Ioana Hincu

Refugiații (II) Soluțiile realmente umanitare sunt inteligente și oneste, dar “incorecte politic”

In Solutii on septembrie 15, 2015 at 3:25 am

Preambul

Intr-un editorial recent publicat de Romania Curata, o distinsa (prin impostura) gandoloaga ne intreba daca nu ne este rusine, noua, celor care ne opunem politicilor vest-europene in problema refugiatilor, deocamdata iresponsabile. Acest articol, dimpreuna cu linkurile aici indicate, toate, argumenteaza raspunsul meu:

Nu, doamna, nu ne este rusine sa spunem adevarul. Cu atat mai putin s-o facem cu argument lucid si inteligent. Dumneavoastra, in schimb, ar trebui sa va fie, cu atat mai mult cu cat predati “democratizare si analiza politica” la o reputata scoala occidentala de “buna guvernanta” (Hertie School of Governance). Halal sa va fie! Iata de ce:

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/03/refugiatii-solutii-exista-dar-sunt-incorecte-politic/

Si continuam cu un scurt dictionar de termeni utili pentru intelegerea problemei (alaturi de minciuni larg mediatizate):

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/12/incorect-politic-scurt-dictionar-si-inventar-de-termeni-cu-sensuri-denaturate-si-minciuni-larg-mediatizate/

Dupa care va invit sa pasim, cu atentie si rabdare, mai departe.

Cum stam

Stam asa: daca inteligenta si competenta nu e, macar bun simt si responsabilitate sa fie.

Cred ca sunteti de acord ca o dovada de bun simt, daca nu de inteligenta, este sa-ti cunosti limitele. Sa stii ca nu stii, ce nu stii, cand si unde esti prost, incompetent si/sau depasit,   si sa cauti, sa intrebi, sa investighezi. Cine stie, poate ca altii au raspunsuri, solutii.

Totodata, o dovada de onestitate, luciditate si responsabilitate este sa admiti ca ai gresit, ca drumul e prost, sa te opresti si s-o iei de la capat ALTFEL.

Nu asta vedem de cateva luni bune la liderii vest-europeni, politici si de opinie. Nici la cei care le tin isonul in criza refugiatilor.

Nu tratam cauze si efecte, ci inventam, emotional si populist, vinovati

Noii vinovati de serviciu sunt est europenii retrograzi.

De luni de zile asistam perplecsi, ca-ntr-un de teatru absurd, la propuneri stupide, incoerente, iresponsabile, irationale privind criza refugiatilor din Orientul Mijlociu.

In paralel, mai nou, liderii politici si de opinie occidentali, au gasit “vinovatul”: tarile est europene care se opun “cotelor” de imigranti ilegali “distribuite” de Bruxelles.

Asta este solutia gasita de centralele propagandei progresist multiculturale la criza refugiatilor: infierarea unor falsi vinovati – etichetati aberant si inadmisibil drept fascisti, egoisti, primitivi, inumani, samd.

Acesti vinovati imaginari nu fac, in fapt, decat sa informeze (exasperati) asupra unor adevaruri irefutabile si sa semnaleze (disperati) niste realitati grave, care-i coplesesc, care reclama nu doar solutii imediate, ci si unele de perspectiva, si un efort international ferm, lucid si conjugat. Adica leadership politic autentic.

In loc de asta ce vedem? Vedem cum actualele elite politico-mediatice si academice occidentale ii dau inainte cu efuziunile umanitare si solidaritati prost plasate, in timp ce condamna Ungaria si Bulgaria care construiesc ziduri la frontiera, Slovacia care declara ca nu va primi decat refugiati crestini, si tarile din Estul Europei in general si in bloc. Nu ISIS, nu teocratiile si tiraniile barbare islamice, nu propriile politici utopic-progresiste si multiculturale, nu propriul management politic dezastruos care a dus al aceasta situatie.

Care sunt motivele pozitiei diferite a est europenilor?

 Unele cat se poate de realiste si lucide:

-refuzul colonizarii fortate, artificiale, cu o populatie traditional si deschis ostila civilizatiei europene – cea musulmana

-incapacitatea probata istoric de a o integra social (si nu vorbim doar de trecutul indepartat, ci de istoria ultimilor zeci de ani, in desfasurare)

-refuzul canibalizarii islamisto-crestine pe teritoriul european (doua culturi sociale, politice, religioase fundamental antagonice si incompatibile)

-riscuri de securitate nesustenabile – practic, administrativ, tehnic, financiar, uman – la actualul status quo politico-institutional, chiar si pentru tarile europene bogate, daramite pentru cele din Est

– necesitatea de a proteja prioritar (fizic si economic) propriii cetateni, insa, nu in ultimul rand, si pe autenticii refugiati, pe cei autentic si perpetuu persecutati in islam, care chiar au nevoie de protectie; de exemplu crestinii.

Asadar, nu vorbim de lipsa de umanitate, ci de realitate.

Si ce poate fi mai umanitar decat sa cauti solutii realiste, posibile, nu fanteziste, la probleme sinistre, care afecteaza nu doar acum, imediat, ci pe termen lung, zeci, sute de milioane de oameni, respectiv pe cetatenii Europei si pe autenticii refugiati?

Germania, Vestul si restul

Dupa toata tevatura asta politico-mediatica (ce nu se opreste), dupa ce inteleptii Germaniei si Bruxelles-ului avertizau Ungaria ca introducerea controlului la frontierele statelor membre UE, practic inchiderea lor, este inadmisibila, incompatibila cu principiul frontierelor deschise, aflam ca Germania urmeaza sa reia sistemul de control si frontiere inchise la granita cu Austria, incalcand chiar regulile spatiului Schengen. Coerenta, nu gluma!

Are rost sa amintim invectivele cu care au fost improscati toti cei care sustineau aceasta necesitate? Faptul ca a avea in acelasi timp frontiere deschise si stat asistential este practic, tehnic, administrativ, nesustenabil? De exemplu, la noi o tot spune Traian Basescu. Sau Dragos Aligica.

Dar hai, sa spunem, cine-i Basescu? Un fost presedinte (timp de 10 ani). Si cine-i Aligica? Ce stie el, ca nu-i implicat in administratie si politica, el doar studiaza si are competente multidisciplinare in domeniu. Ok. Dar uite ca unii care s-au confruntat cu aceeasi problema in anii trecuti (imigratie ilegala musulmana incurajata de stanga politica multiculturala si de statul ei asistential) au gasit solutia si au rezolvat in mai putin de un an – vezi prima parte a acestui articol, primul link, Australia.

Deci nu era nevoie sa invetenze roata inteleptii UE. Solutia era acolo, gata verificata in practica. Daca aveau bun simt, n-aveau decat s-o adopte. Ceea ce nu fac onest si deschis nici acum. Pentru ca nu e Corect Politic.

Dar viitorul nostru si al refugiatilor incotro?

Pentru ca securizarea frontierelor ar fi doar o parte a solutiei: inceputul. Problema va continua, este un proces in plina desfasurare. Cauza este criza din Orientul Mijlociu care a generat invazia Occidentului dinspre islam, nu est europenii “haini”, “retrograzi”, “fascisti” – nu v-ar fi rusine obrazului sa folositi aceasta cumplita insulta! (Pai n-avea dreptate doamna Nuland sa spuna „fuck EU” cand cu criza din Ucraina?)

Cum poate fi tratata sursa problemei, daca nu eliminata, pe termen mediu si lung? Poate realist? De exemplu, Thomas Sowell sugereaza urmatoarele:

http://townhall.com/columnists/thomassowell/2015/09/08/the-past-and-future-of-the-refugee-crisis-n2049033

Pornind de la articolului lui Sowell, ar trebui sa retinem:

  1. Nu exista solutii ideale pentru masele de oameni disperati care fug de razboi si terorism musulman, in special de Orientul Mijlociu. Dar exista solutii mai bune.
  1. Solutiile prezentului trebuie sa aiba in vedere si viitorul, pentru ca aceste mase de oameni – “mase” de la numar masiv – odata ajunse aici, in parte nu mai pleaca, iar altii vor continua sa vina, indiferent de barierele legale si de facto. Cei care vor ramane aici (si multi vor ramane) vor face copii, iar Europa va avea in timp o alta compozitie etnica si culturala a populatiei.
  1. Noua generatie, a copiilor de fosti imigranti musulmani, va fi uitat cum si de ce au ajuns parintii lor (disperati) aici. Noua generatie va sti doar atat: ca n-o duce atat de bine ca cei din tarile in care s-au refugiat parintii lor, ca valorile lor culturale intra in conflict cu cele ale tarilor de primire. Si atunci nu vor lipsi “liderii” politici si de opinie care vor specula sentimentul asta de alienare, de nedreptate, inclusiv indemnandu-i la jihad impotriva autoritatilor si populatiei majoritare, diferite.

Nimic nou, totul predictibil, daca stim despre ce vorbim cand vorbim de cele doua civilizatii in conflict – crestin-occidentala si islamica.

In paranteza fie spus, pentru ca unii dau ca eficient exemplul american de “integrare”: nu-i chiar asa.   Evolutiile susmentionate sunt predictibile pentru ca se intampla deja, atat in Europa, cat si in America de Nord, cu musulmani ajunsi la a doua, a treia generatie. Asa se explica faptul ca tineri musulmani, unii aparent bine integrati social – absolventi de facultati, clasa medie, nu neaparat saraci – se inroleaza in Statul Islamic, in celule teroriste locale, comit atentate. Vezi SUA, vara asta, atentatul de la Chatanooga, vezi ce se intampla in UK, Belgia, Olanda cu recrutarile pentru Statul islamic si nu numai.

Nu in ultimul rand, cititi/ascultati ce spune Jonathan Matusitz (specialitate si studii in terorism) despre faptul ca printre tinerii aflati la a doua, a treia generatie de musulmani din SUA, sunt de doua, trei ori mai multi jihadisti decat printre cei mai batrani, si ca, desi dupa 9/11 fortele americane de securitate sunt mai eficiente in combaterea terorismului domestic si dejucarea atentatelor, numarul acestora a crescut exponential. Si Matusitz constata asta (pe date si cifre oficiale) inainte ca fenomenul ISIS sa existe si sa ia amploare.

  1. Nicio natiune din lumea asta nu are capacitate nelimitata de a absorbi imigranti de orice fel, cu atat mai putin imigranti din culturi complet diferite, ostile.

  2. Este o realitate inevitabila ca decizia de a primi populatii straine de orice fel, mai ales una cu o istorie care probeaza ca nu se integreaza, va produce mutatii ireversibile.
  1. Fata de aceste imprejurari, decent si umanitar ar fi ca liderii occidentali sa gaseasca solutii comune atat pentru protejarea propriei populatii, culturi si civilizatii, cat si pentru eliminarea CAUZEI ACESTUI (PONTENTIAL) EXOD/INVAZII.

Concret, niste solutii

Solutia durabila si realista NU este poezia si fictiunea „umanitara” a Corectitudinii Politice. Cea cu islamul e pace, toate culturile si religiile sunt la fel, primavara araba, retragerea din Iraq, iluzia ca dupa numai 10 ani de stat acolo, cu trupe, gata, problema s-a rezolvat, Orientul (mijlociu sau indepartat) s-a democratizat, fiat pax!

Conflictul din Siria si Iraq probeaza brutal, sinistru, ca nu-i asa. Ca nu poti face democratie asa cum faci cafea instant – ca sa-l parafrazez tot pe Thomas Sowell, intr-un articol de anul trecut, despre iresponsabila retragere din Iraq decisa de administratia Obama si de democratii americani (stanga americana), sustinuta de toti progresistii “pacifisti” occidentali,   care are legatura cu situatia prezenta. Si ca nici nu poti face/mentine pacea retragandu-te din calea celor care sunt in conflict civilizational deschis cu tine, pentru ca vin peste tine. (In Germania si Japonia, dupa al doilea razboi mondial, ca sa implemeneteze democratia si sa mentina pacea, trupele americane si asistenta americana institutionala si financiara, au ramas acolo si de 70 de ani n-au mai plecat. Chiar si asa, situatia tot nu-i grozava, indiferent de bogatia si progresele indiscutabile ale acestor tari. Iar nemtii si japonezii nu-s musulmani.)

Solutia, carevasazica, NU este Corectitudinea Politica, ci CONFRUNTAREA CU REALITATEA, NU EVITAREA SAU NEGAREA EI.

Nici abordarea asta nu-i chiar noua. In a doua jumatate a secolului trecut unii ii spuneau “Peace through strenght” (Ronald Reagan).

De exemplu, ce-ar fi daca liderii europeni impreuna cu liderii SUA, s-ar aseza la masa comuna, ar trimite trupe serioase in Siria si Iraq, ca sa opreasca si faca una cu pamantul ISIS? Nu. Cu drone si atacuri aeriene nu poate fi oprit. Trebuie “cizma soldateasca” la sol, asta e. Se vede cu ochiul liber, expansiunea ISIS fiind in desfasurare.

Sau, ce-ar fi daca, in loc sa propuna cote de refugiati si sa aloce sume serioase (asta-i doar inceputul), pentru primirea, acomodarea, verificarea, deportarea sau “integrarea” lor, mai degraba sa trimita miliardele respective tarilor cu populatii majoritar musulmane care deja au primit si primesc in continuare un numar mare de refugiati, cum ar fi Egiptul si Iordania. Ar avea mai multa logica, avand in vedere ca refugiatii provin din aceeasi cultura sociala, au aceleasi valori moral-religioase si acolo s-ar integra natural.

Sau, ce-ar fi daca, in loc sa premieze terorismul islamic, jihadismul apocaliptic global si islamul politic – vezi problema palestiniana, iraniana – inventand falsi dusmani sau agresori (Israelul, mai nou Europa de Est) ar sanctiona ce e de sanctionat (economic, politic, financiar, in ultima instanta militar) si ar face tot posibilul sa conserve ce avem: democratie si libertate individuala, doua lucruri pe care niciodata pana acum si nicaieri in afara civilizatiei crestin-occidentale omenirea nu le-a cunoscut.

Asadar, ce-ar fi? Ar fi ca, probabil, ar trebui alti lideri occidentali, cei actuali dovedindu-se slabi, incapabili, incompetenti, iresponsabili si, finalmente, lipstiti de elementar bun simt. Ar fi ca nu-mi ramane sa sper decat ca la urmatoarele alegeri din SUA si Occidentul european se vor gasi astfel de oferte – lideri inteligenti si responsabili care sa-i substituie pe cei de acum. Si ar mai fi ca, pana atunci, poate Dumnezeu sa-i mai destepte, dimpreuna cu idiotii lor utili (de care-s pline mass-media si universitatile) astfel incat politicile lor catastrofale sa nu aiba, pe termen mediu si lung, consecinte mai grave si catusi de putin “umanitare”.

Vestea buna, prin urmare,  este ca solutii ar fi si se poate. Vestea proasta este ca nu stim cand, cu cine si daca.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: