Ioana Hincu

9/11/2016 Razboiul nu e pace

In Dubii, Solutii, spaime on Septembrie 11, 2016 at 6:38 pm

Au trecut 15 ani de la 9/11. Multi au uitat; pe altii nu i-a interesat. E timpul sa va intereseze. Iata de ce:

“In acea zi fatidica, Al Qaeda a ucis mai multi oameni decat IRA (Armata Republicana Irlandeza) in 35 de ani. […] Chiar daca eliminam din statistici infamul atac din 11 septembrie 2001, procentul victimelor terorii islamiste ramane 90%.” spune Jonathan Matusitz analizand fenomenul terorist global, in lucrarea sa, Terrorism and Communication (2013)

Concret, bilantul zilei de 11 septembrie 2001 a fost: 3000 de oameni ucisi – populatia unei comune – si 6294 raniti – populatia unui oras – in avioanele deturnate de teroristii musulmani, in turnurile gemene din New York si in zona Pentagonului. Printre victime s-au aflat cetateni straini, nu doar americani, si copii.

Mohamed Atta – pilotul terorist al uneia din aeronavele deturnate, American Airlines Flight 11 – le-a spus pasagerilor: “Just stay quiet and you will be OK”. Faceti liniste, stati linistiti, si veti fi ok. Dupa care i-a ucis pe toti, intrand cu aeronava in turnul de Nord al World Trade Center NY.

Eu va spun: nu faceti liniste, pentru ca nu asa veti fi OK.

Atacul 9/11 n-a fost executat de jihadisti ai Statului Islamic, ci ai uneia din nenumaratele organizatii teroriste musulmane, care detin un frumos monopol asupra terorismului planetar. Al Qaeda, la fel ca Fratia Musulmana, la fel ca Hezbollah, sunt tot acolo si cresc pe langa Statul Islamic, Boko Haram, al-Shabaab, al-Nusra, si toate noile sau mai vechile organizatii teroriste islamice.

Islamul, care numara peste 1,5 miliarde de suflete, nu e pace. Pentru ca razboiul nu e pace.

Terorismul islamic este fundamentat coranic. Scripturile musulmane (Coran, Hadise, Sira) prescriu jihadul – razboiul sacru impotriva necredinciosilor in Allah – ca pe o datorie sfanta, cea mai importanta, a oricarui dreptcredincios mahomedan. Jihadul n-are limite temporale si spatiale (conform principalelor scoli si manuale teologice si jurisprudentiale islamice). Iar textele sacre musulmane au ramas neschimbate de 14 secole incoace – de la intemeierea Islamului de catre Mahomed, profetul lui Allah.

Nu stiu – pentru ca nimeni nu stie – cati din cele 1,5 miliarde care compun populatia musulmana a planetei sunt dispusi sa practice jihadul militar, dar stiu ca nu renunta la traditiile si identitatea lor musulmana, care includ aceste valori-pilon si coordonate.

Si mai stiu – pentru ca observ ce traim azi – ca Samuel Huntington, Harvard avea dreptate cand scria:

“Cele mai imporante conflicte ale viitorului vor aparea de-a lungul liniei culturale de demarcatie dintre aceste civilizatii. De ce? Intai,
diferentele dintre civilizatii nu sunt doar reale; sunt fundamentale. Civilizatiile se diferentiaza intre ele prin istorie, limba, cultura, traditie, si, cel mai important, religie. Oameni din diferite civilizatii au vederi diferite despre relatia dintre om si Dumnezeu, individ si grup, cetatean si stat, parinti si copii, sot si sotie, care difera la fel ca vederile corelative asupra drepturilor si responsabilitatilor, libertatii si autoritatii, egalitatii si ierarhiilor. Aceste
diferente sunt produsul secolelor.” Ciocnirea civilizatiilor, eseu (anterior cartii omonime), 1993.

Dupa cum Robert Spencer avea dreptate (din aceleasi motive) cand scria:

“De ce conteaza astazi viata lui Mahomed, profetul Islamului? […] Contrar a ceea ce multi secularisti vor sa va faca sa credeti, religiile NU sunt in intregime determinate (sau distorsionate) de credinciosi, de-a lungul vremii. Vietile si cuvintele fondatorilor raman centrale, indiferent cat de departe este trecutul in care au trait. [… ] Pentru omul religios de pe strazile din Chicago, Roma, Ierusalim, Damasc, Calcutta sau Bangkok, Isus, Moise, Mohamed, Krishna si Budha inseamna ceva mult mai important decat orice lectura individuala a lor.” Ghidul Incorect Politic despre Islam si Cruciade (best seller international, 2005).

Iar despre Mahomed, David Cook, in Understanding jihad, 2005, reamintea:

“campaniile de castigare a aderentilor si control teritorial constitutie principala preocupare si activitate a comunitatii [musulmane] in ultimii 9 ani de viata ai Profetului. Mohamed este consemnat a fi participat la cel putin 27 de campanii militare si a fi ordonat alte 59 – o medie de nu mai putin de 9 campanii pe an. Aceste campanii pot fi impartite in patru grupe:

1.Cele cinci batalii “tematice” de la Badr (624), Uhud (625), Khandaq(627), Mecca (630) si Hunyan (630), avand scopul de a domina cele trei regiuni principale ale Hijaz: Mecca, Medina si al-Ta’if.
2.Expeditiile militare impotriva beduinilor, avand scopul de a forta triburile locale sa sprijine – sau cel putin sa nu atace – musulmanii.
3.Atacurile impotriva triburilor evreiesti in scopul de a securiza oazele in care acestia rezidau (evreii secolului 7 erau preponderent agricultori si crescatori de animale, nota mea)
4.Doua expeditii militare impotriva Bizantului la al-Mu’ta (629) si Tabuk(631) si campania condusa de Usama b.Zayd (632) impotriva Siriei, care, desi nu tocmai reusite initial, anuntau directia cuceririlor musulmane care au urmat mortii Profetului, din anul 632.”

Mai stiu si ca:

– in Hadis (Bukhari 4.52.220) narat de Abu Huraira scrie: „Apostolul a spus “Am fost trimis cu cele mai scurte mesaje purtand cele mai largi intelesuri, si am fost facut victorios prin teroare (aruncata in inimile dusmanului), si in timp ce dormeam, cheile comorilor lumii mi-au fost aduse si puse in mana” Abu Huraira adauga: Apostolul lui Allah a parasit lumea si acum voi, poporul, scoateti la iveala aceste comori [de care Profetul n-a beneficiat].”

-in Coran 33:21 (pilda lui Mahomed) scrie: „Ati avut voi in Trimisul lui Allah o pilda frumoasa, pentru cel care nadajduieste in Allah si Ziua de Apoi si il pomeneste pe Allah mereu.”

– in alt Hadis din nenumaratele despre jihad (sute), narat tot de Abu Huraira (Sahih Bukhari 4.52.44), se relateaza ca un om a venit in fata lui Mahomed si i-a cerut: „Invata-ma ce fapta egaleaza [in fata lui Allah] jihadul, ca recompensa [ajungerea in Rai]” Iar Mahomed i-ar fi raspuns: „Nu ma pot gandi la nicio astfel de fapta”. Apoi a adaugat: “Poti tu, in timp ce luptatorul musulman este pe campul de lupta sa intri in moschee si sa te rogi fara incetare si sa postesti si sa nu-ti incalci postul?” Atunci omul a spus: “Dar cine poate face asta?” Abu Hurarira adauga: “Mujahedinul (luptatorul musulman) este recompensat chiar si pentru pasii calului sau in timp ce rataceste (pentru pasunat) legat cu o funie lunga.”

-in Coran 9:111 scrie: „Allah a cumparat de la dreptcredinciosi sufletele si bunurile lor, in schimbul Raiului, si astfel ei lupta pe calea lui Allah, omorand si fiind omorati. Aceasta este o fagaduinta cu adevarat […] Si cine este mai credincios legamantului sau decat Allah? Bucurati-va asadar pentru negotul pe care l-ati tocmit, caci aceasta este marea izbanda”. Iar explicatia oficiala cu index (traducere oficiala, cu explicatii avizate de autoritatile teologice musulmane) este: „acest verset este un indemn la lupta sfanta, evidentiindu-i virtutile, dupa ce a fost infatisata situatia celor care nu participa la ea.” Situatia celor care nu participa la jihad, omorand si lasandu-se omorati in numele lui Allah (atentatorii sinucigasi, gen), este mai problematica in ce priveste ajungerea in Rai: nu e sigur daca vor ajunge acolo, spre deosebire de razboinicii jihadului care ajung sigur.

Pornind de la aceste realitati istorice, teologice si culturale – pe care nu le-am inventat; eu doar vi le relatez –  azi, la comemorarea a 15 ani de la 9/11, cred ca n-ar strica sa-ncepeti sa va intrebati:

a) Poate fi pasnica o religie intemeiata de un profet razboinic, cu o ideologie expansionista, totalitara si discretionara?

b) Poate fi o Carte Sfanta, Coranul, construita in exclusivitate in jurul faptelor, revelatiilor, profetiilor, invataturilor unui apostol razboinic, suprematist si intolerant una generatoare de alt tip de spiritualitate decat a acestuia?

Daca de 9/11 2001 nu v-a pasat, nu v-a interesat, pentru ca s-a intamplat departe, peste Ocean, cred ca e timpul sa va pese, sa va intrebati si sa cercetati, pentru ca in cei 15 ani care au urmat, jihadul s-a intensificat, s-a globalizat si s-a mutat si pe continentul nostru. IAR.

Nu-i prima data cand Islamul ataca Europa, Occidentul si crestinatatea. Nu-i prima data cand, din iresponsabila ignoranta, Europa, Occidentul si crestinatatea subestimeaza amenintarea in loc sa se apere.

Dar este prima data cand uita cu desavarsire ca, sub sabia, nu sub misionariatul pasnic al Islamului au cazut pe rand Orientul Mijlociu crestin, Nordul Africii crestin, vaste teritorii din Asia – persane, zoroastriene, hinduse, budiste – apoi Bizantul crestin si Balcanii crestini. Sau cand uita de ce.

Dupa cum este o premiera absoluta faptul ca autoritatile si elitele crestin-occidentale neaga cu obstinatie realitatea, propunand „integrarea Islamului” in cultura crestin-occidentala – adica integrarea neintegrabilului – si repetand cu nerusinare minciuna progresist multiculturala cu “religia pacii”.

Tot premiera absoluta este, dupa stiinta mea, ca aceleasi autoritati si elite sunt dispuse mai degraba sa le inchida gura si sa-i persecute pentru “islamofobie” pe cetatenii Occidentului care rostesc adevaru neplacut despre Islam (de exemplu Robert Spencer si Pam Geller, cetateni americani pasnici, critici onesti ai Islamului, declarati persona non grata cu interdictie de a intra pe teritoriul Marii Britanii inca din 2013; interdictia a fost instituita de Theresa May, actualul premier britanic „conservator”, fost ministru de interne in guvernele Cameron 1 si 2, si este in vigoare si acum; niciun imam care propovaduieste jihadul nu s-a bucurat, dupa stiinta mea, de un asemenea tratament in UK) decat sa-i asculte si apere pe acesti oameni, aparandu-va si pe dvs cumsecade. Cum? In primul rand spunand chiar ele, distinsele elite, adevarul; apoi actionand ca atare. Dar n-o fac. Prin urmare, cu atat mai mult ar fi timpul sa va intereseze urmatoarele:

Din seria intitulata “Sa intelegem religia pacii si jihadul”, primele 7 parti:

Partea I Iluzii, matre, minciuni, corectitudini politice

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/10/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-i/

 

Partea a II-a De la Mecca la Apocalipsa. Jihadul clasic

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/13/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-ii-de-la-mecca-la-apocalipsa-jihadul-clasic/

 

Partea a III-a Jihadul contemporan si delirul multicultural

https://ihincu.wordpress.com/2015/01/17/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iii-jihadul-contemporan-si-delirul-multicultural/

 

Partea a IV-a Terorismul musulman este fundamentat coranic

https://ihincu.wordpress.com/2015/02/23/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-iv-terorismul-musulman-este-fundamentat-coranic/

 

Partea a V-a Incorect politic, despre terorism si religie

https://ihincu.wordpress.com/2015/08/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-v-incorect-politic-despre-terorism-si-religie/

 

Partea a VI-a Profetul razboinic

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/21/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vi-profetul-razboinic/

 

Partea a VII-a Profetul si teroarea. Patru istorii musulmane

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/29/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-vii-profetul-si-teroarea-patru-istorii-musulmane/

 

Partea a VIII-a Hijra. Semnificatia migratiei islamice

https://ihincu.wordpress.com/2016/07/24/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-viii-hijra-semnificatia-migratiei-islamice/

 

Ce este marxismul cultural?

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/31/ce-este-marxismul-cultural/

 

Criza refugiatilor este istorie musulmana versus fantezie occidentala

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/01/criza-refugiatilor-este-istorie-musulmana-versus-fantezie-occidentala/

 

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lectia experientei

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/28/singurul-beneficiu-al-invaziei-musulmane-lectia-experientei/

 

Dictionar Incorect Politic, Corect Semantic. Islam, islamofobie, rasism

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/12/dictionar-incorect-politic-corect-semantic-islam-islamofobie-rasism/

 

Incorect Politic. Scurt dictionar si inventar de termeni cu sensuri denaturate si minciuni larg mediatizate

https://ihincu.wordpress.com/2015/09/12/incorect-politic-scurt-dictionar-si-inventar-de-termeni-cu-sensuri-denaturate-si-minciuni-larg-mediatizate/

 

Minoritati “oprimate” si majoritati obnubilate. Hotul corect politic striga “hotii!”

https://ihincu.wordpress.com/2016/05/31/minoritati-oprimate-si-majoritati-obnubilate-hotul-corect-politic-striga-hotii/#more-5689

 

Fundamentele islamului cu Robert Spencer. Islamofobia: origini, concept si evolutii

https://ihincu.wordpress.com/2016/04/25/fundamentele-islamului-cu-robert-spencer-i-islamofobia-origini-concept-si-evolutii/

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: