Ioana Hincu

Stânga și Islamul. Numitorul comun este ideologic, cultural și fundamental

In Dubii, Solutii on martie 7, 2018 at 10:06 pm

Septembrie 2015. Elitele noastre … de dreapta.

„Mie mi se pare ca e rusinos sa spui ca nu poti primi, o tara de 20 de milioane, decat 1.000 de persoane.Mie mi se pare incredibil. Pe litoral, de pilda, intr-un weekend pot sa mearga 100.000 de oameni, asta aflam de la televizor, si intreaga Romanie nu poate sa primeasca mai mult de 1.000 de persoane? Mie mi se pare ca Victor Ponta isi bate joc cand spune ca Romania nu are decat 1.000 de locuri pentru a primi refugiati”, Cristian Preda, europarlamentar roman de „dreapta”, care se intampla sa fie si profesor universitar la facultati de stiinte politice.

„63oo de refugiati reprezinta o problema? Este rusinos sa spunem ca nu suntem capabili sa-i primim, primim si bani pentru asta” a declarat doamna Monica Macovei, alt europarlamentar roman de „dreapta”, care a si votat in favoarea cotelor obligatorii de „refugiati”

La inceputul anului 2015, a doua zi dupa atentatele de la Paris – Charlie Hebdo – dl Andrei Plesu, respectabil intelectual roman de „dreapta”, „vechi cititor de mistica islamica” (conform propriilor declaratii) si coordonator de programe masterale pe religii monoteiste comparate,  declara la RFI ca nu exista legatura intre terorismul islamic si textele sacre ale islamului, iar intr-un articol publicat ulterior in ziarul Adevarul, solicita legiuitorului „limitarea inteleapta a libertatii de exprimare” critica pe teme religioase, implicit in legatura cu terorismul [religios, da] mahomedan.

Daca e ceva rusinos in toate astea, acest lucru ramane ignoranta si iresponsabilitatea elitelor noastre, care nici atunci, nici acum nu par (sau nu vor) sa inteleaga cele ce urmeaza. Desigur, proba timpului arata intotdeauna cine are dreptate: aceste elite, sau cei care li se opun. Din pacate, demonstratia se face deja pe viata si viitorul nostru, al unui intreg continent.

 

1. Atat marxismul clasic, cat si cel cultural – sau mai bine zis multicultural progresist – sunt anticrestine, antiliberale si antidemocratice. La fel este si Islamul, de 1400 de ani incoace, din proiectul lui religios originar, niciodata schimbat.

Aceasta este epitoma realitatii pe care putini par s-o inteleaga azi, de aceea se intreaba: de ce doamna Merkel sau doamna Mogherini sau Jorge Bergoglio aka papa Francisc sau grosul elitelor progresiste iubesc atat de mult islamul, se straduiesc sa ingroape adevarul despre el,  si-l invita la noi acasa? Pentru acest motiv:  cele doua religii politice, Stanga si Islamul, au acest numitor comun, al tintelor impotriva carora se indreapta  – democratia, crestinismul si oamenii liberi – pentru ca-i incurca in aspiratia lor de dominatie si putere absoluta asupra lumii.

In 2014 avertizam ca exista doua razboaie in care ne aflam deja si care trebuie castigate: cel cu Stanga si cu Islamul. Cine credea? Pe cine interesa? https://ihincu.wordpress.com/2012/09/14/razboaie-care-ar-trebui-castigate-religia-pacii-si-comunismul/

Incepand cu ianuarie 2015 am continuat sa argumentez – argument faptic, rational si de text religios/ideologic fundamental. Cititorii atenti au inceput sa inteleaga. Din pacate, cei care nu vor sa inteleaga, iar daca o fac, nu le pasa si continua sa-si minta publicul captiv,  sunt impostorii erijati in elite politice, academice si mediatice. Iata ce ar trebui, pe scurt, sa se inteleaga pe scara larga:

„Islamul nu mai invadeaza si cucereste prin taisul sabiei ca odinioara; occidentalii fac tot ce pot ca sa ajute invazia, in detrimentul lor.

Acestea sunt semnele vremurilor: o cultura muribunda – caracterizata de nihilism, hedonism, cinism si, poate cel mai semnificativ, de rata nasterilor in scadere – are putine lucruri pentru care sa traiasca si face loc uneia mai zeloase, asa cum istoricul anglo-francez Hilaire Belloc (n. 1870) prezicea acum aproape un secol: „Recrudescenta islamului, posibilitatea ca aceasta teroare pe care o traim de secole sa reapara, si ca civilizatia noastra sa se lupte din nou pentru viata ei, impotrivindu-i-se celei care a fost principalul ei inamic pentru o mie de ani, pare o fantezie” scria, inainte de a explica:

Culturile izvorasc din religii; finalmente, forta vitala care mentine orice cultura este filozofia ei, atitudinea ei fata de univers; descompunerea religiei implica descompunerea culturii care ii corespunde – vedem clar acest lucru in prabusirea de azi a crestinismului […] In Islam nu a avut loc o asemenea disolutie a doctrinei ancestrale – sau, in orice caz, nimic care sa corespunda ca nivel prabusirii religiei in Europa. Intreaga putere spirituala a Islamului este prezenta in masele din Siria si Anatolia, din muntii Asiei de Est, din Arabia, Egipt si Nordul Africii. Frunctul acestei tenacitati, a doua perioada de dominatie islamica, ar putea fi intarziata, dar ma indoiesc ca poate fi amanata permanent.” Raymond Ibrahim, 20 februarie 2018
http://www.meforum.org/7236/demographic-jihad-islamists-celebrate-rising?

2. Se pare ca, in ciuda evidentei si probei realitatilor (cumplite ale) noii invazii mahomedane pe care Europa o traieste de trei ani incoace, aceste lucruri tot nu se inteleg. De aceea trebuie reluate. In acest sens, reiau din ianuarie 2015:

“[…] Jihadul contemporan descinde direct din teoria clasica a jihadului asa cum a fost modificata de islamul radical” – David Cook (2009) trimestrialul Miscari totalitare si religii politice, eseul intitulat “Islamism si Jihadism: Transformarea notiunii clasice de jidah intr-o ideologie a terorii”, pg 177

In acest eseu, autorul spune ca in sec. 19, urmare a marelui jihad anti-colonialist, teoria clasica a jihadului a pierdut teren, mentinandu-se izolat, de exemplu in Somalia. Apoi, odata cu eliberarea lumii musulmane de sub colonialismul european, la inceputul sec 20, castigau teren nationalismul si socialismul islamic, adica ideologiile seculare, intr-o mixtura specifica islamului.

Aceeasi teza este sustinuta de un studiu comparativ publicat de acelasi trimestrial, in 2007, sub titlul “Islamism radical si ideologie totalitara: comparatie intre islamismul lui Sayyid Qutb, marxism si national socialism” realizat de Hendrik Hansen si Peter Kainz de la Universitatea Passau. In acest studiu autorii, comparand ideologiile lui Sayyid, Marx si Hitler, spun ca “in ciuda diferentelor, argumentele lor [ale celor 3, nota mea] urmeaza aceeasi structura: istoria omenirii este perceputa ca o lupta pe viata si pe moarte intre bine si rau, in care cei care sunt rai ameninta existenta omenirii. Cei care personifica binele [adeptii acestor religii politice] au misiunea de a salva omenirea scapand-o de rau si infaptuind utopia societatii fara clase, a luptei naturale inter-rasiale sau a societatii purificate de catre adevaratii credinciosi [ai islamului, marxismului sau nazismului, desigur].”

Să înțelegem religia păcii și jihadul (III). Jihadul contemporan și delirul multicultural.

3.Concluzia de etapa

Nu ar trebui sa fim surprinsi ca, la el acasa, Islamul s-a modernizat si occidentalizat pe directia marxist-totalitara, nu pe cea democratica si liberala.  La fel de putin surprinsi ar trebui sa fim ca Stanga europeana sau nordamericana actuala se infrateste cu islamul, asa cum facea in secolul trecut stanga nazista – Hitler, da.  Progresismul multicultural, cu manifestarile lui totalitare, are multe-n comun cu nazismul si fascismul, spre deosebire de preopinentii de dreapta,  pe care-i infiereaza sub acest nume  – nazisti, fascisti –  si denigreaza astfel, absolut contrafactual,  pentru ca nici nazismul, nici fascimul nu sunt de dreapta, ci de stanga in toata regula.

Surprinsi putem fi, cel mult, cand vedem aceleasi uniuni cultural-politice la varful bisericilor crestine europene, la Vatican sau la Bruxelles, printre liderii „conservatori” sau „liberali” ai dreptei – desi, istoria europeana nu e straina de colaborationisti nazisti sau comunisti in randul bisericilor sau ai „dreptei”. Insa lasand surpinderea la o parte, ideea este ca ar trebui sa distingem mai atent intre etichete si identitati reale – de stanga sau de dreapta – si n-ar trebui sa mai permitem accesul la putere niciunuia dintre cei care, indiferent de nume si partid, se aliniaza ideilor Stangii. Iar cand spun putere, nu ma refer doar la cea politica, ci si la cea mediatica si academica, deloc neglijabile.

 

Mai multe repere in acest sens:

Din seria Sa intelegem religia pacii si jihadul:

Partea I Iluzii, matre, minciuni, corectitudini politice

Să înțelegem religia păcii și jihadul (I)


Partea a II-a De la Mecca la Apocalipsa. Jihadul clasic

Să înțelegem religia păcii și jihadul (II). De la Mecca la Apocalipsă. Jihadul clasic.


Partea a IV-a Terorismul musulman este fundamentat coranic

Să înțelegem religia păcii și jihadul (IV). Terorismul musulman este fundamentat coranic


Partea a V-a Incorect politic, despre terorism si religie

Să înțelegem religia păcii și jihadul (V) Incorect politic, despre terorism și religie


Partea a VI-a Profetul razboinic

Să înțelegem religia păcii și jihadul (VI) Profetul războinic


Partea a VII-a Profetul si teroarea. Patru istorii musulmane

Să înțelegem religia păcii și jihadul (VII). Profetul și Teroarea. Patru istorii musulmane


Partea a VIII -a Semnificatia migratiei islamice. Hijra.

Să înțelegem “religia păcii” și jihadul (VIII). Hijra. Semnificația migrației islamice.

 

Etapele razboiului Stangii si Islamului impotriva Occidentului. Razboi cultural, razboi ideologic, razboi total https://ihincu.wordpress.com/2017/11/17/etapele-razboiul-stangii-si-islamului-impotriva-occidentul-razboi-cultural-razboi-ideologic-razboi-total/#more-7888

Ce este marxismul cultural?

Ce este Marxismul Cultural?

Criza refugiatilor este istorie musulmana versus fantezie occidentala

CRIZA REFUGIAȚILOR este ISTORIE MUSULMANĂ versus FANTEZIE OCCIDENTALĂ

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lectia experientei

Singurul beneficiu al invaziei musulmane: lecția experienței

Dictionar Incorect Politic, Corect Semantic. Islam, islamofobie, rasism

Dicționar INCORECT POLITIC, CORECT SEMANTIC. Islam, islamofobie, rasism

Incorect Politic. Scurt dictionar si inventar de termeni cu sensuri denaturate si minciuni larg mediatizate

INCORECT POLITIC. Scurt dicționar și inventar de termeni cu sensuri denaturate și minciuni larg mediatizate

Minoritati “oprimate” si majoritati obnubilate. Hotul corect politic striga “hotii!”

Minorități “oprimate” și majorități obnubilate. Hoțul “corect politic” strigă “hoții!”

Fundamentele islamului cu Robert Spencer. Islamofobia: origini, concept si evolutii

Fundamentele Islamului cu Robert Spencer (I) Islamofobia – origini, concept și evoluții

 

 

 

Lasă un comentariu