Ioana Hincu

Prietenii poporului (I) Comuniști și feudali. Parlamentul și poporul suveran

In Solutii on Iunie 17, 2015 at 9:55 pm

Motto: „Guvernantii nu au nicio putere afara de cea incredintata lor de popor” (Ronald Reagan, 1981, discursul de investitura)

Prietenii poporului suveran

Cine n-a-nteles ca aristocratia de stanga este continuatoarea aristocratiei feudale, sa ia notite. Cine n-a inteles ca politica de dreapta – numita indeobste liberalism clasic sau conservatorism- e singurul fel de politica ce promoveaza si garanteaza libertatea individuala (reala) si egalitatea (reala) de sanse si in fata legii, functie de meritele (reale) individuale, in sistem de libera competitie, sa ia si aceia notite. Nu. Nu stanga se straduie sa va asigure lucrurile astea. Stanga (dintotdeauna si de pretutindeni) doar va minte infinit mai des decat va spune dreapta adevarul.

Initiatic, ca sa-ntelegeti odata si odata care sunt prietenii poporului si care nu,  despre liberalism clasic  in general si falsul liberalism romanesc, aveti cateva coordonate aici: https://ihincu.wordpress.com/2014/05/16/despre-noi-asa-cum-am-fost-si-vom-mai-fi-patriotism-nationalism-izolationism-iii/

si aici: https://ihincu.wordpress.com/2014/03/07/falsul-liberalism-romanesc/

Despre ceilalti “prieteni ai poporului”,  comunistii si feudalii, in continuare.

Suverani si reprezentanti

N-ar trebui sa mai fie vreun secret pentru nimeni ca alesii nostri social-democrati (a se citi comunisti inmuiati si rebotezati) se dau prietenii poporului, dar se poarta ca feudalii pe tarla. Si totusi este din moment ce poporul ii tolereaza. Tocmai de aceea, pentru ca intolerabilul nu mai trebuie tolerat, explicam, pe caz concret, cele ce urmeaza:

Aflam ieri pe la pranz, via Mihu Laurentiu (Romania libera), ca „In direct: parlamentarii puterii s-au strâns ca muștele în plen pentru a-și mări pensiile!! Guvernul Ponta le-a dat undă verde, susținând că Parlamentul e suveran pe acest subiect. Pentru un spital, pentru școli, pentru familiile cu mulți copii, pentru antreprenori, pentru studenți, pentru bolnavii cronici, pentru bolile rare, pentru investiții, pentru o șosea ori un metrou nu sunt bani. Gândiți-vă la toate astea atunci când auziți un parlamentar milog sau când Ponta și ministra Rovana Plumb vă îndeasă pe gât gogoașa cu „Parlamentul suveran”. Sunt rupți total de societate pentru că sunt foarte siguri că societatea, deși furată ziua în amiaza mare, nu va reacționa”

La care adaug:

Mai ganditi-va si la asta: conform Constitutiei (art 2) POPORUL ESTE SUVERAN, NU PARLAMENTUL.

Conform aceleiasi constitutii in vigoare (art. 61) PARLAMENTUL este doar organul REPREZENTATIV al poporului suveran.

Este un fapt, dincolo de acela ca se intampla sa fie si un act fundamental si obligatoriu pentru toti cetatenii Romaniei, chiar si pentru parlamentari – la constitutie ma refeream. Si da, avem o constitutie subreda. Dar astia nici asa n-o respecta, sa fim seriosi. De fapt, daca veti avea curiozitatea sa studiati constitutiile romane 1948, 1952 si 1965 (toate comuniste, de dictatura) veti observa ca nici pe acelea, asa cum erau, vechii comunisti nu le respectau. Pentru ca puteau. Pentru ca asta inseamna dictatura: toata puterea de stat e la ei si o exercita discretionar. Si pentru ca-n capul comunistilor ajunsi la putere, legile NU mai sunt pentru ei, sa le respecte, ci doar pentru popor, care devine supusul lor.

Eh, si pornind de aici, stimat popor,  hai sa gandim putin:

Ce inseamna intr-o democratie liberala „suveran” si „reprezentativ”?

SUVERAN inseamna ca dvs, cetatenii, drepturile, interesele, libertatea individuala si vointa dvs, exprimata, printre altele, prin vot democratic primeaza asupra vointei parlamentarilor. Si mai inseamna ca, odata ajunsi la putere, alesii neamului NU au datoria sa serveasca doar interesele propriului partid si pe ale celor care i-au votat, ci pe ale intregului neam.

Este un principiu esential al democratiei liberale reprezentative, inca neinteles de foarte multi parlamentari. Principiu pe care genial l-a formulat acum peste 200 de ani Edmund Burke:

“Parlamentul NU este un congres de ambasadori ai unor interese diferite si ostile; pe care interese fiecare trebuie sa le mentina, ca agent si avocat, impotriva altor agenti si avocati. Parlamentul este o adunare deliberativa a UNEI NATIUNI, cu UN INTERES, ACELA AL INTREGULUI; unde nu obiectivele locale, nici prejudecatile locale ar trebui sa primeze, ci binele general, rezultand din ratiunea generala a intregului. Alegeti un membru al parlamentului intr-adevar; insa odata ales, acesta nu mai este un membru al Bristolului, ci un membru al parlamentului.” spunea candidatul si marele ganditor politic britanic intr-un Discurs catre Electorii din Bristol, la 1774.

REPREZENTATIV, carevasazica, inseamna ca ei, alesii neamului si cei numiti de ei prin alte functii si demnitati publice, sunt obligati ca pe durata mandatului lor sa reprezinte interesele generale ale poporului suveran, in intregul sau. Adica sa faca si execute legi in interesul dvs, nu al lor, nici al fanilor lor.

Serviciu si mandat public se cheama, si nu i-a obligat nimeni sa candideze sau sa si-l asume. Dar teoretic si l-au asumat. Teoretic, NU SI PRACTIC insa, pentru ca ei, de cand sunt la putere, fac ce fac numai si numai in interesul lor si al privilegiilor lor de casta  politica (nu mai vorbim de interesele si privilegiile de grup infractional). Si spun asta pe caz concret, intrebandu-va:

Cand anume le-ati dat astora mandat dvs, cetatenii Romaniei (chiar si cei care ati votat Ponta-PSD sau USL) sa-si mareasca pensiile si indemnizatiile? Din banii dvs, desigur, caci bugetul de stat se constituie din taxele, impozitele si contributiile dvs.

Si asa ajungem, de la caz particular, la cazul general, unde spunem:

Oare de cate dovezi mai aveti nevoie ca sa-ntelegeti ca stanga, indiferent de nume – comunista, socialista, social-democrata, progresista – lucreaza numai si numai in interesul ei, mintindu-va insa ca lucreaza numai si numai in interesul dvs?

De cate dovezi mai aveti nevoie ca sa-ntelegeti ca, psiho-comportamental, COMUNISTII (in sens larg, adica stanga de sorginte vesnic marxista, indiferent de numele socialist, social-democrat, progresist, liberal de stanga) SUNT NOII FEUDALI?

Cat va mai trebuie sa intelegeti ca stanga, in fond si in ultima instanta ESTE ANTIDEMOCRATICA?

Aristocratia feudala si aristocratia comunista. Mentalitati.

Asemanari:

La fel ca vechea aristocratie feudala, comunistii ajunsi la putere dispretuiesc vulgul – a se citi cetatenii obisnuiti.

La fel ca vechea aristocratie feudala, comunistii se considera superiori per se, prin simpla apartenenta la CAUZA STANGII, fara a avea niciun alt merit probat in fapt, ci doar declarativ si de casta gregara, adunata in jurul cauzei. Vechii feudali se considerau superiori prin simplul fapt al nasterii sau casatoriei in interiorul unei anume clase sociale si prin drept divin, indiferent cat de lipsiti de merite personale erau.

La fel ca vechea aristocratie feudala, comunistii se considera indreptatiti la privilegii de casta, prin simplul fapt ca apartin acelei caste (politice in zilele noastre, nu sociale ca pe vremea feudalilor). In cazul de fata vorbim de partidului PSD sau gen.

La fel ca vechii feudali, comunistii dispretuiesc egalitatea in fata legii, a tuturor cetatenilor, fara discriminare pe criterii de origine sociala, etnica si/sau convingeri politice.

La fel ca vechea aristocratie feudala, comunistii mai arunca asa, din cand in cand, cate o pomana la vulg sau la asistatii sociali: 40 de lei la alocatia pentru copii, 100 de lei la salariu sau la pensie, samd. Dar nu inainte de a pune taxa si impozitul aprig pe cetateni, ca altfel de unde bani de pomeni? Asta in timp ce lor isi rezerva o „miniona” crestere de indemnizatie cu 4400 de lei!! Patru mii patru sute de lei, frati romani! O mie de euro pe luna din banii dvs! Si pentru ce? Ca sa vina mai rar decat dvs la slujba,  sa doarma-n banci si sa voteze legi proaste pentru noi, bune doar pentru ei, fara sa fie nevoiti sa probeze nicio competenta.

Asa fac comunistii: intai  iau cu doua maini din buzunarul poporului (pe care-l iubesc atat de mult) si numai apoi dau inapoi, insa cu degetarul si mai rarSi vechii feudali traiau din dijma si biruri stabilite de ei, discretionar, si percepute de la supusi. Si tot partea leului si-o rezervau, pentru ca puteau: prin nastere si drept divin, ei stapaneau.

Deosebiri:

Am vazut asadar niste asemanari psiho-comportamentale si cutumiare intre comunisti si feudali. Numai ca vedeti, in zilele noastre, se presupune ca drepturile sunt democratice si constitutionale, nu divine, nu de clasa sau casta privilegiata. Se presupune de asemenea ca meritele sunt personale si concurentiale, evaluate dupa aceleasi legi, valabile pentru toti. Numai ca asta comunistilor nu le convine. De unde si deosebirile fata de vechii feudali:

Deosebirea fata de vechea aristocratie feudala este ca cea comunista pretinde ca face tot ce face in numele si interesul dumneavoastra. Asa zice stanga universala dintotdeauna: ca-i altruista si lucreaza numai si numai in interesul poporului. Adica MINTE. Macar vechii feudali erau cinstiti. La ei era clar: sunt stapani, iar supusii trebuie sa-i serveasca. Asa erau normele juridice si sociale pe vremurile alea.

Deosebirea dintre vechea aristocratie feudala si aristocratia comunista mai sta si in aceea ca stanga universala, de la originile ei marxiste incoace, spune ca vrea si promoveaza egalitatea – ceea ce feudalii n-au pretins niciodata, dimpotriva. Cand colo, comunistii se considera de fapt, in stil orwellian-porcin (a se vedea George Orwell, Ferma animalelor) „mai egali” decat ceilalti. Adica-si promoveaza (dintotdeauna, si oriunde in lumea asta), numai si numai privilegiile lor de putere si de casta politica.

Deci stanga MINTE. Aici decade de fapt aristocratia de stanga sub nivelul moral al celei feudale:  stanga a ridicat minciuna la rang de cutuma si  arta. Aristocratia de stanga (politicieni, intelectuali, activisti) minte programatic. Minte ideologic. Daca nu minte direct, vinde cu buna stiinta iluzii. De exemplu iluzia Fericirii Supreme. a Binelui Comun Egal au a Justitiei Sociale care vine, in viziunea stangii, intotdeauna cu de-a sila, de la stat.

In fine, minciunile stangii sunt multe si nu s-au inventat azi. Le-au inventat intelectualii de stanga, de la Rousseau si Marx la Lenin, Chomsky si Obama. Azi sunt doar ceva mai interesante si mai sofisticate. Ideile, mentalitatile si rezultatele raman, insa, aceleasi.

Dar trebuie ca minte foarte frumos stanga universala, inclusiv cea romaneasca, din moment ce dupa doua secole de minciuni – aceleasi, aceleasi si aceleasi – inca se mai gasesc milioane si sute de milioane care ii cred si voteaza.

De aia zic: cat va mai trebuie sa intelegeti bataia de joc si minciuna? Cat ii mai lasati? Nu v-ati saturat?

Pai daca tot va plac asa de mult sau ii tolerati, macar urmati indemnul lui Lenin: invatati, invatati, invatati! Pentru ca, vorba lui Ronald Reagan, comunistii i-au citit pe Marx si Lenin, anticomunistii i-au inteles. Asa ca invatati si luati notite de la cei care nu va mint frumos, ci va spun ADEVARUL INCOMOD.

Mult succes!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: