Ioana Hincu

Minorități “oprimate” și majorități obnubilate. Hoțul “corect politic” strigă “hoții!”

In Dubii, Solutii on mai 31, 2016 at 6:26 pm

Motto: Right is right, even if everyone is against it, and wrong is wrong, even if everyone is for it (William Penn, 1644-1718)

Una din reusitele majore ale Corectitudinii Politice si activismului in numele “minoritatilor oprimate de majoritate” este imbecilizarea in masa si suspendarea bunului simt. Cum? In primul rand prin golirea de continut a cuvintelor si rularea lor asa, fara sens, pana la refuz. Rezultatul? Majoritatea reactioneaza pavlovian la acesti stimuli lexicali, pe care-i repeta ca un disc stricat, fara sa-i mai inteleaga.

1.Dictionarul, of, dictionarul

Islamofobie, rasism, homofobie, fascism, nazism, hate crime, hate speech, extremist, radical, pacifist.

Sunt cuvinte lansate automat, negandit, emotional, stupid, masiv, cu scopul de a infiera, denigra, ridiculiza, intimida adversari de idei si opinii. Daca-l intrebi pe vreunul dintre “lansatori” ce inseamna, ce-ntelege prin vocabula respectiva, in cel mai bun caz amuteste; in cel mai uzual caz incepe sa bata campiile lexicale, vadind o tragi-comica ratacire logica si ignoranta semantica.

In sprijinul reintrarii in drepturi a dictionarului, amintim pe scurt urmatoarele:

Fobia = frica irationala, nemotivata obiectiv. Sau, ne spune chiar dictionarul, “stare patologica de neliniste si de frica obsedanta, lipsita de o cauza obiectiva sau precisa”

Rasism = teorie si miscare social-politica ce sustine inegalitatea biologica si intelectuala a raselor umane.

Fascism, nazism = miscari social-politice totalitare, de Stanga, nu de dreapta – dreapta este politica ce promoveaza libertatea individuala intr-o anume ordine etica, ghici care? – aparute dupa Primul Razboi Mondial, caracterizate prin nationalism extremist, mesianism politic, violenta extrema (incluzand crima in masa si recomandarea violentei si crimei impotriva adversarilor politici), suprematism rasial, intoleranta fata de orice alta miscare sau opinie politica.

Radical = “de baza, fundamental, esential”.

In scopul recuperarii adevarurilor radicale – adica fundamentale – nu ratati nici acest scurt “Dictionar incorect politic, corect semantic”:

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/12/dictionar-incorect-politic-corect-semantic-islam-islamofobie-rasism/

Sau: 

https://ihincu.wordpress.com/2016/04/25/fundamentele-islamului-cu-robert-spencer-i-islamofobia-origini-concept-si-evolutii/

2.In sprijinul gandirii si dictionarului

Singura cale prin care omul (nelovit de retard mintal) poate ajunge la Adevar este folosirea intensa, abnegata, a intelectului propriu in scop de cunoastere. Una din metodele uzuale este interogatia. Intrebam si ne intrebam.

Bunaoara, confruntat cu o anume realitate, exprimata in anumite cuvinte la moda, individul cu mintea vioaie, se intreaba:

“Islamofobie”. Cum poate fi incadrata la fobii teama de islam, cand islamul a fost intemeiat de Mahomed ca religie politica totalitara, suprematista, de islamizare prin violenta si jihad a intregii lumi nemusulmane? Cum poate fi irationala sau patologica teama de islam cata vreme realitatile obiective, istorice si contemporane, ne arata ca in 1400 de ani de existenta islamul nu s-a schimbat? Ca Islamul ameninta, se extinde, cucereste si supune dintotdeauna prin violenta si teroare. Ca textele sacre musulmane in vigoare (Coran, Hadis, Sira) prescriu masiv:

a) jihadul ideologic (“al limbii”) si militar (“al mainii” sau “al sabiei”)

b) suprematismul musulman

c) violenta si crima impotriva necredinciosilor

d) bataia, violul si discriminarea femeii

e)interdictia libertatii de exprimare critica la adresa Islamului si de optiune religioasa – apostazia si blasfemia se pedepsesc cu moartea.

Aceste prescriptii nu sunt accidentale, ci constituie valori-pilon ale culturii musulmane, fiind permanent reconfirmate de autoritatile teologice de referinta ale Islamului.

Aceste prescriptii nu au limita temporala si spatiala, ci doar “finala”: victoria islamului asupra intregii omeniri. Nu ma credeti? Cititi si puneti mana pe carte (aflati pe link care): 

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

“Rasism”. Cum poate fi rasist cel care se opune islamului si islamizarii societatii lui nemusulmane? Ce “rasa” este islamul?

“Fascist, nazist”. Cum poate fi fascist sau nazist un om de dreapta, care sustine libertatea individuala si se opune tocmai ideologiilor totalitare de tip fascist sau nazist cum sunt islamismul sau “liberalismul” de stanga?

“Homofobie”. Cum poate fi incadrata la fobii – frici irationale, patologice, nejustificate obiectiv – reafirmarea normalitatii biologice, naturale (heterosexualitatea) ca reactie de aparare fata de miscarile social-politice care tind sa o modifice statuand prin lege! ca aberatia psihocomportamentala (LGTB) este normala, egala cu, sau chiar preferabila normalitatii? Cum poate fi acuzat de patologie cel care se opune patologiei? Este patologica sau naturala repulsia fata de actul sexual anormal (LGTB) si exhibarea lui?

“Pacifism”. Cum pot fi incadrate la “lupta pentru pace” refuzul razboiului de aparare si capitularea in fata agresiunii ilegale, perpetue, motivate politic si/sau religios – vezi Rusia, “luptatorii palestinieni pentru liberatate”, acordul cu Iranul sau jihadul global?

“Radical”. Cand si de ce a a devenit vocabula “radical” (adica esential, fundamental, de baza) o insulta? Cand si de ce a devenit rostirea adevarului incomod, critic, radical, da, “discurs al urii” (hate speech), obiect al oprobriului public?

 3.Cui nu-i mai convine dictionarul? Adevarul care doare.

Cui folosesc aceste mutatii si patologii sociale, mentale, lexicale?

Folosesc diverselor minoritati la putere. Folosesc celor care nu stiu, nu pot dobandi sau mentine pozitii de putere si de succes altfel decat mintind, prostind, intimidand, suprimand libertatile si optiunile sanatoase ale majoritatii normale, utilizand ca masa de manevra asa-zisele minoritati oprimate – islam, alte rase decat cea alba, anormali sexual. Folosesc celor care numai pe votul asa-ziselor minoritati oprimate si a cohortelor de lichele si idioti utili care le dubleaza stiu sa ajunga la putere “democratic”.

Lor le foloseste aceasta inginerie ideologico-sociala si lexicala. Corectitudine Politica si Marxism cultural se cheama, si reprezinta rampa de lansare a totalitarismului soft, “democratic”. Metodologic, ea presupune stergerea memoriei, a istoriei, a valorilor pilon ale culturii crestin occidentale si clasic liberale din constiinta oamenilor, si, nu in ultimul rand, a dictionarului. Presupune suprimarea Adevarului si instalarea intunericului mintii. Suprimarea gandirii critice si instalarea linistii.

Toate aceste metode si obiective se intampla sa fie ale Stangii. Faptul ca indivizi care-si spun “de dreapta” plus cohorte de naivi ignoranti se aliniaza, fara sa constientizeze lucrurile astea nu schimba cu nimic realitatea.

Stiu, doare … Mai ales cand realizezi ca ai cazut si tu in capcana asta. 

4.Oximoronul si antinomia

Sunt dominantele discursului public al zilelor noastre. De regula, involuntare. Sunt trasaturi identitare definitorii pentru multi. Din ce in ce mai multi.

Oximoronul este o forma de ironie/sarcasm sub forma asocierii paradoxale a doi termeni incompatibili. Antinomia  reprezinta doua idei, propozitii, principii contradictorii, care in aparenta sunt la fel juste sau necesare, dar care, in esenta se exclud reciproc. Exemple de actualitate:

Ignoranta docta. Excelenta mediocra. Prostia inteligenta. Fascistii antifascisti. Comunistii anticomunisti. Jihadul pacii. Islamul tolerant. Crestinismul islamofil. Stanga de dreapta. Dreapta de stanga. Lupta pentru pace prin teroare. Ura iubitoare. Lupta pentru libertate prin suprimarea ei. Lupta pentru democratie prin totalitarism. Lupta pentru civilizatie prin imbratisarea barbariei. Lupta pentru progres prin regres. Lupta pentru decenta prin indecenta. Lupta pentru dreptate prin nedreptate. Lupta pentru justitie prin antijustitie. Lupta pentru liniste prin zgomot. Lupta pentru normalitate prin  anormalitate. Lupta pentru egalitate prin privilegii. Etc.

Si, nu in ultimul rand, lupta impotriva opresiunii prin opresiune. Minoritatea oprimata care oprima. Pentru ca da, toate aceste aberatii si multe altele din categoria celor enumerate alcatuiesc agenda militanta a unor minoritati deja privilegiate, care pretind si mai multe privilegii fata de majoritate. Cu alte cuvinte, hotul striga “hotii!”.

Toate acestea sunt intelese ca ceea ce sunt – oximorone si antinomii – doar de o mica minoritate, cu baza referentiala si logica solida.

Pana cand toate acestea nu se vor cunoaste si intelege pe scara larga, vom continua sa ne rinocerizam militand pentru libertate prin suprimarea libertatii; luptand impotriva oprimarii prin oprimare, pentru logica prin anularea ei, pentru cunoastere prin ignoranta si pentru adevar prin minciuna/fictiune si alte mijloace “coerente”, “inteligente” care da, fie ca stiti, fie ca nu stiti, servesc nobila cauza a Stangii. Si, la fel ca-n piesa omonima – Rinocerii – a lui Eugen Ionescu, vom privi cum oameni, odinioara inteligenti si lucizi, cad rand pe rand in aceste capcane si tropaie ca apucatii prin campiile civice, politice si semantice.

5. Solutia?

Simpla, dar grea. 

(Re)luati contactul cu realitatea de dincolo de ograda voastra. Ascultati de cei care nu l-au pierdut niciodata.

Uitati ce credeati ca stiti despre toate astea. Invatati ce n-ati vrut sa invatati niciodata – pentru ca “e politica, nu ne intereseaza, nu-i treaba noastra”. Invatati de la cei care nu s-au oprit niciodata din invatat si pe care totdeauna i-a interesat.

Si, nu in ultimul rand, reluati bunul obicei de a gandi metodic, critic, autonom.

Intr-o epoca in care, vorba lui Thomas Sowell, savantii cerceteaza inteligenta artificiala in timp ce institutiile de invatamant produc prostie artificiala, nu exista alta scapare.

Intr-o epoca in care totul este ideologizat, politizat, inclusiv stiintele exacte, sexul si mancarea, ramane singura cale spre Adevar si Libertate – in caz ca mai stiti, daca ati stiut vreodata, ce inseamna …

  1. excelent

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: