Ioana Hincu

INCORECT POLITIC despre Frauda Încălzismului Global

In spaime on octombrie 17, 2015 at 7:15 pm

Cu Stanga si “stiinta” ei la psihiatru?

Exista doua feluri de a minti: direct sau prin omisiune. Stanga universala le practica sistematic pe amandoua. O face, desigur, si in problema Incalzirii Globale, rebotezata, mai nou, Schimbare Climatica.

De la Washington la Vatican, marii lideri ai planetei via centralele lor de propaganda va spun ca asta este cea mai mare amenintare globala. Nu, nu comunismul si islamul – tiraniile momentului care-si dau mana. Nu razboaiele, barbaria, coruptia morala, politica, declinul democratiei liberale, al libertatii individuale, al educatiei, gandirii critice, saracia samd.

Nu. Schimbarea climatica este AMENINTAREA. Tot ei va spun ca trebuie sa ne luptam cu ea, pentru ca este determinata “antropogenic”; adica de om; adica de “amprenta noastra de carbon” – o imbecilitate, desigur, omul si tot ce-i viu avand in compozitia lor biochimica o gramada de carbon, inevitabil si ireductibil; adica de “emisiile de CO2 datorate arderii combustibililor fosili”.

Vorbim, probabil, de escrocheria politica si stiintifica a secolului, sau cel putin a deceniului. Escrocherie, pentru ca e minciuna destinata inselarii si manipularii publicului in interesul celor care o propaga. Politica, pentru ca e minciuna stangii progresiste si e pe voturi. Stiintifica, pentru ca au ascuns, mistificat si denaturat date si fapte obiective – climatologia si ecologia sunt stiinte – cu ajutorul unor cinici oameni “de stiinta”. A secolului sau deceniului,  pentru ca sumele scoase din buzunarele dvs cu forta, cu legea adica, in numele acestei fraude stiintifice – taxe de poluare, energii “verzi”, industrii intregi subventionate masiv de stat, oengism planetar – insumeaza, as zice, deja trilioane, nu miliarde.

Nu in ultimul rand este o problema psihica. Mitomania, cleptocratia -furt prin abuz de putere – si delirul sistematizat sunt patologii psihice. La fel si psihoza pe baza de panica indusa masiv in randul populatiei si idiotilor utili ai Incalzismului Planetar.

Cand si daca toate lichelele politice, academice si mediatice, care, cu cinism si nerusinare, au pus umarul la aceasta escrocherie planetara, vor fi trase la raspundere penala – penala, da, cu puscarie, avand in vedere prejudiciile cauzate economiilor nationale – nu stim.

Ce stim in schimb este ca nu se opresc din ascuns, negat, falsificat date obiective. Iar pentru asta nu se opresc din denigrat, ridiculizat, ostracizat, marginalizat si eliminat din spatiul public relevant oameni de stiinta onesti si concluziile lor rationale si empirice. Deh, sunt in joc atatia bani, atatea privilegii …

Consensul „stiintific” in numele fraudei. Concret.

Ce stim este ca aceasta infernala masinarie politico-stiintifica si mediatica a determinat zilele trecute concedierea (suspendarea) unuia dintre cei mai cunoscuti meteorologi ai Frantei, Philipe Verdier, de la canalul tv TF2. De ce? Pentru ca a publicat o carte care contesta (cu argument rational si stiintific) isteria Schimbarii Climatice – asa a fost rebotezat mai nou Incalzismul.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11931645/Frances-top-weatherman-sparks-storm-over-book-questioning-climate-change.html

Ce stim este ca, recent, in cadrul audierilor tematice din Congresul SUA, presedintele Clubului Sierra (o veche fundatie americana de mediu, total acaparata de stanga progresista, si masiv finantata din fonduri publice) in loc sa raspunda la intrebarile senatorului Ted Cruz – care ii invedera ca, in conformitate cu datele culese de sateliti, in ultimii 18 ani nu s-a inregistrat nicio crestere a temperaturii globale – repeta ca un robot stricat: “we concur with the 97% of the scientists who think that the Earth is overheating and cooking” – noi suntem de acord cu 97% din oamenii de stiinta care cred ca Pamantul se incinge si fierbe. Si “the science is settled” – stiinta a stabilit dincolo de dezbatere, gata.

Cand senatorul Cruz i-a atras atentia ca stiinta nu e dincolo de dezbatere si ca in cadrul audierilor nu fac sondaj de opinie printre oamenii de stiinta, ci pun in discutie date obiective, culese realmente stiintific – nicio crestere de temperatura globala in ultimii 18 ani – versus pozitia oficiala a Clubului Sierra, masiv finantat din fonduri publice, robotul uman-progresist (Aaron Muir, presedintele fundatiei) repeta mantra cu cele “97 de procente” (scoase nu stim de unde si raportate la nu stim cati si la care “oameni de stiinta”).

Aveti inregistrarea audierii la final. Zece minute. Urmariti-o. Este dincolo de absurd. Este halucinant si aberant.

Ceea ce ne aduce aminte  doua lucruri in ce priveste consensul „stiintific” al incalzistilor:

1.In politica, democratia este cel mai bun sistem cunoscut de om (fara sa fie perfect), fiind opusul tiraniei. In gandire, stiinta si cultura, democratia este o boala letala – avertiza in secolul 20 si marele ganditor spaniol Ortega y Gasset.

2.In stiinta, consensul necesar este de UNU. Este suficient UN SINGUR om de stiinta inteligent si onest, alfat in “consens” cu datele empirice, logico-rationale, deci cu metodologia stiintei, pentru ca adevarul stiintific sa fie valid. Exemple? Arhimede, Galileo, Newton, Einstein se numara printre cele mai cunoscute “consesuri singulare” – un oximoron, desigur – care au fost necesare pentru ca lumea sa afle adevarul stiintific despre mecanica fluidelor, solidelor, teoria relativitatii si faptul ca Pamantul se invarteste in jurul soarelui nu vice-versa.

Minciuna. Ce nu vi se spune despre Schimbarea Climatica?

In scopul prezervarii sanatatii mintale si contactului cu realitatea impotriva acestei masinarii infernale politico-stiintifico-mediatice, demna de Kafka, va prezentam azi opinia lui Patrick Moore, co-fondator Greenpeace, care ne explica de ce “schimbarea climatica, departe de a fi un dezastru cauzat de om (“atropogenic” zic incalzistii), este, pentru o multime de motive complexe, un fapt al vietii pe Planeta Pamant”

https://www.prageru.com/courses/environmental-science/what-they-havent-told-you-about-climate-change

Pentru nevorbitorii de limba engleza, transcrierea si traducerea expunerii video:

CE NU V-AU SPUS DESPRE SCHIMBAREA CLIMATICA

26 iulie 2015

Singura constanta … este schimbarea.

Acesta este adevarul despre viata. Si este adevarat despre clima. Clima s-a schimbat continuu de cand Pamantul s-a format acum 4,6 milarde de ani.

De exemplu, numai in ultimele 2000 de ani, am vazut Perioada Calda Romana, cand era mai cald decat azi. Apoi a venit racirea din Evul Mediu Timpuriu. Urmata de perioada Calda Medievala, cand era cel putin la fel de cald ca azi. Apoi am avut Mica Glaciatiune – care a alungat vikingii din Groenlanda. Si, cel mai recent, o perioada de 300 de ani de incalzire graduala pana in zilele noastre. O multime de schimbari. Si, desigur, niciuna cauzata de oameni.

De-a lungul ultimelor 400.000 de ani au avut loc patru perioade majore de glaciatiune – insemnand ca vaste straturi de gheata au acoperit largi portiuni din globul pamantesc – intrerupte de scurte perioade interglaciare. Noi ne aflam intr-una din aceste perioade acum. Este parte din Glaciatiunea Pleistocenului care a inceput acum doua milioane si jumatate de ani. Si este in desfasurare, ceea ce inseamna ca noi inca traim in era glaciara. Acesta este motivul pentru care este atat de multa gheata la poli. Acum treizeci de milioane de ani Pamantul nu avea DELOC gheata la poli.

Atunci, ce-i cu dioxidul de carbon, marele raufacator al alarmistilor Incalzirii Globale? Cum se potriveste cu tabloul susmentionat? Nu chiar atat de bine pe cat ati crede.

Temperaturile si nivelele de dioxid de carbon nu indica o corelatie puternica. In fapt, pe durata unor intervale lungi – perioade de sute de milioane de ani – sunt complet nesincronizate unele cu altele.

Iar si iar, in interiorul oricarui interval de timp, gasim clima schimbandu-se – pentru motive pe care nu le intelegem in totalitate. Dar stim ca sunt mult mai multi factori in joc decat concentratia CO2 in atmosfera – factori ca forma si marimea orbitei pe care pamantul se invarte in jurul soarelui, activitatea din interiorul soarelui, inclinatia axei pamantului, printre multe altele. Nici macar perioada relativ scurta de 300 de ani scursa de la apogeul Micii Glaciatiuni pana in prezent n-a fost stabila. Ultima tendinta a fost de incalzire, insa a inceput cu un secol inainte de a avea emisii semnificative de CO2 provenite din arderea combustibililor fosili. Si nu avem nicio tendinta semnificativa de incalzire in secolul 21. Contrar titlurilor din mass-media, tendinta ultimelor doua decade este esentialmente… plata.

Intre timp emisiile de CO2 cauzate de om sunt mai ridicate ca niciodata. Circa 25% din emisiile de CO2 din sursa umana au survenit in timpul acestei perioade fara nicio incalzire.

Deci, ce urmeaza? Va inregistra temperatura o tendinta crescatoare? Va ramane in platou pentru o perioada indelungata? Sau va incepe sa scada? NIMENI NU STIE. Nici macar cele mai mari si rapide computere.

Toate informatiile pe care vi le-am prezentat – cresteri, scaderi si platouri ale temperaturii de-a lungul epocilor si din ultimele secole – sunt la dispozitia oricui doreste sa se documenteze. Totusi, sa afirmi public aceste simple fapte te expune riscului de a fi numit “negationist al schimbarii climatice”. Ceea ce nu este doar absurd, este rau-intentionat. Este absurd pentru ca nimeni, nici macar cei mai ferventi sceptici, nu neaga schimbarea climatica. Si este rau-intentionat pentru ca sa numesti pe cineva negationist inseamna a-l asocia intentionat cu cei care neaga Holocaustul. Asadar, poate ca e timpul sa incetam cu etichetarile.

A prezice clima, unul din cele mai complexe sisteme de pe pamant cu mii de cauzalitati, dintre care pe multe nu le intelegem, nu este o stiinta exacta nici pe departe. Poate ca e macar putin arogant sa sugerezi ca putem prezice vremea sau clima sau cam orice pentru urmatorii 60 de ani.

Stiinta nu “a stabilit”. Dezbaterea nu s-a terminat. Clima este in permanenta schimbare, intodeauna a fost. Si intotdeauna va fi.

Ce ar mai fi de adaugat, inainte de a va invita sa urmariti filmuletul de mai jos? Un singur lucru: „Ce-i corect e corect, chiar daca toata lumea este impotriva, si ce-i gresit e gresit, chiar daca toata lumea este pentru.” ( “right is right, even if everyone is against it, and wrong si wrong, even if everyone is for it”) William Penn, sec. 17.

 

  1. epic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: