (CNN):

Si da, razboiul e iad. Dar de cineva trebuie castigat. De preferat nu de teroristii Hamas, ci de victimele agresiunii lor lor (vechi si continue). Bref, cine stie despre ce vorbeste, sa vorbeasca. Cine nu, sa puna mana sa se documenteze serios despre:
– istoria regiunii – recomand sa inceapa de la primul razboi mondial, respectiv tratatele de pace pentru Orientul Mijlociu, formarea statelor moderne in zona, rezolutia de la San Remo 1920, etc
– istoria conflictelor israeliano-palestiniene din 1948 incoace
– istoria „fasiei Gaza” , a „poporului palestinian” (care nu exista; Palestina=Land of Israel de hat! departe in timp) si a Hamas
Si sa gandeasca. Pana atunci recomandabil ar fi sa taca, aflandu-se intr-una din situatiile in care tacerea sigur e de aur.

Mai jos aveti un documentar 2009 despre cum isi educa Hamas copiii:

 

 

 1. what a bunch of horse shit! trei tineri israelieni din zona ocupată ilegal în West Bank au fost ucisi de autori necunoscuți. drept răspuns, armata israeliană a lansat o operațiune extinsă de reprimare care s-a soldat până în prezent cu peste 1200 de victime civile în rândul palestinienilor, femei, bărbați și copii. du-te să regurgitezi muntele ăsta de propagandă marca bebe netanyahu alt undeva, nărodule!

  • 🙂 stimate idiot anonim, intai o recomandare: daca vrei sa te isterizezi fata de Thomas Sowell, si sa-l insulti, tb sa comentezi pe linkul originar. Eu nu-l cunosc, iar el nu stiu sa fi invatat romaneste.

   In ce priveste gogomaniile pe care le-ai scris (de obicei nu dau drumul la comentarii stupide, dar al dumitale e patologic si didactic totodata), ele nu fac decat sa ilustreze:

   1. ca am dreptate cand afirm (in repetate randuri) ca propaganda asta mincinoasa reuseste excelent pe un fond adecvat de prostie si ignoranta

   2. ca dvs va numarati printre victimele sigure ale acestei propagande tocmai pt ca habar n-aveti despre ce vorbiti

   3.ca o minciuna si o prostie prinsa din zbor de pe vreun citat pe poza sau de pe la vreun alt idiot util creeaza mult mai usor discipoli si epigoni decat adevarul

   In urmatorul comentariu, daca tot ai ridicat gogomaniile astea uzuale (da, nu esti inedit) la fileu, voi arata si de ce horse shitul se afla in comentariul si capul tau, stimate

  • Acum, pentru toti cei care nu stiu:

   1.Daca cineva ocupa ilegal ceva in zona (vorbim de drept international), aia sunt musulmanii care se pretind „popor palestinian”. Nu exista popor palestinian. Palestina este un teritoriu vechi populat de evrei si arabi cunoscut in istorie sub numele de Palestina sau Land of Israel.

   2. In 1920, dupa primul razboi mondial si caderea imperiului otoman, in Orientul Mijlociu s-au creat statele moderne: statul israelian si statele arabe cu granite recunoscute de Liga Natiunilor Unite (da stimate habarnist care ai chiulit de la istorie, pe aceeasi cale si in aceeasi perioada, s-au creat si state ca Siria, Iordania, si mai tarziu Iraq, dar si tara ta, Romania; pana atunci nu existau statele arabe de azi, respectivii tribaleau cu camila prin desert, intre orase cu seici, emiri si califi).

   Granitele statului Israel, care se suprapuneau peste cele ale teritoriului numit atunci Palestina sau Land of Israel, atunci au fost trasate si recunoscute ca teritoriu de drept al evreilor de pretutindeni, suveran si independent, nu ieri, nu in 1948. Statele arabe nu au ridicat nicio pretentie asupra acestui teritoriu.

   Prima data cand a intrat in limbajul academico-mediatic si diplomatic minciuna cu „poporul palestinian” (care nu exista, poporul palestinian este poporul evreu) a fost dupa 1967.

   Minciuna propagandistica a fost inventata de catre teroristii musulmani, imbratisati cu foc de progresistii multiculturali din ONU. Mai precis de teroristul Yasser Arafat, seful Fatah si Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei de….eliberarea de cine crezi stimate anonim habarnist? De evrei.

   Adica, adevarul este ca OEP = Organizatia de Eliberare a Israelului (ca Palestina=Israel, cum spusei, conform dreptului international public) tocmai de evrei. Ce chestie. Ilegala, nu crezi? Ca de exemplu, nu cred ca ti-ar placea ca maine sa vina secuii din Harghita si Covasna sa dea cu bombe peste tine si sa ceara eliberarea Romaniei de romani (da, statul tau tot dupa primul razboi mondial a fost recunoscut cu tot cu minoritatile din el)

   Deci, in ciuda aberantului premiu Nobel pt pace acordat de obnubilatii academicieni de la Oslo, Yasser Arafat a fost si a ramas un criminal, sef al unei organizatii teroriste musulmane si antisemite, OEP. In fapt o adunare de teroristi carora nu le convenea dreptul international si recunoasterea statului Israel, si carora le placea la nebunie, ca si acum Hamasului, sa casapeasca evrei la ei acasa (chestie tot ilegala)

   3. Dupa Rezolutia de la San Remo, 1920 data in baza art. 22 din Conventia Ligii Natiunilor, Palestinei=Israel i-a fost recunoscut statutul de entitate statala independenta a evreilor de pretutindeni. Iar Marii Britanii i s-a incredintat rolul de Mandatar administrativ al acestui teritoriu, pana cand evreii din toata lumea se vor strange acolo, in „casa lor” astfel recunoscuta, in numar suficient pentru a se putea organiza ca stat independent al evreilor.

   Din cauze obiective (a durat ceva pana cand s-au strans evreii din toata lumea acolo), inclusiv cel de-al doilea razboi mondial, Mandatul administrativ britanic a durat pana in 1948, cand vechiul teritoriu intitulat Palestina a devenit oficial Statul suveran si independent Israel (asa au vrut evreii sa se numeasca; dreptul lor; international, da; dupa cum dreptul tau e sa stabilesti, prin referendum constitutional, cum se numeste tara ta).

   Ai extrasul relevant din rezolutia de la San Remo, 1920 aici (ca tot iti place cuvantul cacat=shit in engleza, deci se presupune ca stii):

   „The High Contracting Parties agree that Syria and Mesopotamia shall, in accordance with the fourth paragraph of Article 22, Part I (Covenant of the League of Nations), be provisionally recognized as independent States, subject to the rendering of administrative advice and assistance by a mandatory until such time as they are able to stand alone. The boundaries of the said States will be determined, and the selection of the Mandatories made, by the Principal Allied Powers.

   The High Contracting Parties agree to entrust, by application of the provisions of Article 22, the administration of Palestine, within such boundaries as may be determined by the Principal Allied Powers, to a Mandatory, to be selected by the said Powers. The Mandatory will be responsible for putting into effect the declaration originally made on November 8, 1917, by the British Government, and adopted by the other Allied Powers, in favour of the establishment in Palestine of a national home for the Jewish people, it being clearly understood that nothing shall be done which may prejudice the civil and religious rights of existing non-Jewish communities in Palestine, or the rights and political status enjoyed by Jews in any other country” (cam asa s-a stabilit si pentru minoritatile din patria ta, de catre aceleasi puteri occidentale, cand a fost recunoscuta Romania Mare)

   Rezolutia se completeaza cu prevederile art. 22 din Conventia Ligii Natiunilor

   4. Gaza nu e stat (ca nu intruneste conditiile conform dreptului international public, daca tot vorbim legal/ilegal). Este un teritoriu pe care, dupa incetarea Mandatului britanic, si l-au disputat Egiptul si Israelul inca din 1948 (dupa razboiul de 6 zile, din 1967, a fost al Israelului). Este un teritoriu populat de arabi musulmani teroristi, care nu vor ei, iaca, sa recunoasca dreptul istoric si recunoscut international al evreilor de a avea un stat. Si carora le place sa casapeasca de zeci de ani evrei israelieni la ei acasa (dar tie ti-a scapat probabil istoria carnagiilor respective)

   In 1994, statul Israel a acceptat teroristilor musulmani din zona dreptul de a ocupa fasia Gaza ca parte a teritoriilor palestiniene autonome (nici alea nu sunt stat). In 2005 israelienii s-au retras din Gaza, acest teritoriu intrand teoretic sub adminsitrarea Autoritatii Palestiniene (nici aia nu e stat) practic sub aministrarea Hamas. Sigur, aceasta administrare se face pe banii israelienilor si inclusiv pe ai tai (da, UE finanteaza judetul Gaza cu miliarde, din taxele si impozitele pe care le platesti tu, dragule; adica tu platesti ca sa manance bine baietii aia din Gaza, ca sa poata omori linistiti evrei). Bani pe care, harnicii teroristi Hamas i-au deturnat in ultimii ani de la gura populatiei lor, care le este atat de draga. Ce au facut ei cu banii tai (deturnati ilegal, repet)? Pai in loc de scoli, spitale, locuinte, au construit tunele subterane prin care sa poata patrunde in Israel sa mai rapreasca/casapeasca niste evrei (de fun si de obicei), si au cumparat si rachete la greu, cu care iaca, bombardeaza intens asezari civile din Israel (e meseria si scopul existentei lor; sa distruga Israelul; altul nu au, iar pe asta il declara permanent, de zeci de ani dar asta tie ti-a scapat).

   Daca ai sti despre ce vorbesti, ai sti si ca in Gaza mor in acest conflict (inceput de teroristii Hamas cu racheta la picior) mai multi civili decat in Israel pentru ca rachetele pe care le lanseaza Hamas spre Israel sunt amplasate in spitale, scoli, locuinte private in care teroristii iubitori de propriul popor maseaza copii si civili ca scuturi umane.

   In Israel mor mai putini civili decat in Gaza pentru ca

   a) armata israeliana protejeaza populatia, nu o pune in fata obuzului cum face Hamas ca sa te prosteasca pe tine ca la ei mor mai multi civili pt ca evreii sunt criminali

   b) israelienii, in loc de scuturi umane formate din copii, folosesc scut-antiracheta (cum vei avea si tu la Deveselu) si

   c) israelienii civili sunt obisnuiti si anternati sa se ascunda in adaposturile lor cand suna alarma de racheta

   Deci, Gaza/West Bank nu e entitate statala, ci un fel de judet dubios, al unui suprajudet dubios (Autoritatea Palestiniana) dpdv legal (drept international) pe care il guverneaza Hamas (organizatie terorista recunoscuta ca atare de „comunitatea internationala”) al carui unic scop este sa omoare evrei si sa distruga Israelul (asa declara ei, nu eu; si zic ca indivizii nu mint, pentru ca iata, se tin de cuvant cat pot). Pe cuvantul meu de onoare de jurist responsabil ca toate astea (ce si cum face Hamasul in Gaza, inclusiv ocupatia, inclusiv folosirea propriei populatii ca scut uman) sunt ilegale.

   Carevasazica stimate anonim „touretu”, apropo de comentariul tau anterior si de prima replica pe care ti-am dat-o: n-are rost sa te inflamezi, ci mai degraba sa te informezi (macar istoria formarii statelor din Orientul Mijlociu dupa primul razboi mondial ar fi trebuit s-o stapanesti din scoala generala, zau). Pt ca deocamdata, singurul cacat major din speta (horse shit, really big) e in capul si comentariul tau. Recomand sa-l vidanjezi urgent. Decat asa, mai bine vid – macar vidul e aseptic, chiar daca nu ajuta la nimic.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: