Ioana Hincu

Fundamentele Islamului cu Robert Spencer (I) Islamofobia – origini, concept și evoluții

In Dubii, Solutii on Aprilie 25, 2016 at 1:15 am

 

Cei nefamiliarizati cu a)continutul textelor sacre musulmane (Coran, Hadis, Sira) asa cum sunt explicate si statuate de autoritatile teologice si jurisprudentiale islamice b) curentele de gandire si miscarile politice islamice actuale c) curentele de gandire si miscarile politice occidentale actuale, ar putea fi socati. Nu se poate; exagereaza; e o nebunie.

Nu este – datele si faptele de mai jos o atesta. Este realitatea zilelor noastre – ideologie si metodologie islamista – pe care n-o invatati la scoala/facultate, nici n-o aflati din presa (autohtona sau occidentala) centrala – deprofesionalizata (mai ales pe segmentul documentare si intelegeri serioase) si profund ideologizata Corect Politic.

Cei familiarizati deja cu fenomenele susmentionate si invocate in materialul video de mai jos, stiu ca lucrurile stau exact asa cum le prezinta Robert Spencer – si se poate verifica; aveti internet si acces la surse de documentare.

Faptul ca Spencer explica lucrurile simplu, pe intelesul publicului larg – ceea ce va ridica niste sprancene „intelectuale”; confruntarea cu adevarul si argumentul incomod, expus simplu, pe intelesul tuturor, nu place – nu schimba cu nimic realitatile prezentate. Nici macar pe aceea ca autorul prezentarii e toba de carte – si autor totodata a 15 volume pe domeniu, dintre care unele best seller-uri internationale – si de argument serios pe domeniu (mult mai serios decat al academicilor, jurnalistilor si publicistilor nostri).

 

The Basics of Islam. Episodul 1 – Islamofobia. Robert Spencer, 11 aprilie 2016

Pentru nevorbitorii de limba engleza, transcrierea si traducerea materialului video. Cu multumiri lui Robert Spencer, neobosit in a ne aduce la cunostinta, cu argument, realitatile despre Islam si interactiunea cu Occidentul.

“Sunt deseori acuzat de islamofobie, la fel ca multi altii care atrag atentia asupra terorii jihadiste. In cosmarul totalitar al lui George Orwell, 1984, politia secreta monitoriza cetatenii pentru asa-zisele “crime de gandire” (thought crimes) impotriva statului totalitar.

Crima de gandire este o idee sau atitudine pe care conducatorii totalitari o considera incorecta politic.

Islamofobia, prin care se intelege in general ura irationala sau patologica fata de musulmani sau islam, este numele crimei de gandire moderne. Si avem o miscare globala care militeaza pentru incorporarea “islamofobiei” in legislatie.

Scopul sufixului [fobie] este de a sugera ca orice frica asociata cu islamul – de exemplu fata de chemarea Profetului sau a imamilor contemporani la uciderea necredinciosilor, sau fata de atacurile 9/11 care au implementat acele chemari – este irationala. Mai mult, islamofobia ar reprezenta un raspuns la aceste atacuri care reflecta bigotism – de care ar trebui sa ne temem. Asta este ideea.

Totusi, Islamul este diferit de crestinism, iudaism, hinduism, si majoritatea celorlalte credinte, si este o religie politica. Musulmanii nu recunosc nicio separatie intre religie si stat, iar in textele si invataturile canonice ale Islamului, Islamul priveste toate celelalte religii si non-religii [ateism, ideologii, doctrine seculare] ca pe crezuri ale necredinciosilor. In plus, Islamul aspira la stabilirea unui Stat Global Islamic. Un Califat care va impune legea islamica asupra indivizilor de pretutindeni si va criminaliza gandurile eretice. Si astfel ajungem la “islamofobie”.

Abdul Rahman Muhammad este fost membru al Institutului International de Gandire Islamica [fondat cu finantare si suport din partea organizatiei teroriste Fratia Musulmana; detalii la final]. El a fost prezent cand termenul de “islamofobie” a fost creat. Azi el caracterizeaza intregul concept al islamofobiei astfel:

“Acest termen detestabil nu e nimic altceva decat un cliseu care anuleaza gandirea, conceput in intestinele think tankurilor musulmane pentru scopul de a-si dobori criticii.”

Pe scurt, chiar de la origini, islamofobia a fost un termen conceput ca o arma pentru stigmatizarea si amutirea oricui se opunea terorii jihadiste.

`Organizatia pentru Cooperare Islamica (OIC), care include 56 de state plus Autoritatea Palestiniana, a inceput campania impotriva islamofobiei in 2008.

OIC si-a declarat intentia de a crea un instrument legal pentru a combate amenintarile indreptate impotriva Islamului din partea a ceea ce numeau “caricaturisti politici” si “bigoti”. Se refereau, desigur, la caricaturile daneze cu Mahomed, care aparusera in 2005, si care au declansat revolte internationale, crime din partea musulmanilor de pretutindeni, incendierea ambasadelor [occidentale], uciderea nemusulmanilor, incluzand o calugarita catolica.

Ekmeleddin Ihsanoglu, secretarul general al OIC la acel moment, spunea ca “musulmanii sunt tinta unei campanii de defaimare, denigrare, stereoripizare, intoleranta si discriminare.” Notati, va rog, ca vorbea despre caricaturile cu Mahomed, nu despre oamenii care fusesera ucisi [de musulmani] din cauza caricaturilor cu Mahomed.

Ihsanoglu continua spunand ca “nu ne putem confrunta cu islamofobia numai prin activitati culturale, ci printr-un angajament politic robust”. Angajament indreptat spre restrictionarea libertatii de exprimare.

Abdoulaye Wade, presedintele Senegalului la acea vreme si presedinte al OIC, a explicat:

Nu cred ca libertatea cuvantului ar trebui sa insemne libertatea de a blasfemia. Nu poate exista libertate fara limite.” [prin blasemie intelegand, desigur, exclusiv critica sau ironia la adresa Islamului si Profetului Islamului, nu la adresa altor profeti si religii, si in niciun caz la adresa crestinilor sau a lui Isus, unde musulmanii, conform textelor lor sacre si legii islamice, au liber inclusiv la crima]

In iulie 2008, intr-un briefing la Capitol Hill [sediul parlamentului federal american, Congresul], reprezentanta ambasadei Pakistan in US, Asma Fatima, a aparat furia musulmana ca necesara, si a solicitat restrictionarea exprimarii publice care “insulta” Islamul, spunand:

“Idealul libertatii de exprimare este pretios pentru voi, insa nu este neutru cu privire la valori. Nu trebuie sa raniti sentimentele oamenilor si sa-i aduceti in punctul in care trebuie sa reactioneze in moduri ciudate.”[ciudate; crima motivata religios, fundamentata coranic, ar fi “ciudata”]

Acesta este scopul final al acuzatiilor de islamofobie: stigmatizarea, demonizarea, marginalizarea, si, finalmente, criminalizarea criticii islamului, astfel incat activitatile teroriste jihadiste sa poate continua nestingherite si fara opozitie.

 Acuzatia de islamofobie este un instrument valoros pe care aliatii si suporterii terorii jihadiste il au pentru a amuti inamicii terorii jihadiste.

 

Aplicatii recente ale „Islamofobiei”

In anul 2013, intr-o miscare fara precedent (dupa stiinta mea) in istoria Marii Britanii, de restrictionare a libertatii de exprimare, guvernul conservator Cameron 1, respectiv ministrul de interne Theresa May, l-au declarat pe Robert Spencer persona non grata, si i-au interzis accesul pe teritoriul Marii Britanii, pentru ca discursul sau „dauneaza publicului britanic”. Sigur ca dauneaza – adevarul critic despre islam dauneaza atat islamului, cat si centralelorcorectitudinii politice orwelliene. Interdictia se mentine si la momentul de fata.

In acelasi timp, guvernul Cameron (1 sau 2) nu a interzis niciodata intrarea pe teritoriul UK a vreunui imam sau activist islamist, dintre aceia care, lecturand direct din Coran si textele sacre musulmane, instiga la supunerea, convertirea la islam sau uciderea cetatenilor britanici nemusulmani.

Mai mult, noua presedinta aleasa a Uniunii Nationale a Studentilor din UK este Mallia Bouattia, musulmana, care considera condamnarea si critica Statului Islamic – exponentul proiectului islamist de Califat Mondial – drept „blatant Islamophobia”; „islamofobie flagranta”. De ce? Simplu:

Pentru ca Statul Islamic este foarte islamic, reprezinta aspiratiile islamice fundamentale, milenare, text book case – the Holy Book of Quran – iar in Islam, critica religiei si traditiilor islamice, a Profetului intemeietor al Islamului (Mahomed) este interzisa si-n zilele noastre, sub pedeapsa cu moartea, ca blasfemie si apostazie; argument de text si lege islamica veche si noua, in vigoare, gasiti pe linkurile de la final (in special in „Profetul si teroarea”).

Incredibil, nu-i asa? Politia gandirii islamice, model orwellian, sustinuta de un guvern aparent conservator (de dreapta) sau de presedinta Uniunii Nationale a Studentilor din tara Magnei Charta, adica a lui Edmund Burke, Winston Churchill si Margaret Thatcher!

UK: National Union of Students top dog says condemning the Islamic State would be “blatant Islamophobia”

Incredibil si pentru ca nimeni din media noastre centrale sau centralele academic-intelectuale nu vorbeste despre lucrurile astea. Unde nimeni inseamna nimeni.

L-or fi declarat si ai nostri, fara sa ne spuna, persona non grata pe Spencer inainte sa-l citeasca? S-or fi aliniat si ai nostri – din motive neelucidate, altele decat ignoranta iresponsabila – angajamentului politic ferm contra libertatii de exprimare si „islamofobiei”, cel al Organizatiei  pentru Cooperare Islamica?  Nu stim.

Dar ce stim este ca si ai nostri fac – constient sau nu – jocurile lobbyului islamist planetar: stigmatizeaza, denigreaza, marginalizeaza pe toti aceia care critica – obiectiv si argumentat – islamul; care se opun islamizarii societatilor lor si continentului european; care se opun noii invazii jihadiste. Sau care se opun construirii unui mare centru de difuzare a gandirii islamice la Bucuresti (Marea Moschee).

Sa ne-ntelegem: vorbim de aceasta gandire si metodologie islamica (descrisa mai sus), nu de alta, pentru ca altele cu tractiune si temei durabil nu exista deocamdata in cultura si civilizatia musulmana: islamul ramane islam si jihadul (militar si ideologic) jihad, cata vreme fundamentele lor – Coranul, care n-a fost abrogat, si Profetul Mahomed, care n-a fost repudiat de musulmani – raman neschimbate de 1400 de ani. Doar metodologia s-a modernizat. Welcome to reality!

 

 

Pentru mai multe informatii serioase, de tipul celor pe care nu le invatati la scoala si nu le cititi in presa noastra, puteti accesa http://www.jihadwatch. org, director Robert Spencer.

Pentru alte texte initiatice in limba romana, cu bibliografie de referinta (in limbi straine; multumim inca o data marilor noastre edituri care traduc zero barat din literatura relevanta pe domeniu) puteti incerca si:

Din seria intitulata “Sa intelegem religia pacii si jihadul”, primele 7 parti:

 Partea I Iluzii, matre, minciuni, corectitudini politice

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/10/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-i/

Partea a II-a De la Mecca la Apocalipsa. Jihadul clasic

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/13/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-ii-de-la-mecca-la-apocalipsa-jihadul-clasic/

Partea a III-a Jihadul contemporan si delirul multicultural

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/17/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iii-jihadul-contemporan-si-delirul-multicultural/

Partea a IV-a Terorismul musulman este fundamentat coranic

https://ihincu.wordpress.com/2015/02/23/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iv-terorismul-musulman-este-fundamentat-coranic/ 

Partea a V-a Incorect politic, despre terorism si religie

https://ihincu.wordpress.com/2015/08/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-v-incorect-politic-despre-terorism-si-religie/

Partea a VI-a Profetul razboinic

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/21/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vi-profetul-razboinic/

Partea a VII-a Profetul si teroarea. Patru istorii musulmane

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

Sau:

Ce este marxismul cultural?

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/31/ce-este-marxismul-cultural/

Criza refugiatilor este istorie musulmana versus fantezie occidentala

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/01/criza-refugiatilor-este-istorie-musulmana-versus-fantezie-occidentala/

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lectia experientei

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/28/singurul-beneficiu-al-invaziei-musulmane-lectia-experientei/

Dictionar Incorect Politic, Corect Semantic. Islam, islamofobie, rasism

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/12/dictionar-incorect-politic-corect-semantic-islam-islamofobie-rasism/

Incorect Politic. Scurt dictionar si inventar de termeni cu sensuri denaturate si minciuni larg mediatizate

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/12/incorect-politic-scurt-dictionar-si-inventar-de-termeni-cu-sensuri-denaturate-si-minciuni-larg-mediatizate/

Mai multe despre Institutul International al Gandirii Islamice, creatorul conceptului de islamofobie, pe linkurile urmatoare. IIIT a fost fondat in 1980 – decizia a fost luata in 1977, la Lugano, Elvetia, in cadrul unei mari conferinte islamiste organizate de Fratia Musulmana – cu sprijinul si finantarea organizatiei islamist teroriste Fratia Musulmana. Are filiale in Egipt, Iordania, Pakistan, Arabia Saudita, Bosnia, Liban, Indonezia, Maroc, Nigeria, India, Bangladesh, Brunei si Marea Britanie. De asemenea are parteneriate cu universitati nordamericane.

http://www.clarionproject.org/analysis/international-institute-islamic-thought

http://www.iiit.org/about.html

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: