Ioana Hincu

“Jihadul Papei Francisc împotriva Creștinismului”. Raymond Ibrahim.

In Dubii, Solutii on Mai 25, 2016 at 7:29 pm

Antecedentele anticrestine ale Papei Francisc

Nu putine sunt argumentele care, de 10 ani incoace, ne-au format convingerea ca Jorge Mario Bergoglio, actualul Papa Francisc, este orice numai promotor si aparator al crestinismului nu. Ne referim la pozitionarile, exortatiile, encilicele si practicile sale aberant dar programatic anticrestine, dintre care, pe cele mai relevante, le aveti aici, intr-o rememorare recenta pe care am intitulat-o “Doi Papi, un Împărat Bizantin și un Învățat Musulman. Regensburg 2006”:

https://ihincu.wordpress.com/2016/04/17/doi-papi-un-imparat-bizantin-si-un-invatat-musulman-regensburg-2006/

Am inceput rememorarea cu extrase din discursul de la Regensburg 2006 al precedentului Papa Benedict al XVI-lea, si cu ingrijoratoarea pozitionare a cardinalului Bergoglio la vremea aceea, ca sa se-nteleaga ceea ce multi nu pot si nu vor inca sa accepte: nimic din ce face si spune actualul papa nu este intamplator anticrestin.

Iar daca azi insist, oferindu-va noi argumente, este pentru ca zilele trecute o cititoare a intervenit dupa cum veti putea vedea in continuare, vadind o foarte raspandita ignoranta si naiva intelegere a culturii si religiei crestine versus cea islamica. Reactia cititoarei era la urmatoarea relatare-comentariu pe care o postasem intr-o retea de socializare:

Daca-i miercuri, e Belgia. La revedere Belgia, mai precis:

„În Belgia, Biserica Catolică și-a anunțat credincioșii, prin vocea lui Lieven Boeve – arhiepiscopul de Malines – că școlile catolice se “vor deschide cultului musulman”! Lieven Boeve, care a mai cerut ca “interzicerea portului burqa să fie suprimată”(!), a anunțat că în școlile “catolice” se vor inființa săli de rugăciune, va fi autorizat portul vălului islamic, va fi servită hrană halal pentru elevi și vor preda profesori musulmani!”

https://bogdancalehari.wordpress.com/2016/05/17/cu-o-noua-mentalitate-biserica-islamo-catolica-isi-deschide-larg-portile/

Intr-un fel, n-ar trebui sa ne surprinda. Cardinalul belgian Danneels a fost printre cei care au pus la cale alungarea papei Benedict al XVI-lea si inlocuirea cu unul progresist si multicultural (neomarxist); pe scurt, anticrestin. In 2013, anticrestinilor de la Vatican le-a iesit: Papa Fracisc. De ce s-ar dezice biserica catolica belgiana intre timp? Doar pentru ca-si zice „crestina”? Doar pentru ca islamul e anticrestin din proiect si fundamentele lui? Doar pentru ca crestinism islamofil este o antinomie, un oximoron de zile mari? Fiti seriosi. Detalii! 

Pt cine nu stie/nu crede, vorbim recunoasterile publice (2015) ale cardinalului belgian Danneels: a facut parte din „mafia” progresista care l-a vrut pe Francisc. Sigur ca presa noastra, ocupata anul trecut, cu infierarea “nazistilor”, “bigotilor”, “rasistilor”, “islamofobilor” care se opuneau cotelor de „refugiati”, a ratat complet stirea: http://m.ncregister.com/blog/edward-pentin/cardinal-danneels-part-of-mafia-club-opposed-to-benedict-xvi#.VzwO0sjXec1

Iata si replica cititoarei, profesoara de limba engleza la un liceu din Galati:

-Ii indeamna sa se crestineze. Este singura solutie. Sa scape de violenta doctrina musulmana. Convertirea la crestinism.

In fata unei asemenea naivitati, am raspuns la fel cum le-as fi raspuns tuturor celor care refuza sa invete, sa gandeasca si sa accepte realitatea:

Doamna draga, in caz ca interventia dvs nu este o ironie apriga – si nu exista nicio indicatie in acest sens – n-ati inteles nimic: de crestinat nu crestinezi niciodata un musulman spunandu-i ca religia lui e la fel cu a ta si acceptand-o in sanul bisericii tale. De ce si-ar schimba un musulman religia lui (diametral opusa) cu cea crestina, cata vremei i se spune ca a lui e la fel de buna si este acceptata ca atare, cu tot cu profesori musulmani si mancare halal? Sau credeti ca profesorii musulmani le vor preda religie crestina dupa Biblie? Mai mult, ati auzit pe vreun catolic progresist-multicultural din asta invitand vreun musulman sa se converteasca la crestinism? Daca da, va rog, prezentati-ne date. Pe de alta parte, musulmanii ne invita de 1400 de ani, sub amenintare cu violenta, teroarea si moartea sa ne convertim la islam – cititi Coranul si Hadisele relevante, ale jihadului, terorii si convertirii necredinciosilor. 

Dar ca sa intelegem ca prin asemenea atitudini si masuri inaltii prelati ai bisericii nu convertesc musulmanii la crestinism, ci distrug crestinismul si il supun islamului (pe care il promoveaza ca atare, cu tot cu fundamentele lui catastrofale), doua preconditii sunt imperios necesare:

a) sa stim despre ce vorbim; respectiv despre doua religii cu valori si prescriptii-pilon diametral opuse

b) sa gandim.

Ceea ce va invit sa facem in continuare, impreuna cu Raymond Ibrahim si argumentele sale publicate pe 20 mai 2016 in Frontpage Magazine sub titlul POPE FRANCIS’ JIHAD ON CHRISTIANITY, a carui traducere o aveti mai jos:

 

JIHADUL PAPEI FRANCISC IMPOTRIVA CRESTINISMULUI

Tulburatoarele declaratii asupra credintei din partea „Preotului lui Hristos” („Vicar of Christ”)

Barbatul cunoscut ca “Papa de la Roma” sau “Preotul lui Hristos” – dar la care, in lumina celor ce urmeaza, ne vom referi mai bine folosind numele sau real, Jorge Mario Bergoglio – a acordat recent un interviu demonstrand de ce “atat de multi oameni cred ca este Anticristul”. Cele mai proeminente idei sunt urmatoarele:

1.Isus, iubitorul de razboi

Intr-o maniera clasic relativista, Jorge pretinde ca:

“Este adevarat ca ideea cuceririi este inerenta sufletului Islamului. Cu toate acestea, este de asemenea posibil sa interpretam obiectivul Evangheliei dupa Matei, unde Isus isi trimite discipolii catre toate popoarele, in termenii aceleiasi idei de cucerire” 

Numai cineva total ignorant si ostil crestinismului poate pretinde asa ceva. Ca sa reafirmam evidenta: 

Da, atat Crestinismul cat si Islamul cauta sa castige adepti. Cu toate acestea chemarea lui Isus catre apostoli de “a merge si a face discipoli din toate popoarele”, mentionata in Evanghelia dupa Matei, a fost inteleasa si practicata pasnic. Apostolii au predicat, popoarele s-au convertit. Fara violenta, fara coercitie. In fapt, liderii crestini ai discipolilor si evanghelistilor au fost cei persecutati si ucisi pentru simplul fapt de a fi predicat invataturile lui Hristos, intai de catre Imperiul roman pagan, apoi (si pana in zilele noastre) de catre Islam.

In opozitie, Mahomed a spus “am fost trimis cu sabia in maini pentru a garanta ca nimeni in afara de Allah nu este venerat – Allah care a pus traiul meu sub umbra sulitei si care abate umilinta si batjocura asupra celor care nesocotesc poruncile mele”(The Al Qaeda Reader pg 12). Coranul este suprasaturat de porunci de a actiona cu violenta impotriva celor care refuza sa se supuna Islamului – si da, in feluri care depasesc de departe violenta consemnata in Vechiul Testament.

Spre deosebire de raspandirea Crestinismului, Islamul s-a raspandit cu sabia. Acesta este un fapt istoric, recunoscut de liderii europeni mai seriosi si lucizi: majoritatea coplesitoare a teritoriilor care astazi constituie “lumea musulmana” a fost confiscata de la non-musulmani prin mare violenta si varsare de sange. Doua treimi din crestinatate – Orientul Mijlociu si Africa de Nord – au fost inghitite de Islam in numai un secol de la intemeierea lui.

Existenta martirilor este singura similaritudine in ce priveste raspandirea Crestinismului si Islamului: in timp ce crestinii au fost martirizati pentru credinta lor, musulmanii au martirizat pe oricine le refuza credinta.

2. Aversiunea fata de „radacinile crestine” (sau Aversiunea fata de Adevar)

Conform spuselor lui Jorge, “cand aud discutii despre radacinile crestine ale Europei, uneori ma ingrozeste tonul, care pare triumfalist sau chiar razbunator. Are un subtext colonialist.”

Cineva s-ar astepta la asemenea prostii aistorice multiculturale din partea unui ateist tabula rasa, nu de la “Papa”. O lectie scurta petru Jorge: “ “radacinile crestine ale Europei” sunt un fapt. De secole, dupa susmentionata cucerire islamica a Orientului Mijlociu, leaganul originar al Crestinismului, Europa a devenit inima si purtatorul standard al credintei crestine. De aceea a fost numita “Crestinatate”. Cum poate presupusul preot si reprezentant al lui Hristos sa fie “ingrozit” de acest fapt, denuntandu-l ca “triumfalist si razbunator”?

3. Crestinismul ca stergator de picioare

In aparenta, pentru Jorge, europenii isi pot exprima radacinile si credinta, insa numai ca stergatoare de picioare “primitoare”:

“Da, Europa are radacini crestine si este responsabilitatea Crestinismului sa ude aceste radacini. Insa acest lucru trebuie facut in spiritul datoriei de a servi, cum este cea de a spala picioarele. Datoria Crestinismului fata de Europa este una de a servi … Contributia Crestinismului la o cultura este aceea pe care Hristos si-a facut-o spaland picioarele”

[inainte de a continua comentariul lui Raymond Ibrahim, reiau aici un fapt pe care l-am mentionat in textul oferit pe primul link: “Da. Isus a spălat picioare; dar pe ale discipolilor lui – ai creștinismului și iubirii aproapelui, nu ai urii și jihadului.”] 

Da, Hristos a servit si spalat picioarele discipolilor sai si a predicat mila si compasiunea, insa acesta nu este singurul si nici macar cel mai important scop al misiunii sale. El a oferit o intreaga viziune asupra lumii intemeiata pe afirmatii teologice mult mai profunde. Cand oamenii au savarsit eroarea de a profana templul, el n-a “intors celalalt obraz” (cu atat mai putin le-a spalat picioarele). El i-a biciuit. Isus n-a predicat naivitatea – deschideti usile acelora a caror lunga istorie este de a va subjuga si care  continua sa faca acest lucru – ci si-a indemnat discipolii sa fie “intelepti ca serpii”. Si a vorbit despre eternul iad si eternele lui chinuri, intr-adevar, mai mult decat oricine in intreaga Biblie. De aceea toate cultele si denominarile crestine au pastrat aceste invataturi si le-au considerat in mod traditional mult mai semnificative decat “spalatul picioarelor”.

4.Problemele Lumii Musulmane: Vina si Responsabilitatea noastra

Cand a fost intrebat daca Europa are capacitatea de a continua sa accepte atat de multi imigranti, Jorge a spus: “Intrebarea mai adanca este de ce sunt atat de multi migranti acum.” Ca orice adevarat apologet al Islamului, el a continuat sa citeze pe oricine si orice – fabricanti de arme, foamea si, repetand ca un papagal spusele administratiei Obama, somajul – drept cauze pentru tulburarile din Orientul Mijlociu, in timp ce continua sa ignore elefantul din camera:

Cultura islamica, cea care genereaza societati disfunctionale, intolerante, violente, autoritariene, tribale.

Uitati-va doar la locul de nastere al Islamului, unde legea islamica este si acum strict aplicata: Arabia Saudita este mult mai bogata decat multe natiuni occidentale si nu are niciuna dintre problemele invocate de Jorge; cu toate acestea este la fel de barbara, corupta si ostila tuturor celor care nu profeseaza Islamul. De ce?

In aceeasi Evanghelie dupa Matei pe care Jorge a citat-o pentru a echivala misiunea discipolilor lui Isus cu a jihadistilor lui Mahomed, Hristos spunea “Feriti-va de profetii mincinosi, care vin la voi in haine de oi. Iar pe dinauntru sunt lupi rapitori. Dupa roadele lor ii veti cunoaste.” [M 7:15,16]

Daca a existat vreodata o persoana care sa ilustreze aceasta avertizare – un om care detine o functie de autoritate ca “reprezentant al lui Hristos”, insa care imputerniceste pe inamicul istoric si perpetuu al Crestinismului, in timp ce ii indeamna pe europeni sa-si reprime mostenirea crestina si sa-si manifeste credinta crestina exclusiv “spaland picioare”, sau, lasandu-se prada musulmanilor – atunci Jorge Mario Bergoglio corespunde intru totul descrierii.

http://www.frontpagemag.com/fpm/262921/pope-francis-jihad-christianity-raymond-ibrahim

Nu-l pot contrazice pe Raymond Ibrahim, dar pot adauga urmatoarele argumente in sprijinul opiniei sale:

1.Incorect Politic despre Isus versus Mahomed

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/03/incorect-politic-despre-isus-versus-mahomed/

2.Multiculturalul: ignoranta, prostie sau nebunie? “Sunt crestin si iubesc Coranul”

https://ihincu.wordpress.com/2015/12/20/multiculturalul-ignoranta-prostie-sau-nebunie-sunt-crestin-si-iubesc-coranul/

3.Sa intelegem religia pacii si jihadul (VII). Profetul si Teroarea. Patru istorii musulmane.

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

 

Inchei urandu-va documentare serioasa si reflectie temeinica asupra acestor teme, si amintindu-va totodata ce spuneau trei oameni intelepti:

“A nu actiona rational, a nu actiona cu logos, este contrar naturii lui Dumnezeu” – papa Benedict al XVI-lea citandu-l pe imparatul bizantin Manuel al II-lea Paleologul in discursul de la Regensburg, 2006 (vezi primul link)

“Arata-mi numai ce a adus Mahomed nou si vei gasi numai lucruri rele si inumane, cum ar fi porunca de a raspandi cu sabia credinta pe care o predica.” – Manuel al II-lea Paleologul, dialog cu un invatat persan, 1391(vezi primul link)

“Dumnezeu iubeste nevinovatia nu imbecilitatea.” – Nicolae Steinhardt, Jurnalul Fericirii 1992

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: