Ioana Hincu

Acomodarea cu Răul nu aduce pace. Două lecții istorice: Hitler și Uniunea Sovietică. Urmează Iranul și islamul

In Solutii on august 7, 2015 at 8:09 pm

Politica struțului occidental

 Textul de  fata este despre Rau si atitudinea de urmat in confruntarea cu Raul. Care atitudine preferabila nu este – niciodata n-a fost, istoria ne invata – defensiva,  concesia, acomodarea. Acomodarea cu Raul nu aduce pace, ci escaladarea conflictului, ultimatum si, finalmente, razboi. Tot istoria ne invata.

Vorbim despre o amenintare actuala. Despre un subiect pe care, in majoritatea coplesitoare, nu-l cunoasteti, nu-l intelegeti, nici nu vreti, desi va priveste direct.Vorbim despre islam. Despre islamul actual (sau etern, cum doriti), despre islamism si “jihadul apocaliptic global”-  este terminologia de specialitate in domeniul terorismului mondial care se intampla sa fie, in proportie de peste 90%, musulman.

Sigur, daca v-ar interesa, ati putea afla cate ceva relevant (date istorice, notiuni, realitati si tendinte actuale) de exemplu aici:

https://ihincu.wordpress.com/2015/02/23/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iv-terorismul-musulman-este-fundamentat-coranic/

Ati putea apoi lua act ca acum, in anul de gratie 2015, in ciuda acestor realitati in expansiune alerta, lideri occidentali (de stanga progresista in general), intr-o desavarsita iresponsabilitate, continua sa repete public mantra ca Statul Islamic si terorismul musulman nu au legatura cu islamul si religia mahomedana. Nicio legatura, cu exceptia faptului sa sunt islamice (culmea! nu crestine, nu budiste, nu hinduse) si sunt fundamentate religios mahomedan – acelasi Coran, neschimbat de 1400 de ani, acelasi profet razboinic, violent, vindicativ, Mahomed, niciodata renegat de musulmani.

Barack Hussein – Hussein! – Obama (presedintele progresist al SUA), Joe Biden (vicepresedintele progresist al SUA), John Kerry (secretarul de stat american, progresist si el, adica “democrat”), David Cameron (premierul britanic conservator), Federica Mogherini (sefa socialista a diplomatiei UE) si lista poate continua. Toti repeta intr-o desavarsita negare a realitatii- de parca negarea realitatii ar schimba-o – intr-un perfect delir multicultural, mantra asta, si actioneaza ca atare: cedeaza pas cu pas, inclusiv in domeniul apararii/inarmarii si nuclear, in fata islamului si islamismului mondial.

Iar ai nostri? Ai nostri, cu exceptia fostului presedinte Basescu, a istoricului Neagu Djuvara si a catorva voci ratacite prin spatiul public si presa, se impaca si ei,”corect politic”, cu islamul si cu ideea ca la Bucuresti, pe teren donat comunitatii musulmane de Guvernul Ponta, se va construi cel mai mare Centru Islamic european(Marea Moschee), cu finantare de la guvernul dictatorului turc musulman Erdogan. Asta dupa ce, peste o mie de ani, Tarile Romane, platind un pret enorm in vieti omenesti, au oprit la Dunare expansiunea islamului.

Nimic nu s-a invatat si inteles din istorie. Nici macar din lectiile recente, ale secolului 20. Se pare ca dimpotriva, asa cum spunea Alexandru Hancu acum cativa ani, in loc de Sfarsitul Istoriei (anuntat in anii ‘90 de Fukuyama), lumea libera (exclusiv occidentala) traieste mai degraba Sfarsitul Memoriei. Si noi, cu mic cu mare, pe langa ea. Asa se repeta istoria.

Impotriva sfarsitul memoriei, va invit sa aveti putina rabdare pentru a rememora impreuna doua lectii de istorie recenta si relevanta.

Prima lectie uitata: peace through strenght

Pace prin forta. Ofensiva nu defensiva in fata Raului.  O doctrina strategica si o lectie de succes, pe care cel care ne-a oferit-o a aplicat-o, eliberand astfel de comunism, FARA RAZBOI, Europa de Est si pe noi. A fost primul care a numit comunismul (si dictatura comunista, sovietica) IMPERIUL RAULUI. Pentru ca era. A fost cel care, cu mult inainte de a ajunge al 40-lea presedinte american, avertiza cu privire la riscurile politicii defensive, de concesii (appeasement) purtata de liderii americani si occidentali in Razboiul Rece:

“Nu exista controversa asupra optiunii dintre razboi si pace, insa exista numai o singura cale garantata pentru a avea pace, si o poti avea in secunda urmatoare: CAPITULAREA.

Sigur, trebuie sa admitem ca exista un risc in orice parcurs am urma in afara acestuia. Insa fiecare lectie a istoriei ne arata ca cel mai mare risc sta in politica de concesii, si acesta este spectrul cu care bine-intentionatii nostri prieteni liberali (in SUA asa-zisii liberali sunt stanga cea mai radicala, progresita, nota mea) refuza sa se confrunte: ca politica lor de acomodare este o politica de concesii, si ca nu ofera optiune intre razboi si pace, ci numai intre lupta si capitulare.

Daca vom continua sa ne acomodam, sa batem in retragere, ni se va da un ultimatum. Si atunci ce facem, cand Nikita Hrusciov le-a spus oamenilor sai ca stie care va fi raspunsul nostru? Le-a spus ca ne retragem in fata presiunii Razboiului Rece, si intr-o zi, cand va veni vremea ultimatumului, capitularea noastra va fi voluntara, pentru ca pana atunci vom fi devenit atat de slabi spiritual, moral si economic. El crede asta pentru ca din partea noastra aude voci pledand pentru “pace cu orice pret” sau “mai bine comunist decat mort” (“better Read than dead”). Si in asta consta drumul spre razboi, pentru ca acele voci nu vorbesc in numele nostru, al tuturor.[…]

Tu si eu, trebuie sa avem curajul sa le spunem inamicilor “exista un pret pe care nu-l vom plati”. Exista un punct dincolo de care inamicul nu trebuie sa treaca. Si acesta este intelesul expresiei lui Barry Goldwater (candidatul republican de atunci la Casa Alba – nota mea) “peace through strenght”. Winston Churchill spunea, “Destinul omului nu se masoara in computatii materiale. Cand mari forte se pun in miscare in lume, invatam ca suntem spirite, nu animale.” Si mai spunea, “Se intampla ceva in timp si spatiu, si dincolo de timp si spatiu, care, fie ca ne place sau nu, ne cheama la datorie.”

Tu si eu avem rendevous cu destinul.

Vom pastra pentru copiii nostri ce avem, cea mai buna ultima speranta a omului pe Pamant, sau ii vom condamna sa faca ultimul pas inspre o mie de ani de intuneric.” (Ronald Reagan, A time for choosing, 1964).

Asta era dilema in anii 60, in plin Razboi Rece, inainte de a ma naste eu. Si exact asa, dupa 20 de ani, aplicand aceste reguli – ofensiva NU defensiva, inarmare NU dezarmare, confruntarea ferma NU concesii si acomodare cu inamicul – America lui Reagan a invins FARA RAZBOI Uniunea Sovietica si comunismul, eliberand Europa de Est si pe mine.

Acum, la pericolul rusesc si comunist, se adauga islamul. Iar razboiul e cald, fierbinte, nu rece.

Poate fi izolat si eliminat acest pericol? Sigur ca da. Cum? Tot asa – natura umana nu s-a schimbat. Insa pentru asta liderii lumii libere si noi ar trebui sa admitem ca avem un inamic, nu un aliat in Rusia, China, Iran si, in general, in islam. Se cheama confruntare cu realitatea. Ceea ce, la momentul de fata, nici liderii occidentali, nici impostorii autohtoni care ne guverneaza (in frunte cu Miraculos Alesul Sot al Primei Doamne) nu fac. Nimic n-au invatat.

A doua lectie, de actualitate imediata: nazismul si acordul cu Iranul

O invatam de la Dennis Prager, specialist in istorie comparata si  Orientul Mijlociu. Sa-i dam cuvantul lui:

21 iulie 2015, National Review:

Acordul cu Iranul da satisfactie Celui mai Mare Rau al Vremurilor Noastre

Se spune ca raul este intunecat. Dar metafora este imprecisa. Raul este de fapt stralucitor. Atat de dureros de stralucitor incat oamenii intorc capul. Multi chiar ii neaga existenta.

De ce? Pentru ca odata asumata existenta raului, ei stiu ca trebuie sa se confrunte cu el. Si cei mai multi oameni prefera sa nu se confrunte cu raul.

Asta a condus la al doilea razboi mondial. Multi occidentali au negat intunecimea nazismului. S-au uitat in directia opusa cand raul putea fi oprit, si apoi i-au facut concesii pe masura ce devenea mai puternic.

Retraim anul 1938. Premierul britanic, Neville Chamberlain, a mers la Munchen sa negocieze cu Adolf Hitler. A plecat crezand ca promisiunile de pace ale lui Hitler in schimbul permisiunii pentru Germania de a anexa parti largi din Cehoslovacia. La intoarcerea in Anglia, Chamberlain a anuntat “peace for our time” (pace pentru epoca noastra).

Negocierile americane si europene cu Iranul oglindesc atat de precis anul 1938 incat nu poti sa nu te intrebi cum poate cineva sa nu vada.

Regimul nazist ura cel mai mult evreii. Iranul uraste cel mai mult statul evreu. Tinta suprema a nazistilor era exterminarea evreilor din Europa. Tinta suprema a Iranului este exterminarea statului Israel. Regimul nazist ura Occidentul si libertatile sale. Republica Islamica Iran uraste Occidentul si libertatile sale. Germania dorea sa domine Europa. Iranul cauta sa domine Orientul Mijlociu si lumea musulmana.

Si la fel cum Marea Britanie si Franta au satisfacut dorintele Germaniei naziste, aceleasi doua tari impreuna cu Statele Unite au ales acum sa satisfaca Iranul.

Azi, lumea isi bate joc de Neville Chamberlain. Insa schimbati numele si veti realiza ca traim repetarea acordului de la Munchen. Substituiti Republica Islamica Iran cu Germania nazista, pe Ayatolajul Ali Khamenei cu Adolf Hitler, pe Barack Obama si John Kerry cu Neville Chamberlain, Israelul cu Cehoslovacia si evreii din Europa, si lumea din ce in ce mai nesigura a anului 2015 cu lumea din ce in ce mai nesigura a anului 1938.

In fapt, exista considerabil mai putine justificari pentru acordul cu Iranul – care gratifica Iranul cu 150 de miliarde de dolari in active actualmente inghetate si cu dreptul de a pastra programul nuclear – decat erau pentru acordul de la Munchen. Inainte de 1938, Hilter nu a declarat public obiectivul sau de anihilare a evreilor Europei. Totusi, Iranul isi proclama intentia de a anihila statul evreu de decenii. In Germania nazista nu existau demonstratii masive in care se cerea “Moarte Americii” asa cum exista regulat in Iran. In 1938 Germania nu era responsabila pentru terorism global asa cum este responsabil Iranul azi. Nici pentru moartea mai multor mii de americani cum este Iranul.

Iranul este responsabil pentru moartea mai multor americani in ultimul sfert de secol decat orice alta grupare sau tara. Colonelul Richard Kemp, fostul comandant al trupelor britanice in Afganistan, si maiorul Chris Driver-Williams din trupele speciale britanice, au rezumat situatia astfel: “Iranul militar, adesea actionand prin intermediari folosind tactici teroriste, a dus la moartea a peste o mie de soldati americani in Iraq si Afganistan in ultima decada si jumatate.”

Neville Chamberlain-ii anului 2015 apara acordul cu Iranul pe doua temeiuri: ca singura alternativa este razboiul si ca acest acord are capabitatea de a aduce Iranul in “comunitatea natiunilor”.

Primul temei este fals. Pentru trei motive.

Primul: alternativa la acest acord era continuarea si intarirea sanctiunilor care slabeau regimul iranian diminuand consistent abilitatea sa de a finanta grupuri teroriste in jurul lumii. Al doilea: pentru ca acest acord intareste Iranul intr-atat incat face razboiul mult mai probabil. Cand regimurile rele, expansioniste, devin mai bogate, ele nu cheltuie bogatia lor pentru a construi noi spitale. Al treilea: pentru ca suntem in razboi cu Iranul de decenii. Dar numai una din parti a luptat (Iranul, nota mea).

Oricine crede ca acest acord va aduce Iranul in “comunitatea natiunilor” tradeaza o uluitoare ignoranta despre regimul iranian.

Regimul iranian este compus din fanatici religiosi care sunt nediferentiabili din punct de vedere moral de ISIS, Al-Qaeda, Boko Haram sau alte miscari islamiste de crima in masa.

Regimul iranian a executat mai multi oameni cu exceptia, poate, a Chinei (si probabil a Coreei de Nord, pentru care nu avem acces la date)

Regimul iranian a ucis peste 600 de homosexuali pentru ca sunt homosexuali.

Nici o femeie iraniana nu are voie sa paraseasca tara si nici macar sa munceasca in afara casei fara permisiunea sotului. Insasi Zahra Eshragi, nepoata fondatorului Republicii Islamice, Ayatolahul Ruhollah Khomeini, marturisea “ Ca femeie, daca doresc sa obtin pasaport pentru a parasi tara, pentru a ma opera, sau aproape si pentru a respira, am nevoie de permisiunea sotului meu.”

Regimul iranian face apel public in mod repetat la exterminarea Israelului. Nici o alta tara din lume nu este dedicata anihilarii altei tari.

Iranul este cel mai mare finantator de organizatii teroriste din lume.

Raposatul procuror argentinian Alberto Nisman (nota mea – gasit mort in ianuarie 2015 in locuinta sa; moarte suspecta in curs de investigare pt a determina daca a fost crima sau sinucidere fortata) a pus sub acuzare Iranul pentru infiintarea de retele teroriste de-a lungul Americii latine, incluzand Argentina, Brazilia, Paraguay, Chile, Collumbia, printre alte tari.

Iranul finanteaza si dirijeaza organizatia terorista libaneza Hezbollah, cea mai puternica organizatie militara din Liban.

Iranul este finantator major al Hamas.

Iranul este responsabil pentru atacuri teroriste cu bomba in Kenya si Tanzania.

Potrivid raportului Comisiei privind atentatele de la 11 septembrie, opt din zece autori ai atentatelor au trecut prin Iran si un judecator american a decis ca Iranul poarta responsabilitatea legala privind “suportul material” asigurat teroristilor autori ai atentatelor din 9/11 (nota mea – nope, nu G.W.Bush si petrolistii americani sunt responsabili, cum sugereaza conspirationistul fictional Michael Moore si “documentarul” sau care nu-i documentar, ci forma fictionala in care acest impostor complexat a ales sa-si exprime ura profunda fata de tara lui, America)

Membrii Congresului (parlamentul american, nota mea) care vor vota pentru ratificarea acordului cu Iraul vor fi vazuti la fel ca Neville Chamberlain. Stangii ii place sa vorbeasca despre a fi “de partea corecta” a istoriei. Permitand Iranului sa-si pastreze capacitatile nucleare in timp ce capata acces la sute de miliarde de dolari inseamna sa fii de partea gresita a istoriei.

Intrebare: exista vreun membru al Congresului care ar vota pentru acordul cu Iranul daca acesta ar fi situat la granita americana?

Foarte putini oameni au sansa de a face ceva in legatura cu cel mai mare rau al epocii lor. Membrii Congresului Statelor Unite au aceasta sansa. Acest lucru ar trebui sa depaseasca loialitatea fata de Barack Obama si politica lui de concesii in fata celui mai mare rau al timpurilor noastre.

Textul in limba engleza aici http://www.nationalreview.com/article/421414/iran-deal-1938-repeat?target=author&tid=900932

Varianta video aici http://www.prageruniversity.com/Political-Science/The-Iran-Nuclear-Deal.html#.VcEdfPmqpBd

Epilog deschis

Va putea Congresul american (parlamentul lor) sa intoarca roata istoriei deviata pe un parcurs dezastruos de administratia liberal-progresista Obama? Vom afla in luna septembrie – atunci expira termenul in care Congresul poate respinge/ratifica tratatul cu Iranul.

Dar restul lumii? Dar ai nostri? Vor intelege ceva din lectiile astea? Se vor ridica la inaltimea timpurilor si misiunii lor? Sau vor continua capitularea entuziasta? Greu de spus, cata vreme subiectul aproape ca nu exista pe agenda noastra politica si publica. Ce exista in schimb este predarea  de catre Guvernul Romaniei catre comunitatea musulmana a terenului pentru construirea  Marii Moschei la Bucuresti – adica a unui mare centru european de propagare a islamismului si jihadului apocaliptic global.

Mircea cel Batran, Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Brancoveanu si fiii lui, Carol I si  generatii de romanii care s-au luptat secole de-a randul cu otomanii – razboiul de independenta, 1877, remember? a fost impotriva Imperiului Otoman si musulman, nu impotriva lui Buda – pot face tumbe-n mormant: a fost degeaba. Ponta turcitul penal si Klaus neamtul “acomodat” ne-au predat de bunavoie islamului fara sa fie presati sau obligati. Iar neamul n-a observat, n-a miscat.

Ce sa mai spui? Somn usor, draga neam si ma iertati daca v-am tulburat! Pe de alta parte, nu pot sa nu ma intreb: cum va fi cand neamul se va trezi, peste ani, nu prea multi, in plin cosmar? Ah, da, va chema si astepta  “imperialistii” americani, sa faca ei ceva. Si NATO, care este tot SUA (Europa ramanand o eterna gluma proasta dpdv militar). Asta daca vom mai avea in zona NATO si americani…

Update: un domn (comentator) intreaba, cu privire la constructia Marii Moschei: „S-a abrogat si nu au luat la cunostinta romanii, tratatul dintre Mahomed II si Vlad, domnul Tarii Romanesti la 1460 prin care PE TERITORIUL TARII VALAHE NU VA FI CONSTRUITA VRE-O MOSCHEE ?Sau ignoranta si tradarea, setea de arginti si prostia au ajuns nelimitate in Romania?” Raspunsul este da, la ambele intrebari. Tratatul se pare ca s-a abrogat implicit, a devenit desuet, de cand suntem guvernati in exclusivitate de PSD-Ponta-Dragnea  si suntem „mandri ca suntem romani” mai ceva ca niciodata. Se pare ca si Brancoveanu s-a lasat decapitat alaturi de fii sai degeaba. L-am amintit pe domnitorul Brancoveanu, pentru ca actualul presedinte executiv condamnat penal la inchisoare pentru frauda electorala, a fost decorat in septembrie anul trecut (in perioada electorala) de Preafericitul Daniel, cu ordinul SFINTII MARTIRI BRANCOVENI.  Progres!

  1. […] Deci se poate. Dar nu asa – si ma refer la liderii de azi, care au uitat cu desavarsire aceasta lectie istorica – fara sa fie singura care probeaza ca acomodarea cu Raul nu aduce nici victorie, nici pace. Pe celelalte doua – Hitler si URSS/Razboiul Rece – le puteti lectura in continuare: https://ihincu.wordpress.com/2015/08/07/acomodarea-cu-raul-nu-aduce-pace-doua-lectii-istorice-hitler… […]

    Apreciază

  2. […] In viziunea franco-germana, care isi asuma cu mandrie, in cadrul documentului, si meritele, prima “realizare” pentru “pacea si securitatea mondiala si europeana” ar fi acordul cu Iranul. Care este un dezastru. Detalii aici. […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: