Ioana Hincu

Incorect Politic despre Idiocrația Academică: “Islamofobia accelerează încălzirea globală”

In intre ras si plans on mai 11, 2016 at 3:58 pm

Nu-i gluma, parol, desi pare: ISLAMOFOBIA ACCELEREAZA INCALZIREA GLOBALA? este titlul dezbaterii publice organizate de catedra de antropologie a MIT – Massachusetts Institute of Technology, crème de la crème a la Edgar de ivy league.

Evenimentul gazduit de MIT a avut loc luni, 9 mai 2016, sub egida Global Studies and Languages, Ecology and Justice Forum.

A fost prezentat in introducere de Bettina Stoetzer si l-a avut ca invitat principal si lector pe professorul (universitar, yeees!) Ghassan Hage de la Facultatea de Filosofie, Antropologie si Cercetare Sociala a Universitatii din Melbourne.

Si citim:

“The talk examines the relation between Islamophobia as the dominant form of racism today and the ecological crisis.” Discutia examineaza relatia dintre islamofobie ca forma dominanta actuala de rasism si criza ecologica. Boom!

Nu ma credeti, stiu. Hai, intrati pe link si cititi. Aveti si afisul evenimentului; e foarte dragut:

MIT talk: “Is Islamophobia Accelerating Global Warming?”

Iar acum, ca v-am amutit si aruncat sinapsele in aer (cel putin temporar), profit pentru a adauga:

Are dreptate Robert Spencer – de la care am aflat vestea minunata; mii de multumiri – cand regreta ca n-a aflat in timp util de acest eveniment pentru a se urca in avion ca sa traverseze tara si sa participe la dezbatere. Daca puteam, pe cuvant ca traversam si eu doua continente (nu unul singur) plus oceanul pentru a asista la asa ceva. Pentru ca asa ceva, intreg la minte fiind, nu poti inventa si merita observat clinic.

Va puteti imagina, bunaoara, ce giumbuslucuri si cascadorii paralogice a trebuit sa faca domnul profesor, Ghassan Hage, ca sa argumenteze asemenea im-be-ci-li-ta-te? (absurditate e alint) Eu nu. Dar as fi fost teribil de curioasa. Si ma intreb totodata daca mi-ar mai fi ramas suflu si glas sa pun niste intrebari la final, pentru ca precis m-ar fi vlaguit incercarile de a nu ma tavali (literalmente) de ras, pastrand totodata o urma de postura decenta si demnitate. Ma cunosc: am mai participat la prelegeri si dezbateri academice (inca din facultate) unde am trecut prin dificultati similare, iar tema dezbaterii nici macar nu prevestea asemenea prapad gandologic si ideologic.

Sau va puteti imagina nivelul de idiotie academica – in sens clinic, psihiatric – al organizatorilor si auditoriului care abia astepta sa fie prostit cu asemenea “argumentantie”? I can only begin to.

Pacat ca am ratat asa ceva. Dar ma gandesc ca exista, totusi, o fereastra de oportunitate si pentru publicul romanesc: imi amintesc ca onor Universitatea Bucuresti l-a invitat (anul trecut sau in 2014, nu mai stiu) pe domnul profesor filosof si mare bioetician pe la Princeton si Melbourne (!), Peter Singer, pentru a-l cadorisi cu titlul de doctor Honoris Causa. Deci potential si disponibilitate idiocratica ar exista. Stiti, vorbesc de acel domn Singer a carui publicistica stabileste fundamentele etic acceptabile ale sexului cu capre si alte animale. Pai nu-l invita astia, universitarii nostri, si pe domn profesor Ghassan Hage? Pare o tema pe nivel. Haideti, stimati universitari romani! Stay tuned on MIT, Princeton and Melbourne! Must be something in the air, or watter, or whatever… Nu stim ce consuma pe acolo, insa clar dauneaza sanatatii mintale in feluri clinic-interesante pe care noi nu ni le putem imagina.

Si acum, ca v-ati revenit, haideti inapoi la realitate, care in ultima vreme snopeste orice fictiune literara sau cinematografica. De ce spun asta? Au facut unii, prin 2006 un film (prost altfel) intitulat Idiocracy. Era vorba de un cetatean (american) pe care il ia Pentagonul de cobai pentru un program experimental de hibernare, il uita la hibernat, si se trezeste omul in viitor, intr-o societate de o imbecilitate halucinanta. In lumina evolutiilor susamintite, as zice ca daca o mati tinem mult asa, nu mai e cazul de hibernare: viitorul anvizajat de scenaristii filmului se afla mult mai aproape.

In acelasi sens, in numele logicii si onestitatii intelectuale, trebuie sa admit totusi ca, dintr-un anume unghi, pot fi de acord cu dl Ghassan Hage si tezele lui: “islamofobia” este in masura sa accelereze incalzirea globala. Rationamentul e simplu si adanc ancorat in realitate:

Campania asta globala contra “islamofobiei”, respectiv campania de infierare, sanctionare legala si amutire a criticilor islamului – initiata activ in 2005 de Organizatia pentru Cooperare Islamica = 56 de state islamice plus Autoritatea Palestiniana, si la care Occidentul Corect Politic Islamofil achiseaza entuziast – la ce conduce direct? La doua lucruri:

  • privarea publicului general de informatie valida si utila cu privire la amenintarea jihadisto-islamista 
  • incapacitarea fortelor si autoritatilor (politienesti, militare si judiciare) de a actiona eficient impotriva acestei amenintari.

Deci paralizeaza instinctele si mijloacele adecvate de conservare si aparare ale societatilor non-musulmane occidentale impotriva amenintarii jihadisto-islamiste prezente si reale. Deci lasa cale libera celui mai “calduros” islam: jihadul incendiar. Bum!

Cu alte cuvinte, cu cat mai eficienta va fi campania contra “islamofobiei”, cu cat va veti opune mai putin acestei imbecilitati metodice de sorginte totalitara, cu atat cresc sansele „antropogene” de a ne incinge,  jihadist si contrajihadist, mitralierele si lansatoarele de rachete, precum si de a ne praji si imprastia la propriu – maini, picioare, oscioare si bucatele de carnita arsa. Asa da, incalzire globala, cat se poate de reala!

Oare asta or fi vrut sa spuna tovarasii Obama, Kerry sau papa Francisc cand ne-au prevenit anul trecut ca cea mai mare amenintare planetara este „schimbarea climatica”? La asta sa se fi referit in prelegerea sa de alaltaieri, de la MIT, distinsul profesor Ghassan Hage de la Universitatea din Melbourne?

Va las pe dvs sa decideti, invitandu-va la o scurta recapitulare a reperelor necesare:

Dictionar Incorect Politic: Islam, islamofobie, rasism

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/12/dictionar-incorect-politic-corect-semantic-islam-islamofobie-rasism/

Ce este Islamofobia – concept, origini, evolutii. Sau, altfel spus, cum a limitat Islamul in ultimii 30 de ani, in Occident, libertatea de exprimare critica la adresa lui:

https://ihincu.wordpress.com/2016/04/25/fundamentele-islamului-cu-robert-spencer-i-islamofobia-origini-concept-si-evolutii/

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: