Ioana Hincu

Merry Christmas, nu Season Greetings, please! Pentru că …

In Solutii on Decembrie 24, 2015 at 8:19 am

Craciunul, Grinch si alti inamici

Da. Craciun fericit, Merry Christmas, Joyeux Noël, Feliz Navidad, Buon Natale, samd. Nu. Nu “Sarbatori fericite”, nu “ Season Greetings”, nu “Joyeuses Fêtes”, etc. Pentru ca nu-i orice sarbatoare. In lumea larga – crestina si nu numai – e Craciun.

Craciun care, contrar legendei urbane sau rurale contemporane, nu este sarbatoarea porcului, nici a shoppingului. Craciunul este si ramane sarbatoarea nasterii lui Isus – cel despre care peste 2,3 miliarde de oameni, respectiv o treime din omenire, crestinii, cred ca este Fiul si Intruparea lui Dumnezeu, coborat acum 2000 de ani pe Pamant.

Craciunul este, carevasazica, sarbatoarea unei noi ere, inaugurate chiar de Dumnezeu acum doua milenii.

O era in care, in partea crestina a lumii, nu in alta, s-a petrecut un avans civilizational fara precedent – stiinta, filosofie, literatura, arta, libertate individuala si bunastare pe scara larga – intr-un ritm pe care istoria oamenilor nu l-a inregistrat niciodata. Era si civilizatia care ne-au dat Las Cortes de Leon (1188) si Magna Carta Libertatum (1215) – primele acte constitutionale parlamentare, de separatie a puterilor statului si limitare a absolutismului monarhic, in scopul apararii drepturilor si libertatilor oamenilor. Era si civilizatia care ne-au dat democratia liberala si tiparul, capitalismul si motorul cu aburi, atomul, zborul si multe alte binefaceri, toate nascute din Spiritul, Constiinta si Statuia crestina a Libertatii.

Si da, a durat si a fost greu. Nu s-au facut doar pasi inainte, ci si-napoi. Insa nicio alta religie si civilizatie din cele apuse sau actuale n-a generat vreodata un asemenea progres real, de o asemenea amploare. Nu e poveste, e un fapt istoric si obiectiv consemnat; cantitativ, calitativ si comparativ cuantificabil.

Dupa cum tot un fapt este ca, in zilele noastre, indiferent de identitatea religioasa, politica sau civilizationala, exista o singura conventie politico-sociala globala care functioneaza: cea temporala raportata la acest eveniment. Retrospectiv, omenirea intreaga a constatat si acceptat ca atunci vremurile s-au terminat si altele au inceput odata cu venirea lui Isus. Iar azi, indiferent de meridian, indiferent de conventia culturala locala, paralela, timpul se masoara la fel, inainte si dupa aceasta piatra de hotar.

Unii insa doresc sa rescrie istoria si sa stearga din memoria planetara aceste semnificatii. Sunt cei care apartin unei religii politice nascute acum doua secole, ca inamic declarat al religiei si moralei crestine; al liberalismului si libertatii individuale; al capitalismului si proprietatii private. Se cheama Stanga si mai este cunoscuta sub numele generic de marxism – incluzand aici toate derivatele si rebrandingurile ulterioare.

Parte importanta din metodologia Stangii universale este rescrierea adevarurilor istorice obiective si stergerea lor din memoria colectiva prin denaturarea limbajului si a sensului cuvintelor.

Bunaoara, liberalismul – cel originar (numit si “clasic”), respectiv politica libertatii individuale, de sorginte civilizationala si etica eminamente crestina. Observand ideologii Stangii occidentale ca metodologia defaimarii si calomniei directe, sistematice, a adversarului nu ajunge pentru a domina electoratul, au recurs la o smecherie epocala: s-au autointitulat liberali. Asa au procedat in America atat de crestina, intemeiata de pelerini crestini si de Parintii Fondatori, de asemenea crestini. “În 1940, Norman Thomas, candidat la Casa Albă din partea Partidului Socialist American, făcea următoarea profeţie: „Americanii nu vor accepta niciodată socialismul. Dar, sub numele de «liberalism», vor adopta întregul program socialist – şi, într-o zi, America va fi o naţiune socialistă, fără să ştie cum s-a întîmplat“ https://ihincu.wordpress.com/2013/11/07/confuzii-la-ordinea-zilei-exista-dictaturi-de-dreapta/ Si se intampla. La ora actuala, segmentul cel mai radical al Stangii americane (in special in Partidul Democrat), cel care a invadat si ocupat Casa Alba, cel atat de aplaudat de o buna parte din americani si din europeni, este cunoscut sub nume de “liberal”; progresist liberal. Se intampla si-n Europa – vezi ALDEle de Bruxelles, ALDEle lui Tariceanu, ori PNLul lui Antonescu sau Gorghiu’; socialism bezmetic sub nume liberal.

La fel au procedat si cu crestinismul. Atac metodic, de uzura, pe toate planurile, inclusiv semantic. De la insulta si calomnia directa a crestinului – bigot, retrograd, inapoiat, etc – pana la mistificarea tuturor ideilor crestine si echivalarea lui Isus cu primul comunist al lumii. Nici Papa de la Roma nu se da in laturi; de la Evangelii Gaudium 2013 la ultima enciclica a incalzirii globale multiculturale, Marx poate dormi linistit: papa Francisc l-a depasit.

Mai nou, incepand din anii 2000, centralele Stangii multiculturale incearca sa impuna, sub cele mai stupide si psihiatrice pretexte, alte urari traditionale de Craciun: “Season Greetings” in loc de “Merry Christmas”. Cu ce consecinte, ne spune Dennis Prager, care si el ne indeamna la final (fara sa fie crestin, ci evreu) sa spunem Craciun Fericit, nu Happy Holidays, explicand si de ce este important:

http://townhall.com/columnists/dennisprager/2015/12/22/saying-merry-christmas-is-very-important-n2096082/page/full

De ce fac asta metodologii Stangii? De Corectitudine Politica Multiculturala; pentru a “nu-i ofensa pe musulmani”, spune Stanga. Musulmani care nu au nicio retinere sa ne dispretuiasca deschis, agreseze si ucida la noi acasa, cu binecuvantarea si la porunca zeului Allah, via Mahomed si Coran. Musulmani care n-au nicio retinere sa persecute, umileasca si ucida in masa crestini la ei acasa, in minunata lor cultura si civilizatie. Musulmani care n-au nicio retinere sa interzica in tarile lor existenta bisericilor crestine (Arabia Saudita, Iran, Afganistan). Musulmani care, acum – Somalia si Brunei, nu Statul Islamic – au interzis prin lege celebrarea publica a Craciunului, cu toata simbolistica lui, inclusiv bradul si pe mos Craciun: http://pamelageller.com/2015/12/second-muslim-country-bans-christmas.html/

De aia zic, prieteni: “Craciun fericit”, nu “Sarbatori fericite”. “Merry Christmas”, nu “Season Greetings”. E important. Mai important ca niciodata, poate, sa pastram si transmitem in memoria tinerelor si urmatoarelor generatii aceste semnificatii.

Prin urmare, retineti: Craciunul nu este sarbatoarea porcului, nici a shoppingului. E sarbatoarea nasterii unei religii si civilizatii care a infaptuit atatea miracole, cel mai grozav fiind miracolul libertatii individuale.

Al unui anume fel de libertate, care a facut posibila, printre altele, calatoria de la Pamant la Luna, cea imaginata in secolul 19 de Jules Verne, si despre care va povesteste Alexandru Hancu, intr-un filmulet de 7 minute, intitulat chiar asa: Poveste de Craciun. Pentru ca de Craciun s-a intamplat, in 1968, cand eu abia ma nasteam.

 

Craciun de la Pamant la Luna

 Atunci, in decembrie 1968, trei oameni – Frank Borman, James Lovell si William Anders; echipajul de pe Appolo 8 – au fost primii care au calatorit vreodata in spatiu dincolo de orbita Pamantului, ajungand la Luna.

Primii oameni care au vazut vreodata… Rasaritul Pamantului dinspre Luna. “Earthrise”, fotografia facuta de William Anders pe 24 decembrie 1968, a capturat pentru posteritate momentul si imaginea de o frumusete rara.

Atunci, in ajunul Craciunului, uitandu-se la Rasaritul Pamantului de departe,  ajunsi acolo in conditii tehnice si de risc inimaginabile in zilele noastre, Frank Borman, James Lovell si William Anders au tinut sa transmita un mesaj catre noi, cei ramasi pe Planeta Albastra. Mesajul nu era “Season Greetings”, nici Shahada, nici Allahu Akbar, si suna asa:

Bill Anders„We are now approaching lunar sunrise, and for all the people back on Earth, the crew of Apollo 8 has a message that we would like to send to you.”

„‘In the beginning God created the heaven and the earth. And the earth was without form, and void; and darkness was upon the face of the deep. And the Spirit of God moved upon the face of the waters. And God said, Let there be light: and there was light. And God saw the light, that it was good: and God divided the light from the darkness.’

Jim Lovell 

„‘And God called the light Day, and the darkness he called Night. And the evening and the morning were the first day. And God said, Let there be a firmament in the midst of the waters, and let it divide the waters from the waters. And God made the firmament, and divided the waters which were under the firmament from the waters which were above the firmament: and it was so. And God called the firmament Heaven. And the evening and the morning were the second day.”

Frank Borman 

„‘And God said, Let the waters under the heaven be gathered together unto one place, and let the dry land appear: and it was so. And God called the dry land Earth; and the gathering together of the waters called he Seas: and God saw that it was good.”

„And from the crew of Apollo 8, we close with good night, good luck, a Merry Christmas – and God bless all of you, all of you on the good Earth.”

Mesajul era din Biblie – Geneza. Probabil ca azi NASA nu l-ar mai fi transmis, fiind Incorect Politic.

De aceea vi-l reamintesc eu. Iar povestea lor, a extraordinarului echipaj de pe Appollo 8, a tehnologiei miracolului infaptuit de ei si de colegii lor, si a Craciunului lor, v-o spune Alexandru in filmuletul de mai jos, pe care va invit sa-l urmariti. Merita. Sunt 7 minute pe care vi le fac (din nou) cadou. Insa nu inainte de a va ura, la fel ca-n anii trecuti si la fel ca cei de atunci, Craciun Fericit, Joyeux Noel, Feliz Navidad, Merry Christmas and God bless you all! Adica Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti, si nu-i lasati pe Grinch-ii de pretutindeni sa va fure bucuria Craciunului.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: