Ioana Hincu

Incorect Politic. Raymond Ibrahim: “Islam pur și simplu” și Masacrul de la Munchen

In Dubii, Solutii on august 3, 2016 at 4:08 pm

Motto: “În religie, ca și în război sau altceva, liniștea este singurul lucru la care nu poți ajunge căutându-l. Căutând adevărul, poți să găsești în cele din urmă liniște; căutând liniștea, nu vei găsi nici liniște, nici adevăr – ci doar vorbărie și iluzii la început, și, la sfârșit, disperare. Cei mai mulți dintre noi au reușit să depășească iluziile pe care ni le făceam despre politica internațională înainte de război. E timpul să facem același lucru pentru religie.”- C.S. Lewis, 1943, Creștinism pur și simplu

 

Parafrazându-l pe C.S. Lewis-Mere Christianity, Raymond Ibrahim – specialist în problemele Orientului Mijlociu, Islam (medieval și contemporan) și creștinism, cunoscător fluent al limbii arabe, limba de referință a literaturii sacre și jurisprudențiale islamice – a publicat pe 25 iulie, după atentatul jihadist de la Munchen, articolulul intitulat ‘MERE ISLAM’ AND THE MUNICH MASSACRE.

De ce? Pentru că, după cum probabil ați observat, centralele politico-mediatice ale Corectitudinii Politice   încearcă din răsputeri, propagandistic și contrafactual, așa cum ne-au obișnuit, să justifice acel atentat prin orice – de la “iritări personale” la încălzirea globală – mai puțin prin cauza lui reală: Islamul – tradiții și prescripții religioase neschimbate de 14 secole încoace.

Cu alte cuvinte, Ibrahim spune ADEVĂRURI urâte despre Islam. Cele atât de incomode elitelor Corecte Politic deoarece contravin flagrant Narațiunii lor – cea cu “Islamul e pace”, “religia păcii”, “islamofobia” sau conditiile economice care ar fi cauza terorismului musulman, samd. Adevăruri pe care tocmai de aceea încearcă să le îngroape ideologic și maculeze sistematic, cu iresponsabilitate (deja) criminală față de propriile populații și civilizații.

Aveți în continuare traducerea în limba română a articolului lui Raymond Ibrahim:

http://www.frontpagemag.com/fpm/263625/mere-islam-and-munich-massacre-raymond-ibrahim

După ce veți fi parcurs acest text – și eventual pe cele oferite la index, din păcate netraduse din lipsă de timp – veți putea decide singuri care a fost motivația Incorectă Politic, însă reală, a acestui atentat. Și a nenumăratelor alte asemenea atentate cotidiene in lumea islamica, si care, în lumea europeană a ultimilor ani au căpătat o frecvență și amploare îngrijorătoare. Una pe care mulți (printre care autorul citat, ceilalți autori citați de mine pe acest subiect, precum și subsemnată) au prevăzut-o-pentru că predictibilă era pentru orice cunoscător decent al Islamului în conjuncție cu aberația ideologică așa-zis multiculturală.

Aceste precizări introductive sunt pentru cei care încă se mai întreabă ce-i aceea Corectitudine Politică și ce-i rău în ea. Răspunsul și o excelentă exemplificare le găsiți, printre altele, în textul de mai jos, pe cât de Incorect Politic, pe atât de corect semantic, empiric, doctrinar și obiectiv. Lectură utilă va doresc:

 

 

“ISLAM PUR ȘI SIMPLU” ȘI MASACRUL DE LA MUNCHEN

de Raymond Ibrahim

Ucigașul nu era refugiat, nici ISIS, nici măcar Sunni [Islamul majoritar; peste 85%]: dar era musulman …

 Un băiat de 18 ani, născut în Germania, cu ascendență iraniană, numit Ali Sonboly s-a apucat să tragă-n populație vinerea trecută. Relatările spun că ținta lui au fost copiii mici; printre cei nouă uciși se numărau și câțiva adolescenți.

Acest incident ne reamintește că terorizarea Occidentului, în plină desfășurare, nu se limitează la Statul Islamic (“ISIS”), la interpretările wahhabite si salafite “extreme” ale Islamului, sau la teroriști care pozează în refugiați pentru a pătrunde în Occident.

Ali Sonboly nu era nimic din toate acestea. El s-a născut și a fost crescut în Germania și, pornind de la numele și moștenirea sa iraniană, era probabil shiit [musulmanii shia sunt minoritari in Islam, majoritari in Iran].

Dar era musulman. El a strigat vechiul strigăt de război al Islamului, “Allahu Akbar” în timpul asaltului. Se relatează de asemenea că și-a lansat atacul în acea zi a săptămânii în care multe din atacurile islamice premeditate se întâmplă: Vineri. [1] 

Și aceasta este marea lecție a masacrului de la Munchen. Islamul pur și simpluca să împrumut de la faimoasa carte a lui C.S. Lewis despre nenumăratele puncte comune împărtășite de diversele culte creștine – este responsabil pentru terorizarea în plină desfășurare a Occidentului.

Dacă vă îndoiți, uitați-vă la acest studiu recent [2]. Acesta a constatat că musulmanii obișnuiți, de toate sectele, rasele și circumstanțele sociopolitice – nu doar “ISIS” – sunt responsabili pentru persecuția creștinilor în 41 din cele 50 cele mai rele națiuni pentru creștini: Iranul Shia este a noua cea mai rea națiune, Arabia Saudita “Wahabbi” este a paisprezecea, în timp ce națiunile musulmane “moderate” ca Malaesia si Indonezia sunt pe locurile 30, respectiv 43.

Numitorul comun al tuturor acestor națiuni este ISLAMUL- fără categorie.

Până și tratamentul odios aplicat de ISIS creștinilor și altor non-musulmani este doar o reflectare extremă a ceea ce musulmanii în general le fac non-musulmanilor din toată lumea. A se vedea “Persecuția musulmană a creștinilor” [3] și rapoartele aferente pe care le-am adunat în fiecare lună în ultimii 5 ani (care se împlinesc luna asta), și fiți astfel martorii discriminării, persecuției și carnagiului nonstop comise împotriva creștinilor de către musulmani “obișnuiti” – de la cele mai înalte autorități la cele mai de jos mulțimi. Fiecare raport lunar (până în prezent sunt 58) conține zeci de atrocități, iar dacă oricare din acestea ar fi comise de creștini împotriva musulmanilor, ar beneficia de acoperire mediatică generală 24/7 (24 de ore, 7 zile pe săptămâna).

În timp ce mass-media concocteaza un număr infinit de minciuni pentru a mușamaliza natura atacului de la Munchen – strategiile usuale [4], în special vorbăria despre “plângerile/suferințele” minorității musulmane [5], au fost deja puse în mișcare – faptele rămân: cu toate diferențele și tensiunile dintre nativii Europei și populațiile musulmane, persecuția creștinilor de către musulmani este de regulă identică cu persecuția rasială, etnică, națională, culturală și de limbă. Nu există nicio dispută politică, nicio dispută teritorială. Și nici nu se poate afirma că minoritățile creștine [din țările islamice] ostracizate și neputincioase ar avea vreo putere politică – asta însemnând că acolo nu pot exista “plângeri/suferințe” din partea musulmanilor.

Prin urmare, de ce sunt urâți și hăituiți [creștinii]? Pentru că sunt creștini – adică non-musulmani, infideli, necredincioșiși acesta este adevăratul motiv pentru care populațiile occidentale sunt terorizate de musulmani, mai recent (sau cel puțin conform acestui articol) în Munchen.

Urât sau nu, acest adevăr, că Islamul pur și simplu – nu “ISIS”, “salafismul”, “wahabbismul” – promovează ura [6] si violența împotriva [7] non-musulmanilor nu va fi niciodată remediat până când cei în poziții de leadership nu-l vor admite. Și, cu notabila excepție a lui Donald Trump, sunt foarte departe de a face asta.

Note:

[1] Deplângând faptul că musulmanii sunt adesea instigați împotriva “necredincioșilor” în timpul predicilor de vineri din moscheile Egiptului, un creștin copt mi-a spus odată, “Da-mi voie să-ți spun … noi [creștinii] știm că fiecare vineri este o zi a morții; că în ziua de după vineri, sâmbătă, vom fi duși la morgă!” http://www.raymondibrahim.com/2014/03/30/muslim-brotherhood-savagely-murder-christian-woman/

[2] http://www.raymondibrahim.com/2016/03/07/muslims-claim-lions-share-of-christian-victims/  

[3] http://www.raymondibrahim.com/2016/07/20/worthless-christians-treated-like-animals-muslim-persecution-of-christians-april-2016/

[4] http://www.raymondibrahim.com/2016/07/18/reuters-muslim-grievances-responsible-for-terrorism-in-france/

[5] http://nypost.com/2016/07/23/munich-killer-went-on-shooting-rampage-as-revenge-for-being-bullied/

[6] http://www.raymondibrahim.com/2016/01/19/hating-americans-is-official-saudi-and-qatari-policy/

[7] http://www.raymondibrahim.com/2015/10/15/abducting-women-and-destroying-churches-is-real-islam-iraqi-grand-ayatollah/

 

 1. Ref articol : Confuzii la ordinea zilei. Există dictaturi de dreapta?

  intrebare : Erau de stanga Antonescu, Franco,Pinochetm Salazar, Stroessner, Vidella? Dar colonoi greci? Sau cumva au condus .. regimuri democratice?

  PS .. putin imi pasa ca paganii aia de musulmani imi zic necredincios. De ce mi-ar parsa de ce zic paganii ?!
  Si imi amintesc ca unii dinstre ascendentii mei ii considerau f utili pe paganii astia. Le oferau (stamosilor) tot ce dorau : cai, oi, pamant, femei. Si se multumeau (musulmanii tatari) cu o singura lovitura de sabie! Ma rog pe vrema aia muierile sateau la cratita .. Frunmoase vremuri!!

  • Aveti o baza referentiala de invidiat – de invidiat pentru un bucatar, pentru ca amestecati atatea „ingrediente” care nu-si au locul impreuna, incat puse la gramada, in aceeasi „oala” (a se citi comentariu), nu poate iesi decat cel mult o tocanita bogata.

   Traducere: aveti o baza referentiala istorica si institutionala prea subtire (spre zero) ca sa va pot raspunde in cateva cuvinte si sa mai si intelegeti ce spun.Despre epocile, personajele si regimurile politice ale caror exponenti sunt cei citati de dvs s-au scris volume. N-am timp (si nici n-are rost; ar fi redundant) sa le rescriu eu. Si nici loc. Acesta este un blog. Daca vreti sa intelegeti despre cine si ce vorbiti dvs, sau despre ce vorbesc eu (sau R.Ibrahim) – pentru ca este evident ca n-ati inteles nimic – aveti mult de recuperat si trebuie sa faceti singurel si personal acest efort. Mult, mult de tot aveti de recuperat, incepand cu istoria peste care ati sarit, se pare, incepand cu scoala generala.

   Bunaoara, avand in vedere ca i-ati adus in discutia despre stanga/dreapta pe „colonii greci”(?), intelegem ca nu stiti mare lucru despre antichitate si perioada elenistica. Intelegem de asemenea ca nu aveti notiunea de stanga/dreapta politica – incipienta in gandirea/filosofia politica la finele secolului 18 (iluminism franco-german), premergator revolutiei franceze, si pusa in practica sistematic mult mai tarziu, spre finele secolului 19/inceputul secolului 20. Nu aveti, desigur, nici notiuni minimale despre institutii si sisteme politice in evolutia istorica (de la epoca clasica, antica, pana la cea postmoderna, a zilelor noastre).

   Prin urmare, inainte de a pune mabna pe carti – de istorie, politica, istorie a gandirii politice, economice, sociale, etice, religioase, atat va pot oferi ca indicatie si coordonate pe care sa studiati problema stanga/dreapta/Islam ca sa va puteti raspunde singur la intrebare si abia apoi sa putem purta, eventual, o dezbatere cat de cat serioasa:

   -exista mai multe tipuri de democratie (reprezentativa, participativa, mixta), de la cea sclavagista, antica, pana la cea liberala (cea mai avansata forma, aparuta in era moderna);

   -exista mai multe tipuri si clasificari ale regimurilor politice, de la cele absolutist monarhice, aristocratice, teocratice, oligarhice, autoritare, la cele democratic-liberale;

   – stanga politica inseamna etatism = controlul statului laic, secular, asupra individului, care merge de la forme relativ excesive de control a vietii si proprietatii private (social-democratie) pana la totalitarism (absenta totala a libertatii individuale; a se vedea Coreea de Nord)

   -incercati sa nu confundati regimul politic cu cel economic al unei societati, adica democratia cu economia, autoritarianismul cu totalitarismul, samd. Este foarte posibil ca intr-un regim politic autoritar (instalat nu tocmai democratic (vezi Pinochet, Franco, daca tot i-ati amintit) sa existe economie de piata functionala si destul de libera, pe care unii, din motive neelucidate, o confunda cu dreapta politica si cu capitalismul; dupa cum este posibil ca in regimuri alese absolut liber si democratic alese sa existe mai putina economie libera de piata si capitalism decat ne imaginam (Venezuela)

   – de ce sa va deranjeze Islamul? Pt ca, alaturi de nazism si marxism este a treia (si cea mai veche) religie politica totalitara si criminala cunoscuta de omenire, activa de 14 secole pe aceleasi coordonate si prescriptii, si care tocmai ia din nou cu asalt civilizatia europeana, crestin-occidentala, adica a dvs, de data asta pe mana cu Stanga politica postmoderna (progresismul multicultural).

   Prin urmare, intai scoateti din ecuatia stanga/dreapta pe colonii greci, pe musulmanii tatari, miorita si calul feudal – apropo, sa stiti ca stramosii dvs au platit vreo 4 secole tribut musulmanilor ca sa ramana un pic mai autonomi, nu liberi, fata de Inalta Poarta otomana, care, surpriza!, era al naibii de musulmana. Apoi puneti mana pe abecedarul istoriei nationale si universale, al institutiilor politice si economice moderne si postmoderne, al regimurilor politice si economice – aveti nevoie de niste ani; v-am spus, aveti enorm de recuperat, pt ca, se pare, ca ati chiulit la greu in scoala. Iar dupa aia, daca tot nu va veti fi lamurit ce orientare politica aveau Antonescu, Franco si cei enumerati de dvs, reciti textul de fata, la care v-ati trezit comentand ca Haplea, recititi si celelalte texte referitoare tematice (despre Stanga, Dreapta, Islam, concepte, institutii, de pe acest blog) si cred ca veti putea gasi singur raspunsul.

   Eh, si daca nici asa nu reusiti, atunci treceti dvs la cratita, ca-n „vremurile frumoase”, pt ca se pare ca de altceva intelectul dvs functional nu este in stare 🙂

   Succes si sanatate, distinse anonim 🙂 Pardon, distinse Bizon – ce-mi plac intervenientii astia virtuali curajosi, care-si asuma opiniile si comentariile sub identitati false; oameni cu curajul opiniei, ce mai incolo-ncoace …

   PS: nu verti sa stiti prin ce v-ati „distins” de m-ati convins sa va public comentariul si sa va si raspund. Si nici nu trebuie. E destul ca vor intelege cititorii inteligenti. Inca o data, sanatate si succes 🙂

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: