Ioana Hincu

Memorie, Rațiune, Credință. Vor încerca să le distrugă, dar nu vor reuși

In Dubii, Solutii on Aprilie 9, 2017 at 8:17 pm

 

Niciodata nu vor putea sa stearga Adevarul. Vor incerca, dar nu vor reusi pana la capat.

Iar adevarul este ca in anii din urma prea multi nevinovati au devenit martiri ai crestinatatii sub sabia jihadului. Sute in Europa si America, mii si zeci de mii in Africa, Orientul Mijlociu si Asia.

Si daca victimele se vor inmulti pe continentul nostru – si se vor inmulti – este pentru ca Europa crestina face prea putin pentru a opri jihadul cultural, ideologic si militar. In schimb cedaaza pas cu pas in fata Islamului cununat cu Stanga psihiatrica, fara nicio logica – alta decat sinuciderea civilizationala asistata de propria amnezie si ignoranta,  harnic induse de progresismul multicultural.

I.Martiri crestini ai festivitatilor jihadiste si traditiilor islamice de Pasti

Pe 2 aprilie 2015, la Universitatea Garissa, Nairobi, Kenya, cativa teroristi musulmani Al Shabaab au ucis 147 de studenti printre care 142 crestini. Martorii supravieuitori relateaza ca teroristii ii intrebau pe ostatici, sub amenintarea mitralierelor, ce religie au. Cei care raspundeau “crestina” erau impuscati pe loc.  “We are not bad guys, we are just here to make your Easter Holiday better”, au declarat jihadistii. Nu suntem baieti rai, suntem aici doar ca sa va facem sarbatorile de Pasti mai frumoase. Pastele catolic cadea pe 5 aprilie. Era in Saptamana Patimilor.

Pe 22 martie 2016, la Bruxelles, trei atacuri teroriste musulmane cu bomba au ucis 32 de civili si au ranit 340, dintre care 62 foarte grav. In 2016, Pastele catolic cadea pe 27 martie. Era tot in Saptamana Patimilor.

In 2017, Pastele catolic cade in aceeasi zi cu cel ortodox. Sarbatoare mare in toata crestinatatea. Au inceput mai din timp. Cu camionul in multime. La Londra, pe 22 martie, Westimnster Bridge: 6 morti, printre care si o romanca, si 49 de raniti, dintre care 5 in stare critica. La Stockholm, pe 7 aprilie (vineri, ziua sfanta de rugaciune in Islam; duminica si sabatul musulmanilor), pe una dintre cele mai populate artere comerciale: 4 morti si 15 raniti. In Egipt, pe 9 aprilie, in doua biserici, in timpul slujbei de Florii: 36 de morti, 95 de raniti, Statul Islamic revendica ambele atentate.

II.Cauza si semnificatia

Sunt trei cuvinte care lipsesc cu desavarsire, in continuare, din toate relatarile main stream media cu privire la aceste atentatemusulman, islam, jihad.

Abunda vocabule ca soc, groaza, oroare, teroare, terorism, oribil, solidaritate, libertate, democratie, barbarie, incalificabil. Ni se ofera detalii despre tara de origine si biografia romantata a razboinicilor lui Allah, eventual aflata demult in evidenta Interpolului, Europolului, serviciilor antiterosite si de securitate nationale. Ni se dau asigurari ca “vom face totul” pentru siguranta civilillor, autoritatile lucreaza, urmaresc, investigheaza.

Un singur lucru nu ni se spune: cum veti opri noua invazie violenta a Islamului – a nu stiu cata – daca nu sunteti in stare nici sa-i rostiti numele? Cum veti opri jihadul, daca nu-l intelegeti?

Da, ce traim acum este Islam one on one versus crestinatate europeana. Este jihad text book case – ca la carte. Ce carte? Coran. Nu ma credeti? Va recomand calduros Understanding jihad – David Cook (profesor de religii comparate, specialist in Islam, consultant in probleme de terorism musulman global), 2005. Va recomand Terrorism and communication – Jonathan Matusitz, 2013. Ca sa nu merg mai departe cu bibiografia.

Poate asa veti intelege ca nimic din toate astea nu e accidental.

Jihadul nu este erezie islamica, este traditie si religie musulmana.  „Allah a cumparat de la dreptcredinciosi sufletele si bunurile lor, in schimbul Raiului, si astfel ei lupta pe calea lui Allah, omorand si fiind omorati. Aceasta este o fagaduinta cu adevarat […] Si cine este mai credincios legamantului sau decat Allah? Bucurati-va asadar pentru negotul pe care l-ati tocmit, caci aceasta este marea izbanda”.( Coran 9:111)

Teroarea nu este erezie musulmana, este  religie si metodologie main stream in Islam. Hadith: “Am devenit invingator prin teroare” – Mahomed, Buckhari 4.52.220, narat de Abu Huraira. Ceea ce ne duce mai intai cu gandul la versetele coranice prin care Allah insusi (prin Mesagerul Lui) prescrie uciderea necredinciosilor si teroarea – 2:191-193, 3:151, 5:33, 8:12, 8:60, 9:5, 9:73, 9:111, 47:4 (fara sa fie singurele).

In timp ce bietii crestini din zonele cu populatie musulmana majoritara stiu prea bine, pe pielea lor si a zecilor de mii de victime anuale, dvs ati uitat – daca ati stiut vreodata.

Dar poate cu ocazia acestei noi invazii incepute masiv acum doi ani, veti afla si intelege ceea ce parintii si bunicii nostri stiau: ca islamul si musulmanii sunt mult mai atenti la istoria, simbolurile si prescriptiile lor religioase fundamentale – si ale lor, si ale noastre. In timp ce actuala crestinatate europeana, traind din plin fanteziile multiculturale cu care este paralizata academic si mediatic, ba chiar si de inalti prelati ai bisericilor europene, chiar a ajuns sa creada ca “Islamul e pace” si a uitat propria simbolistica si semnificatie civilizationala, culturala si religioasa, cea vitala si intemeietoare.

Ei bine, nu. Contrar folclorului urban, Pastele crestin nu este sabatoarea mielului si shoppingului. Pastele este si ramane sarbatoarea Invierii lui Isus, Fiul lui Dumnezeu, si a intemeierii pe invataturile lui a religiei si civilizatiei noastre – despre care 2000 de ani de istorie ne arata ca este cea mai libera, mai prospera si cea mai infloritoare stiintific si cultural. Iar jihadul, va asigur, nu e budist si Islamul nu e pace. Islam inseamna (in lb. araba) “supunere” nu pace – asa cum credea si scria acum cativa ani o reputata jurnalista de la Romania libera.

III.Simplu, dar greu …

Si tocmai pentru ca e greu de acceptat si inteles in lumea actuala, unde memoria, credinta si ratiunea sunt momentan suspendate prin binefacerile ideologizarii stangist multiculturale, inchei asigurandu-va, de asemenea, ca Adevarul nu moare. Nici crestinatatea. Insa, pentru resuscitare, sa nu uitam ce spuneau oamenii mai intelepti decat noi:

“Comparata cu dezvoltarea omului pe aceasta planeta, raspandirea crestinismului in neamul omenesc pare fulgeratoare, intrucat doua mii de ani nu sunt aproape nimic in istoria universului. Sa nu uitati niciodata ca noi suntem inca “primii crestini”. Dezbinarile actuale dintre noi sunt, sa speram, o boala a copilariei: abia acum ne ies dintii. Fara indoiala ca lumea din afara crede tocmai contrariul, sustinand ca am muri de batranete. Dar au mai crezut asa de foarte multe ori. Iarasi si iarasi s-a crezut ca crestinismul este pe moarte, din cauza persecutiilor din afara sau a descompunerii dinautru, din cauza ridicarii mahomedanismului, din cauza progresului stiintelor naturii, din cauza cresterii marilor miscari revolutionare anticrestine. Dar lumea a fost dezamagita de fiecare data. Prima dezamagire a fost legata de rastignire. Acel om a revenit la viata. Intr-un fel – si-mi dau foarte bine seama cat de ingrozitor de nedrept trebuie sa li se para – acest lucru s-a petrecut mereu de atunci incoace. Ei continua sa ucida ceea ce El a inceput si, de fiecare data, chiar in timp ce-i batatoresc tarana de pe mormant, afla deodata ca crestinismul este inca in viata si chiar ca a izbucnit in alta parte. Nu-i de mirare ca ne urasc.” (C.S. Lewis, Oamenii noi – serie de prelegeri radiofonice, BBC, 1943, incluse in lucrarea Mere Christianity, 2001, sau Crestinism pur si simplu, Humanitas, 2004)

Deci nu. Nu vor reusi. Doar ca “Pentru ca adevărurile vechi să-și păstreze înțelesul în mintea oamenilor, ele trebuie reafirmate în limbajul și conceptele generațiilor successive” (F.A.Hayek-Constitutia libertatii).

Deci procedati. Cititi si dati mai departe acest text si pe cele oferite cu link in continuare. Aveti acolo tot ce va trebuie ca sa rememorati Adevarul. Aveti argument de text sacru si de autori consacrati atat in Occidentul crestin, cat si in Islam. Aveti date si fapte obiective. Formulate in limbejul si conceptele generatiilor prezente, cu gandul la cele viitoare. Nu cred sa fie un moment mai bun pentru acest exercitiu de memorie, ratiune si credinta decat Saptamana Patimilor.

Sa intelegem religia pacii si jihadul. HIjra. Semnificatia migratiei islamice

https://ihincu.wordpress.com/2016/07/24/sa-intelegem-religia-pacii-si-jihadul-viii-hijra-semnificatia-migratiei-islamice/

Jihadul Papei Francisc impotriva crestinismului. Raymond Ibrahim
https://ihincu.wordpress.com/2016/05/25/jihadul-papei-francisc-impotriva-crestinismului-raymond-ibrahim/

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lectia experientei

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/28/singurul-beneficiu-al-invaziei-musulmane-lectia-experientei/

Incorect Politic desprep mitul integrarii islamului in alte culturi si civilizatii

https://ihincu.wordpress.com/2015/10/19/incorect-politic-despre-mitul-integrarii-islamului-in-alte-culturi-si-civilizatii/

Ce este marxismul cultural

https://ihincu.wordpress.com/2016/01/31/ce-este-marxismul-cultural/

  1. […] Sursă: Memorie, Rațiune, Credință. Vor încerca să le distrugă, dar nu vor reuși | Dubii, Spaime si S… […]

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: