Ioana Hincu

Nu, geniilor: PSD nu se poate reforma!

In Dubii on februarie 23, 2017 at 9:21 am

… dupa cum ciuma rosie – comunismul – nu se poate reforma. Se poate doar deghiza temporar, ca sa te prosteasca pe tine, cititor si alegator naiv. Si se mai poate ceva: se mai poate eradica pana nu te omoara. Simplu, dar greu, nu-i asa?

Si iata de ce DEMISIA guvernului PSD-Dragnea-Grindeanu este vitala. Si de ce  FANTEZIA CU REFORMA PSD este mortala.

Nu de alta, dar notez ca mai nou multi traiesc plenar iluzia ca PSD se dezintegreaza si ca s-ar putea reforma, cel putin partial,   dupa aceste proteste si incidente din februarie. Au retras ordonatele de legalizare a coruptiei si gata, putem pleca si dormi linistiti acasa.

Da, multi spera ca indivizi precum “tinerii” critici si opozanti ai lui Dragnea, tip Catalin Ivan, Chirica de la Iasi , Dancu de la Cluj, ar putea sa-l elimine pe Dragnea de la conducerea PSD si sa reformeze partidul.

Mareata gluma si gresita perceptie: pe moment, daca presiunea civica si din partea opozitiei politice (respectiv a Presedintelui, caci alta opozitie nu vad) nu continua, PSD va iesi mai intarit din aceasta criza. Retragerea OUG13-14 va ramane mai degraba o concesie minora si temporara facuta de PSD-Dragnea naucilor alora din strada – „cirezilor de vaci care nu inteleg nimic” spunea deunazi un domn avocat fan PSD. O concesie, nu o victorie a opozitiei serioase,  civice si politice.

Prin urmare, sā fim seriosi: astia, asa zisii reformisti,  n-au nicio putere sau vreun cuvant de spus in PSD – asta daca îi prezumam de onestitate, nu de simplu oportunism, in demersurile lor critice. Criticii cu juma’ de gura si aplaudat cu cealalta jumatate si doua maini au ceva de spus doar la televizor. Iar singura lor putere este sa va hraneasca dvs iluzia ca PSD ar fi altceva decat este dintotdeauna: Ciuma Rosie postdecembrista a Romaniei; cea mai mare mafie politica asezata in ultimii 27 de ani peste tara. Comunista, da. Remember: PSD fost PCR numara peste 500 de mii de membri, mai mult decat toate celelalte partide parlamentare la un loc. Si toti acesti membri au intrat si ramas in PSD cu un singur scop: acces la putere, functii publice si resursele statului pentru ei insisi. PSD este painea si viata lor. Punct.

Numai cine nu stie (din experienta si sursa directa, de preferat) ce este PSD; cine il organizeaza, finanteaza, conduce; cine îi compune masa critica si slugile devotate “la centru” si “in teritoriu”; numai cine nu intelege care sunt mentalitatea si aspiratiile dominante in PSD;  numai cineva atât de deconectat de realitatea noastra politico-sociala si economica poate nutri speranta si iluzia ca PSD se poate reforma ca orice alt partid, sau ca ar putea-o face pe mana āstora tip Chirica-Dancu-Ivan in care, chipurile,  Dragnea si leadershipul PSD ar avea un rival.

Fiti seriosi, asadar: Dragnea si ai lui pleaca de la conducerea PSD doar in catuse sau, poate, daca vor inregistra inainte  o infrangere majora din partea opozitiei civice si politice.

Niciodata in istoria lui PSD nu si-a eliminat leadershipul cata vreme acesta l-a adus la putere si a distribuit cat s-a cerut din functiile publice si resursele bugetare. Ori guvernul Dragnea-Grindeanu asta face acum: creste salarii si modalitati de redistribuire “in teritoriu”, „de la centru”, a functiilor publice si resurselor bugetare, respectiv a banilor dvs (taxe si impozite) si a controlului asupra banilor si vietilor dvs.

De aia PSD este si ramane strans unit in jurul guvernului Dragnea-Grindeanu, indiferent ce gogosi televizate vi se vand acum cu privire la scindarile si reformatorii partidului. Retragerea OUG 13/14 nu este deocamdata o victorie impotriva mafiei PSD/ALDE, ci o concesie temporara din marinimia guvernarii Dragnea-Grindeanu. Repet cuvintele cheie: CONCESIE si TEMPORARA.

Numai atunci cand si daca actualul leadership PSD inregistreaza o infrangere semnificativa este posibil ca sustinerea din teritoriu/de la centru sa mai slabeasca si sa avem o sansa reala de a scapa de PSD. O asemenea infrangere ar fi, de exemplu, demisia guvernului Dragnea=Grindeanu si intoarcerea la Parlament pentru consultari si negocieri pentru formarea unui nou guvern care sa nu mai fie integral PSD-ALDE sau pentru alegeri anticipate (o procedura complicata pana una alta). Totul perfect constitutional si democratic.

De asta este vital ca presiunea strazii sa continue, protestele sa continue in numar mare – de preferat mai mare decat pana acum – pana cand se intampla macar pasul 1 in demantelarea imensei si cangrenoasei puteri a PSD: DEMISIA ACESTUI GUVERN.

#curajhaicasepoate. Piata Victoriei stiti unde este. A venit vremea buna, ce naiba … Daca nici acum, atunci cand?

Si daca tot n-ati inteles de ce PSD nu se reformeaza, va aduc aminte ce scria Alexandru Hancu IN DECEMBRIE 2014 – Alexandru fiind cel care a strigat prima data “Jos ciuma rosie” intr-o piata din capitala si v-a explicat in scris, in repetate randuri, de ce “ciuma rosie”. Ciuma, prieteni, retineti: nu se reformeaza. Ciuma omoara:

http://www.kmkz.ro/opinii/editorial/da-geniilor-jos-comunismul/

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: