Ioana Hincu

Care stat de drept, măi mocofanilor ?! După legea si dreptul cui?

In Dubii, Solutii on Februarie 4, 2017 at 12:56 am

 

“It is not because men have made laws, that personality, liberty, and property exist. On the contrary, it is because personality, liberty and property exist beforehand, that men make laws. What, then, is law? As I have said elsewhere, it is the collective organization of the individual right to lawful defense. Nature, or rather God, has bestowed upon every one of us the right to defend his personality, his liberty, and his property, since these are the three constituent or preserving elements of life” –  Federic Bastiat, The Law.

Una din vorbele și sintagmele masiv rulate și golite de înțeles din 2012 încoace  este “statul de drept”.

Spre surprinderea mea, zilele  astea, nu doar veșnicii părerologi și analistologi televizați, ci și indivizi pe care îi suspectam de inteligență, bun simț și ceva știință de carte – din categoria  anticorupție/justițiari – s-au dovedit a fi proști ca noaptea. S-au dovedit a fi analfabeți funcționali perfecți. Întâi probând că nu au înțeles nimic, absolut nimic, din semnificația acestei sintagme. Apoi pentru că se află în total defazaj față de realitate, incapabili să aplice conceptul abstract la cazul concret: oamenii ăștia chiar cred că eforturile de ineficientizare, anulare, declarare a neconstituționalității celebrelor (deja în toată lumea) ordonanțe de urgență penale, chiar penale, reprezintă o încălcare a principiilor statului de drept; ei chiar cred că protestul civic masiv împotriva acestui guvern care s-a delegitimizat prin adoptarea frauduloasă a acestor pseudolegi, că solicitarea demisiei acestui guvern sau cercetarea intenției frauduloase a miniștrilor care au promovat ordonanțele, ar fi incălcări ale statului de drept.

Pentru cei care mai au asemenea idei, am o singură întrebare, pe care am împrumutat-o de la nenea Iancu, fiind vremuri de Căldură mare:  amice, ești idiot? Și dacă da, cât de idiot? Uite de ce întreb:

1.Ceea ce în lumea europeană numim stat de drept, iar în lumea anglo-americană domnia legii (rule of law), înseamnă că nici un cetățean al statului de referință nu este mai presus de lege, nici măcar  aleșii neamului; înseamnă că toată lumea, absolut toată lumea este egală în fața legilor.

Păi despre ce stat de drept vorbim atunci când primii care încalcă legile sunt înalții reprezentanți ai statului, care apoi abuzează de puterea de a legifera în interesul lor personal, pentru a-și asigura impunitatea față  de încălcarea legilor neconvenabile?

 Ce ordine de drept mai este aceea? Ordinea stabilită discreționar de  niște guvernanți în apărarea intereselor sponsorilor lor penali, după pofta lor?

 2.Nu orice lege asigură ordinea instituțională specifică statului de drept. Bunăoară, legile care nu protejează drepturile fundamentale ale individului  – fundamentale de la Dumnezeu – respectiv viața, libertatea și proprietatea, acelea NU sunt legi care asigură ordinea politică, economică, socială și morală – da, morală- necesară existenței statului de drept. Domnia legilor proaste, care încalcă aceste drepturi, nu consolidează statul de drept, ci îl îngroapă.

Ce drepturi si libertăți ziceai dumneata, amice idiot, că ai avea într-un stat guvernat de hoți, mincinoși și abuzatori?

 3.Ori de câte ori o lege este promovată cu intenție frauduloasă,  respectiv cu altă intenție decât cea expres declarată în conținutul ei,  acea lege este și trebuie declarată nulă. Pentru că are o cauză falsă, înșelătoare. Pentru că servește interese oculte, nu publice, generale. Și pentru că înșelăciunea este atât ilegală, cât și imorală. Iar ori de câte ori se face o separație între lege și morală, legea își pierde validitatea prin deviere de la scopul ei, iar societatea busola.

4.Bine, veți întreba, dar care morală? Simplu: cea absolută. Da, există morală absolută. Absolută pentru că sursa ei este absolută: să nu minți, să nu furi, să nu înșeli. Care sursă? Vă spune Cartea: Luca 18-20; Exodul 20-15; Levitic 19-11. Încercați eventual tot Decalogul – rog, nu mă întrebați care, pentru că voi fi nevoită să repet prima întrebare.

5.Legea, carevasazică, ce este ea?  În niciun caz un instrument abstract la dispoziția fanteziilor sau bunlui plac al cuiva “ales democratic”.

Atunci ce ar trebui să fie pentru a fi respectabilă și respectată? Ne spunea acum 200 de ani, limpede cristal, Federic Bastiat (citat la început) în eseul lui omonim, intitulat Legea (The Law; La loi). Legea  este și trebuie să rămână,  spunea Bastiat,  un instrument de organizare colectivă a apărării drepturilor/înzestrărilor naturale (de origine divină) necesare individului pentru a exista: personalitatea, libertatea și proprietatea.  Altfel este o simplă perversiune  la îndemâna guvernantilor lacomi, setoșilor de putere asupra altora sau a naivilor utopici.

 Ce viața, ce personalitate, ce libertate și ce proprietate apără guvernul lui Dragnea sau ordonanțele astea? Pe ale celor după chipul și asemenarea lor? Pe ale hoților, mincinoșilor și escrocilor? Nu, mulțumesc! Asta nu-i nici lege, nici stat de drept, e pervertirea lor text book case. Iar eu, cetățean pe cale de a fi astfel strivit în elementele esențiale de suport ale existenței mele, am tot dreptul să protestez împotriva acestor legi și acestor legiuitori, să cer înlăturarea și sancționarea lor; adică să mă apăr împotriva acestui atac cert și direct la fundamentele existenței mele, a concetățenilor și la viitorului nostru, al tuturor oamenilor obișnuiți și cinstiți.

Și știți ceva? În fond nu trebuie să știi multă carte, multă filosofie, și nici măcar să-l fi citit pe Bastiat sau Biblia, ca să înțelegi lucrurile astea. Trebuie să ai doar bun simț și o minima moralia.

Prin urmare rețineți, mocofanilor: statul de drept este acela în care statul și reprezentanții lui sunt primii care respectă legea, nu primii care o încalcă.  Legea trebuie să fie un instrument de apărare a drepturilor individuale naturale, fundamentale, nu de călcare a lor în picioare.

 Altă întrebare?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: