Ioana Hincu

Amnezia e o boală, nu o soluție (III) Țara comuniștilor tineri, hi-tech

In Dubii, spaime on iunie 14, 2015 at 4:59 pm

In arta razboiului, generalul Sun Tzu spunea ca nicio tara nu poate fi cucerita fara o complicitate in interior.

In partea a II-a am vorbit, in 6 puncte, despre cum a ajuns Romania eliberata de comunism in decembrie ‘89 sa redevina, 6 luni mai tarziu, tara comunistilor batrani, tara lui Ion Iliescu, a Frontului Salvarii Nationale si a mineriadelor. Despre complicitatile de atunci, inclusiv ale populatiei:

https://ihincu.wordpress.com/2015/06/13/amnezia-e-o-boala-nu-o-solutie-ii-tara-comunistilor-batrani/

Acum vorbim despre prezent. Despre tara comunistilor tineri, hi-tech. A PSDului lui Victor Ponta. Tara unde 40% din populatie inca nu are WC si apa curenta in casa.

Dar avem internet si ne intrebam pentru ce. Caci iata, la 25 de ani de la caderea comunismului, la 25 de ani de cand 85% din romanii liberi au votat, in libertate, tot un comunist si partidul lui, la 25 de ani de cand comunistul ales atunci, Iliescu Ion, a pus batele mineresti pe “golanii” din Piata Universitatii, Romania e tot tara lui. Si a urmasilor urmasilor lui.

Romania 2015 e tara premierului si sefului PSD pus sub acuzare pentru 19 infractiuni. Acelasi premier care saptamana asta a amenintat opozitia si eventualii protestatari cu puscaria si contramanifestatiile. La fel ca mentorul lui, acum 25 de ani.

E tara guvernului  PSD care in trei ani a strans deja 13 ministri infractori – aflati dupa gratii sau in curs de.

E tara unde ministrul PSD al transporturilor (fost ministru de interne in guvernul PSD al condamnatului penal Nastase; fost ministru de interne in guvernul PSD-Ponta al loviturii de stat 2012) ii face „golani” pe copiii romanilor care muncesc in strainatate, si „curve” pe neveste. Bizar: tot golani, ca acum 25 de ani, pe cei care strigau „jos comunismul” in Piata Universitatii.

Romania, in iunie 2015, e tara lor. Dar nu putea sa fie fara complicitatea celor care i-au votat – niste milioane – si a celor care au absentat si i-au lasat – vreo 60% din electorat.

Asadar, parafrazandu-l si completandu-l pe generalul Sun Tzu, as zice ca nicio tara nu poate fi cucerita fara pasivitate din interior.

Rememorand prezentul. Niste fapte.

Da, in iulie 2012 ne-am intors in timp vreo 20 de ani si acolo am ramas. Fara mineri, dar cu milioane de idioti utili ai PSD si ai Antenei 3. Si cu inca mai multe milioane nepasatoare.

Da, in iulie 2012, in Romania, a avut loc o lovitura de stat. S-a intamplat sub conducerea lui Victor Ponta, seful PSD, fost FSN, fost PCR, epigonul comunistului Iliescu si a feudalului (puscarias pentru coruptie) Nastase. Fara mineri, comportamentul pucistilor lui Ponta a semanat pana la identitate cu cel al mentorilor lui. Minciuna, calomnia, manipularea, agresivitatea, sociopatia, instigarea, dispretul fata de oameni, adevar, lege, dreptate, orientarea spre dictaturi gen Rusia si China, nu spre Occidentul democratic, samd. Toate la locul lor, in haina generatiei urmatoare.

In iulie 2012, partidul lui Ponta si lacheii “liberali” au decapitat abuziv – adica abuzand puterea de stat, legea si constitutia in interes propriu, lucru ilegal – toate institutiile de stat pe care nu le controlau INCA. Mai exact:

-au inlocuit abuziv, in cateva ore, intr-o zi de luni, dupa o procedura dubioasa, conducerea Camerei Deputatilor si Senatului;

-au incapacitat abuziv, prin ordonanta de urgenta, Curtea Constitutionala a Romaniei, pentru ca aceasta din urma sa nu poata constata in timp util neconstitutionalitatea actelor si faptelor lor;

-au schimbat abuziv, tot prin ordonanta de urgenta,  legea referendumului, pentru a putea destitui Presedintele in functie, inamicul lor politic Numarul Unu;

-au suspendat abuziv, a doua oara, pe acel Presedintele al Romaniei (in 2007, aceeasi coalitie parlamentara il suspendase prima data, tot abuziv)

-au amanat si manipulat publicarea actelor normative respective in Monitorul Oficial, pentru a nu putea fi atacate legal de opozitie in timp util.

Totul in 5 zile. Totul ca sa puna laba lor de banditi neocomunisti pe justitie. Justitia care incepuse sa functioneze independent de politic si sa condamne la inchisoare (pe buna dreptate) mafiotii politici, in frunte cu Adrian Nastase.

Au continuat organizand un referendum de demitere a Presedintelui Basescu abuziv suspendat. Referendum pe care l-au fraudat – domnul Dragnea a fost recent condamnat penal pentru acest fapt probat.

De atunci incoace continua sa minta, sa calomnieze, sa denigreze adversarii politici si din societatea civila. Sa guverneze ordinar si abuziv, sa destabilizeze si ingroape politic si economic Romania, sa sfideze interesele noastre si parteneriatele externe. In acelasi scop: ca sa ramana tot ei la putere, cu impunitate pentru orice ilegalitati ar face; ca sa-si pastreze privilegiile de putere, pe viata, daca se poate.

Suntem in vara lui 2015. Ai lui Ponta tot asta fac. Dar cui ii pasa?

Catorva publicisti si jurnalisti le pasa. Liberi, profesionisti si integri. Foarte putini. Cam aceiasi de 25 de ani incoace. Numarabili pe degete. Care sunt platiti mai rar, mai prost sau deloc fata de majoritatea colegilor lor.

In 2015, in sfarsit, televiziunile libere au fost suspendate de PSD. Adica aservite si cumparate de ei, de neocomunistii hi-tech. Toate. Ceva presa libera (gen Romania libera sau hotnews) inca se zbate.

Si le mai pasa catorva sute, poate mii de cetateni romani, care mai inteleg si altceva din realitate decat pisici, manele si paduri.

In iulie 2012,  in Bucuresti, impotriva loviturii de stat si guvernarii Ponta, atatia au protestat public, cateva saptamani, seara de seara, pe o canicula ingrozitoare, in Piata Victoriei din Bucuresti si prin cateva orase din tara. In iulie 2013, in acelasi scop, la fel. In decembrie 2013, de Martea Neagra, in Bucuresti au fost vreo 2000, stransi de PMP (bravo lor, chiar daca nu sunt fana lor).

Idem in iunie 2015, cand premierul si seful plagiator, falsificator, infractor al PSD si al majoritatii parlamentare, acelasi Ponta, a refuzat sa-si dea demisia, desi este pus sub acuzare pentru 19 infractiuni de fals, spalare de bani si coruptie in general.

Sigur ca refuza sa plece. Pentru ca poate. Pentru ca partidul si colegii lui parlamentari il tin in brate. Iar populatia Romaniei numara peste 20 de milioane. Ce sa faci cu o mana de jurnalisti prost platiti si cu inca una de oameni?

Ah, da, mai raman justitia si ambasadele occidentale, SUA, UK, UE. Dar ce poate face o mana de procurori si judecatori integri si curajosi in fata mentalitatilor si constiintei mlastinoase a neamului? Ei sunt inca putini, o minoritate chiar printre colegii de breasla. Iar neamul e mult. Si ce pot face puterile occidentale daca romanii nu le vor, dorm sau nu inteleg?

De asta repet ce spunea acum mii de ani chinezul batran: nici o tara nu poate fi cucerita fara o complicitate din interior. De asta spun: nicio tara nu poate fi cucerita fara o pasivitate din interior.

Ce-i de facut?

Vorbim data viitoare. Azi, 14 iunie, se implinesc 25 de ani de la macelul romano-roman de la Bucuresti, instigat de comunistul batran Ion Iliescu si de partidul lui – adica de mentorul tanarului nostru premier, seful aceluiasi partid. Macel aplaudat de populatie.

Azi, prin urmare, ar fi un bun inceput sa recititi ce v-am povestit ieri. Date si fapte esentiale, care arata de unde venim si de ce ne-am intors in timp. (vezi link, la inceput)

Totodata, n-ar strica sa vizionati si documentarul Piata Universitatii 1990, realizat de Lucian Pintilie si Stere Gulea, care se-ntampla sa fie nu doar exceptional, ci si esential.

Esential pentru trezirea la realitate. Esential ca sa intelegeti ca asta-i comunismul, nou sau vechi, si ca acolo duce invariabil, daca-l lasam. Esential ca sa-ntelegeti mecanismul, minciuna, manipularea. Sunt aceleasi. Si se repeta cu succes tocmai pentru ca nu se inteleg.

La finalul documentarului aveti concluzia: morminte saracacioase si cruci de lemn. Ale celor ucisi in bataie in iunie 1990. Sunt zeci. Le puteti vedea si acum, la fata locului, intr-o margine de cimitir de langa Bucuresti.

Vizionare placuta, in tara comunistilor hi-tech.

(va urma)

  1. […] contează sau că România n-ar fi conservatoare? Poate vă mai gândiți. Poate învățați că amnezia e o boală, nu o soluție, și că trecutul contează. Poate învățați și de ce contează: ca să nu-i repetăm la […]

    Apreciază

Lasă un comentariu