Ioana Hincu

Adevărul Incorect Politic despre conflictul arabo-israelian. Dennis Prager

In Dubii, Solutii on Ianuarie 6, 2016 at 3:14 am

Pana nu demult, pentru populatia Europei si Occidentului conflictul (perpetuu) din Orientul Mijlociu – numit generic “problema palestiniana” sau “conflictul arabo-israelian” – era neinteresant. “E treaba evreilor cum se descurca acolo, la ei acasa, cu arabii, nu a noastra”. Nici acum nu suntem departe, cu o singura (imensa) deosebire:

Aceeasi problema pe care o au israelienii “acolo, la ei, departe” – si totusi atat de aproape, daca ne uitam pe harta – incepem sa o avem si noi, aici, la noi acasa, odata cu cel mai recent si masiv val al invaziei musulmane; si (re)incep sa o aiba si evreii din Occident, la fel ca-n secolul trecut, antisemitismul cunoscand o recrudescenta rapida in ultimii ani.

Iar dinamica acestei probleme – generate de islam, sa fie clar, nu de noi, nu de evrei, nu de crestini – care a devenit si a noastra aici, pe continentul nostru, este rapida si ingrijoratoare. Doar ca nu se-ntelege.

De ce nu se-ntelege? Pentru ca au avut atata grija centralele de propaganda politico-mediatica proislamista, multiculturala si anti-crestina. Adica, dinspre Occident, Stanga; dinspre Orient liderii (politici si de opinie) musulmani.

Incepand cu ONU – devenita acum, mai evident ca niciodata, Organizatia Natiunilor Unite psihiatric impotriva civilizatiei iudeo-crestin-occidentale; Natiunile Unite in jurul Cauzei neocomuniste si islamiste – si intinzandu-se de la Bruxelles pana la Casa Alba, anticrestinismul si antisemitismul sunt harnic cultivate de Stanga Psihiatrica.

Adevarul istoric si realitatea obiectiva despre Islam, Israel si Orientul Mijlociu sunt atat de harnic si concertat malformate ca sa serveasca ideologiei progresist- multiculturale, incat europenii si occidentalii, in majoritate coplesitoare non-musulmani si non-evrei, nu mai sunt in stare sa le distinga din tzunamiul de minciuni cu care sunt bombardati. Nici nu mai sunt capabili sa identifice adevaratul agresor – care da, este Islamul (in general) si arabii palestinieni (in cazul special de care ne ocupam azi), nu Israelul.

Vreti sa-ntelegeti conflictul arabo-israelian? Care, in esenta, este acelasi cu cel care se dezvolta acum, in ritm sustinut, pe teritoriul Europei? Va invit sa parcurgeti urmatorul material video (sau transcrierea tradusa) semnat Dennis Prager. Dureaza 5 minute.

Cinci minute in care veti intelege, pe langa conflictul arabo-palestinian, ce ne asteapta, cu ce ne vom confrunta in deceniile urmatoare, multumita dezastruoaselor politici multiculturale ale elitelor noastre politice – politica de cedare, pas cu pas, in fata amenintarii islamice. 

 

„PROBLEMA din ORIENTUL MIJLOCIU

de Dennis Prager, 28 aprilie 2014

https://www.prageru.com/courses/political-science/middle-east-problem

Cand studiam la Institutul pentru Orientul Mijlociu al Scolii de Relatii Internationale de la Universitatea Columbia, am participat la multe cursuri despre conflictul din Orientul Mijlociu.

Semestru dupa semestru, studiam conflictul din Orientul Mijlociu ca si cum ar fi fost cel mai complex conflict din lume, cand, in fapt, este probabil cel mai simplu de explicat conflict din lume.

Pe scurt, se reduce la asta: o parte o doreste pe cealalta moarta.

Israelul doreste sa existe ca stat evreiesc si sa traiasca in pace. Israelul recunoaste, de asemenea, dreptul palestinienilor de a avea statul lor si de a trai in pace. Problema, insa, este ca palestinienii si multi alti musulmani si arabi, nu doresc sa recunoasca dreptul statului evreiesc Israel de a exista.

Acesta este adevarul incepand din 1947, cand Natiunile Unite au votat sa imparta teritoriul numit Palestina [cunoscut insa anterior, de mii de ani, sub numele de Land of Israel – Pamantul lui Israel] intr-un stat evreiesc si unul arab.

Evreii au acceptat impartirea Natiunilor Unite, insa arabii si alte tari musulmane nu.

Cand guvernarea britanica a incetat, la 15 Mai 1948, armatele tuturor statelor arabe invecinate – Liban, Syria, Iraq, Transiordania si Egipt – au atacat statul Israel, vechi de o zi, in scopul de a-l distruge.

Insa, spre surpriza intregii lumi, micul stat evreiesc a supravietuit.

Apoi s-a intamplat din nou. In 1967, dictatorul Egiptului, Gamal Abdel Nasser, a anuntat planul sau, in cuvintele sale, de “a distruge Israelul”. El a masat trupele egiptene la granita cu Israelul, iar armatele tarilor arabe invecinate s-au mobilizat si ele pentru atac. Cu toate acestea, Israelul a atacat preventiv Egiptul si Siria. Israelul nu a atacat Iordania si l-a implorat [literalimente] pe regele Iordaniei sa nu intre in razboi. Dar a intrat. Si numai din acest motiv Israelul a preluat controlul asupra teritoriilor iordaniene, mai precis, asupra “West Bank” (Malul de Vest) al raului Iordan.

La scurt timp dupa razboi [cunoscut sub numele de „razboiul de 6 zile”; atat i-a trebuit micului stat Israel sa infranga armatele egiptene si arabe, sa cucereasca peninsula Sinai si Malul de Vest al raului Iordan], statele arabe au mers la Khartoum, Sudan si au anuntat faimosul lor Triplu NU: “NU recunoasterii, NU pacii, si NU negocierilor.”

Ce ar fi trebuit sa faca Israelul?

Ei bine, un lucru pe care Israelul l-a facut, 10 ani mai tarziu, in 1978, a fost sa restituie Egiptului intreaga peninsula Sinai – un teritoriu cu suprafata mai mare decat insusi Israelul si plina de petrol – pentru ca Egiptul, sub o noua conducere, a semnat acordul de pace cu Israelul.

Deci, Israelul a cedat teritoriu pentru promisiunea de pace cu Egiptul, si a fost intotdeauna dispus sa faca acelasi lucru cu palestinienii. Tot ce aveau palestinienii vreodata de facut era sa recunoasca Israelul ca stat evreiesc si sa promita sa traiasca in pace cu el [lucru pe care nu il fac nici acum].

Insa cand Israelul a propus sa cedeze teritoriu in schimbul pacii – la fel cum a facut in anul 2000 cand a fost de acord sa cedeze statului suveran palestinian 95% din West Bank si intreaga fasie Gaza – conducerea palestiniana a respins oferta si drept raspuns a trimis valuri de teroristi sinucigasi in Israel [a doua Intifada – atentate teroriste palestiniene – a durat intre 2000-2005; prima Intifada 1987-1993; acum, in Israel, din noiembrie 2015 incoace si din acelasi motiv – dorinta de a distruge total statul Israel- are loc a treia Intifada “cu cutitul” = teroristii palestinieni injunghiaza cetateni israelieni pe strada, la intamplare]

Intre timp, radioul, televiziunea si programa scolara palestiniana continuau sa glorifice terorismul, demonizarea evreilor, si repetau zilnic mesajul ca Israelul trebuie sa inceteze sa existe [ceea ce fac si acum].

Deci, nu e greu de explicat disputa din Orientul Mijlociu. O parte o doreste pe cealalta moarta. Motto-ul Hamas – conducatorii Gaza – este “Noi iubim moartea la fel de mult cum iubesc evreii viata”.

Sunt 22 de state arabe in lume – care se intind de la Oceanul Atlantic la Oceanul Indian. Exista doar un “Stat Evreiesc” in lume. Si este cam de marimea statului New Kersey. De fapt, micutul El Salvador este mai mare decat Israelul.

Finalmente, ganditi-va la aceste doua intrebari:

Daca maine Israelul depune armele si anunta “Nu vom mai lupta”, ce se va intampla? Si daca tarile arabe din jurul Israelului depun armele maine si anunta “Nu vom mai lupta”, ce se va intampla?

In primul caz ar avea loc distrugerea imediata a statului Israel si uciderea in masa a populatiei evreiesti. In al doilea caz ar fi pace a doua zi.

Va rog, amintiti-va acest lucru: In regiunea cunoscuta sub numele de Palestina nu a existat niciodata un stat care sa nu fi fost evreiesc. Israelul este al treilea stat evreiesc care exista in acea arie geografica. Nu a existat niciodata un stat palestinian, niciodata un stat musulman sau alt stat.

Aceasta este chestiunea: de ce nu i se ingaduie unui stat evreiesc de dimensiunea El Salvador sa existe?

Aceasta este problema Orientului Mijlociu.”

CONTINUAREA

De ce am spus la inceput ca, in esenta, problema Orientuli Mijlociu e pe cale sa devina si a noastra?

Simplu; uitati Israelul, insa retineti intrebarea: de ce nu putem noi, statele si democratiile non-musulmane, crestin-europene si crestin-occidentale sa existam in liniste si pace, la noi acasa, dupa legile noastre? De ce trebuie sa acomodam aici, la noi acasa, islamul si sa ne supunem legilor islamice? Pentru ca asta ne pretinde populatia musulmana imigrata – legal sau nu – in statele Europei si Americii de Nord.

Raspunsul scurt ar fi: pentru ca asa vrea islamul, din proiectul sau originar, islamist, mahomedan; iar elitele politice, mediatice si intelectuale progresist-multiculturale, non-musulmane, de pe continentul nostru si cel nord-american il incurajeaza.

Raspunsul pe larg incepe pe linkurile urmatoare si va ramane acelasi (de 1400 de ani), cata vreme Mahomed, profetul si intemeietorul islamului, n-a fost renegat de musulmani, iar Coranul, Cartea Sfanta a Islamului, n-a fost abrogat – si cum s-ar putea asa ceva? eu de abrogarea unei Scripturi de catre adeptii ei n-am auzit pana la vremea asta: 

1.Sa intelegem “religia pacii” si jihadul. Profetul razboinic

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/21/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vi-profetul-razboinic/

2.Incorect politic despre Isus versus Mahomed

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/03/incorect-politic-despre-isus-versus-mahomed/

3.Dictionar incorect politic, insa corect semantic: islam, islamofobie, rasism

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/12/dictionar-incorect-politic-corect-semantic-islam-islamofobie-rasism/

4.Incorect Politic despre mitul integrarii islamului in alte culturi si civilizatii

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/19/incorect-politic-despre-mitul-integrarii-islamului-in-alte-culturi-si-civilizatii/

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: