Ioana Hincu

Incorect Politic: Trei Intelectuali Musulmani despre Islam. Si nu numai …

In Dubii, Solutii on aprilie 5, 2016 at 5:51 pm

Mari, curajosi si onesti intelectuali. Contemporani si „islamofobi”, desigur, pentru ca spun adevarul urat despre islam. Sau adevarul pur si simplu. Iar asta, in lumea europeana si occidentala actuala este incriminat si sanctionat (inclusiv legal) de Corectitudinea Politica drept „islamofobie”.

Precizare prealabila, necesara pentru a intelege greutatea vorbelor lor prin riscul pe care si-l asuma rostindu-le public: in islam, BLASFEMIA – critica sau ironia la adresa islamului, a lui Allah, a profetului Mahomed sau a Coranului – si APOSTAZIA – renuntarea la credinta musulmana – sunt dovezi supreme de necredinta si sunt pedepsite, conform Coranului si sharia, cat si a legilor statale din multe tari islamice, cu moartea. Pentru blasfemie, daca ai noroc, te alegi „doar” cu inchisoare grea si pedepse corporale (unele ucigatoare, gen 2000 de lovituri de bici). De cand? De vreo 14 secole. Nu credeti? Intrati pe link si cititi:


https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

 

1.Adunis Asbar, nascut in Siria, musulman, considerat cel mai mare poet de limba araba in viata, laureat al premiului Erich Maria Remarque pentru Pace:

Intr-un interviu acordat Die Welt (februarie 2016), intrebat despre ideea de a integra islamul in Germania si societatile europene, in calitate de musulman si avand o intelegere recunoscuta ca exceptionala a limbii Coranului, Adunis a afirmat ca islamul nu poate fi modernizat:

“Nu poti reforma o religie Daca sunt reformati, se separa de religie. De aceea, musulmanul modern si islamul modern sunt ceva imposibil. Daca nu exista separatie intre religie si stat, nu va fi niciodata democratie[…] Vom pastra un sistem teocratic”

“Arabii nu mai au forta creativa. Islamul nu contribuie la viata intelectuala […] Nu produce gandire, arta, stiinta, nici o viziune care sa poata schimba lumea. Aceasta repetitie este un semn al sfarsitului. Arabii vor continua sa existe, insa nu vor face lumea mai buna.”

Adunis descrie islamul ca pe un sistem totalitar in care religia dicteaza tot, incusiv “cum sa mergi la toaleta, pe cine sa iubesti”.

Intrebat daca primeste amenintari cu moartea pentru criticile pe care le aduce islamului, Adunis a spus: “Sigur ca da, dar nu-mi pasa. Pentru anumite convingeri oamenii ar trebui sa-si riste viata”.


https://ihincu.wordpress.com/2016/03/22/bruxelles-2016-pentru-ca-islamul-e-pace/

2. Multumita lui Bogdan Calehari, aflam ce spun acum, aproape cu disperare in fata autismului autoritatilor europene, Kamel Daoud si Boualaem Sansal. Ne relateaza Bogdan:

Kamel Doud, cunoscutul scriitor și ziarist algerian, în cotidianul Le Monde:

„Uităm că refugiatul vine dintr-o capcană culturală care se rezumă la raportul său cu Dumnezeu și femeia…Refugiatul vine din acest vast univers, dureros și înspăimântător, reprezentat de mizeria sexuală din lumea arabo-musulmană, raportarea patologică la femeie, corpul ei și dorință. Primirea sa nu înseamna și vindecarea sa…Astăzi, cu ultimele fluxuri migratoare din Orientul Mijlociu și Africa, raportul patologic pe care anumite țări din lumea arabă îl întrețin cu femeia, erupe în Europa”

Laureatul premiului Goncourt a adăugat: “Sexul este cea mai mare mizerie din ‘lumea lui Allah’. Până într-atat, încât a dat naștere la acest porno-islamism, din care fac parte și discursurile predicatorilor islamiști, rostite pentru recrutarea ‘credincioșilor’: descrierea unui paradis, mai degrabă bordel, ca recompensă pentru bărbații pioși, fantasmele fecioarelor destinate atentatorilor sinucigași, vânătoarea corpurilor de femei în spațiile publice, hijabul și burqa….femeia este negată, refuzată, ucisă, acoperită, închisă și posedată.”

Un intelectual musulman spunea ceea ce mai toți politicienii, intelectualii și ziaristii europeni de prestigiu nu îndrăznesc să spună: adevărul. În februarie, același Le Monde și-a pus paginile la dispoziția unui “colectiv” format din 20 de reprezentanți ai stângii intelectuale și progresiste franceze – istorici, filozofi, sociologi, antropologi și ziariști, printre care multe femei. “Colectivul” l-a atacat pe Kamel Daoud, reproșându-i că “alimentează fantasmele islamofobe”; că “a neglijat condițiile sociale, politice și economice care favorizează aceste acte” și a trecut sub tăcere, voit, “realitatea multiplelor forme de inegalitate și de violență, căreia îi sunt victime femeile din Europa și America de Nord”!

Musulmanul “islamofob”, Kamel Daoud, era astfel demascat! Poliția culturală aflată în solda stângii franceze îsi extindea mandatul – acuza acum de islamofobie pe un musulman care îndrăznea să critice “tradițiile” islamice!

Dar surprizele nu se opresc aici. Pe 25 martie, tot în Le Monde (!), romancierul și ziaristul algerian Boualem Sansal a publicat un editorial intitulat “Numiți inamicul, numiți răul, vorbiți tare și clar”. […]

Boualem Sansal: “Dacă, astăzi, este un cuvânt pe care trebuie să-l ștergem din vocabular, acesta este cuvântul ‘rezista’. A rezista, înseamnă a-i da un avantaj inamicului, a-i oferi onoarea ultimei lovituri, înseamnă capitulare și moarte. Ce înseamnă “a rezista” când inamicul se află déjà în interiorul cetății și este înconjurat de rezerve proaspete, care nu cer altceva decât să treacă la acțiune? Ce înseamnă “a rezista” când ne este atât de frica de el, încât îl numim prieten, și îi găsim toate scuzele, când, în realitate, suntem propriul nostru dușman? Nu trebuie să uităm începutul poveștii: când pe acest prieten, care ne-a măcelarit femeile și copiii și ne-a jefuit casele, l-am primit, îmbrăcat și răsfățat și, ca sa fiu sincer, l-am creat…Ce înseamnă “a rezista”, atunci când se lucrează pentru a fi trecute sub tăcere toate contestațiile din țară, pentru a-i împiedica pe cetățeni să se mobilizeze și sa meargă pe front? Să oprești un popor să lupte pentru viața și pentru onoarea sa, înseamnă a-l ucide și a-l dezonora; copiii lui nu-l vor ierta niciodată. Este un genocid. Această luptă o duce el însusi, nu o transmite, nu o reportează; sângele poporului trebuie să curgă eroic, pentru ca viitoarele imnuri de slavă să fie adevărate.

Și nu e totul. Împotriva cui și a ce vrem să rezistăm? A Chinezilor, a Marțienilor, a febrei galbene, a poluării? Ce vrem să eliminăm: pe cei care pun becuri, bombe ocazionale, finanța internațională, o religie, o organizație secretă, o sectă, niște emiri?

Numiți inamicul, numiți răul, vorbiți tare și clar, asta e totul, restul sunt amănunte neimportante care aparțin de tehnică.

Dacă autorităților le lipsesc cuvintele, le pot împrumuta pe ale mele: islam radical, islam moderat în stare de repaus, salafism, Arabia Saudită, Qatar, dictaturile arabe răuvoitoare. În stadiul în care ne aflăm, singurul cuvânt valabil este ‘atacă’…. ‘La arme cetățeni. Formați-vă batalioane’ – mai este imnul acestei țări? “

Kamel Daoud și Boualem Sansal, doi musulmani algerieni care și-au ridicat glasul în apărarea civilizației europene, amenințată atât din exterior, cât, mai ales, din interiorul ei. Aflați în mijlocul lumii musulmane, știu atât de bine că lupta împotriva totalitarismului islamic nu se poate câștiga cu lumânări și minute de tăcere, ci cu adevăr și sânge”, incheie Bogdan relatarea.

https://bogdancalehari.wordpress.com/2016/03/29/numiti-inamicul-numiti-raul-vorbiti-tare-si-clar/

 

Socant? Las’ ca trece. Asa-i adevarul urat, dupa ce zeci de ani in care, in confortul si siguranta unei civilizatii diametral opuse – cea europeana si occidentala – ai trait fantezia „islamul e pace”, „religia musulmana e religia pacii”, si, eventual, te-ai plimbat pe la piramide si prin „emirate” fara sa pricepi nimic, absolut nimic, din cultura locala, in afara de stelele hotelului, bijuterii, ceva arta populata araba, si mancare. Carevasazica recititi si dati mai departe, pentru trezirea la realitate.

 

Epilog cu alti intelectuali

Ma tot intreb cum, doamne iarta-ma, intelectualii nostri, de exemplu dl Plesu, nu i-au nimerit si citit niciodata pe cei trei? Ai nostri – cu exceptiile notabile de rigoare, spre exemplu dl. Gabriel Liiceanu – ii citesc/citeaza numai pe cei „corecti”, eventual de la Princeton. Sau, mai rau, ii acuza de “discurs steril” si “ignoranta” pe romanii sau europenii care se opun islamizarii continentului si tarilor lor, afirmand ca Islamul nu e, cum am ajuns să credem, o adunătură de terorişti, o armată de kamikaze, o cultură a fundamentalismului. Din păcate, în această materie, europenii au ajuns la un inadmisibil nivel de ignoranţă. Nu voi inventaria, acum, ce datorează cultura noastră spaţiului arab.” ne bate consecvent obrazul, de prin ianuarie 2015 incoace, dl Plesu:

http://adevarul.ro/international/in-lume/Inapoi-coloniii-_56f8ded65ab6550cb84ebb70/index.html

http://adevarul.ro/international/europa/discursuri-sterile-1_56dc53325ab6550cb88eb61b/index.html

Cu tristete si ingrijorare constat, asadar, ca nici ai nostri nu pot, pur si simplu nu pot din capul si (con)stiinta lor, sa numeasca inamicul si sa spuna adevarul. Nu pot si pace! Pace islamica …

Eu, pe de alta parte, in calitatea mea de ignoranta, urmaresc (citesc si ascult) de vreo 15 ani (de la 9/11 incoace) alti intelectuali, de data asta occidentali, cu competente recunoscute in materie de religie, traditii si istorie islamica si occidentala. De ce? Ca sa-nteleg islamul si conflictul cultural-religios cu Occidentul, pe scurt realitatea zilelor noastre.

Ii voi numi pe cativa: David Cook (Understanding Jihad, 2005), Robert Spencer (The Politically Incorrect Guide to Islam and the Crusades, 2005; The Complete Infidel’s Guide to ISIS 2015), Bat Ye’or (The Euro-Arab Axis, 2005; Islam and Dhimmitude: Where Civilizations Collide 2001; The Dhimmi: Jews and Christians under Islam; 1980) sau Jonathan Matusitz (Communication and Terrorism, 2013), fara sa fie singurii. Intelectuali, publicisti si autori de best-selleruri internationale, cercetatori si cunoscatori directi ai islamului (unii dintre ei profesori universitari, cunoscatori fluenti de araba si farsi in care au studiat sursele islamice clasice si contemporane) ale caror argumente (de text si realitate obiectiva) sustin intocmai spusele celor trei intelectuali musulmani.

Deh, intelectuali si intelectuali … De aceea, pentru cei interesati sa inteleaga mai mult despre “religia pacii” si islam, despre conflictul dintre Islam si Occident – fundamental – si despre actuala nebunie progresist-multiculturala care distorsioneaza intelegerile publicului larg, inclusiv prin ideologizarea si mistificarea istoriei invatate la scoala si facultate, aveti mai jos cateva texte introductive, initiatice, bazate pe argumentele si opiniile intelectualilor amintiti (si nu numai):

Din seria intitulata “Sa intelegem religia pacii si jihadul”, primele 7 parti:

Partea I Iluzii, matre, minciuni, corectitudini politice

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/10/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-i/

Partea a II-a De la Mecca la Apocalipsa. Jihadul clasic

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/13/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-ii-de-la-mecca-la-apocalipsa-jihadul-clasic/

Partea a III-a Jihadul contemporan si delirul multicultural

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/17/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iii-jihadul-contemporan-si-delirul-multicultural/

Partea a IV-a Terorismul musulman este fundamentat coranic

https://ihincu.wordpress.com/2015/02/23/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iv-terorismul-musulman-este-fundamentat-coranic/

 Partea a V-a Incorect politic, despre terorism si religie

https://ihincu.wordpress.com/2015/08/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-v-incorect-politic-despre-terorism-si-religie/

Partea a VI-a Profetul razboinic

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/21/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vi-profetul-razboinic/

Partea a VII-a Profetul si teroarea. Patru istorii musulmane

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

Ce este marxismul cultural?

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/31/ce-este-marxismul-cultural/

Criza refugiatilor este istorie musulmana versus fantezie occidentala

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/01/criza-refugiatilor-este-istorie-musulmana-versus-fantezie-occidentala/

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lectia experientei

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/28/singurul-beneficiu-al-invaziei-musulmane-lectia-experientei/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: