Ioana Hincu

Climatejugend și „justiția climatică”. Greta din Suedia

In Dubii on ianuarie 28, 2019 at 8:15 pm

Greta este o tanara suedeza nascuta in acest mileniu (15 ani), care chiuleste de la scoala ca sa protesteze in numele „justitiei climatice”. Climate justice. Da, ati citit bine.

Greta a ajuns vedeta mondiala in decembrie trecut,  tinand speech-uri perfect articulate pe ideologia neomarxist-climatica si perfect aberante, inclusiv la Natiunile Unite  – in timp ce un pic mai batrana Ocasio Cortez, zisa Ocasio-no-cortex,  ameninta pe la televiziunile americane ca daca nu oprim „schimbarea climatica” planeta moare in 12 ani.

Greta bate campii, desigur, dar nu stie, pentru ca s-a nascut intr-o tara si-n vremuri in care divortul de realitate si conditionarea mentala prin educatie si mass-media este principala preocupare a guvernantilor. A guvernantilor de stanga care, de la Olof Palme incoace, au reusit sa substituie, in constiinta a cel putin doua generatii, adevarul, educatia si informatia cu delirul ideologic socialist, social-democrat, multicultural, progresist, aberant sexist, ecologist si ce nume mai doriti dvs pentru noul comunism, asigurand astfel sinuciderea natiunii suedeze. La numai 15 ani, Greta, victima perfecta, ilustreaza acest tip de conditionare pe delir (sistematizat ideologic) mai clar ca niciodata. Victima transformata, insa, in acuzator si  vitor calau ecomarxist.

Vedeti? Comunistii sau nazistii (tot aia) intotdeauna au pregatit si selectat de mici marii oportunisti (delatori, turnatori, calai), devotatii militanti si idioti utili sau talentatii propagandisti. Soimii patriei, pionieri, utecisti, comsomolisti, Hilterjugend … Daca-i indoctrinezi si conditionezi de mici, nu mai scapa, ii ai pe viata. Noii comunisti au inteles splendid lectia – ceea ce nu se poate spune despre oponentii lor politici si oamenii normali, de bun simt.

Urmariti discursul Gretei din decembrie 2018, de la Katowice, unde a avut loc summitul  UN COP24 (conventia ONU pentru schimbare climatica)  si ingroziti-va. Copila vorbeste despre „climate justice”. Justitie climatica. Splendida gaselnita stilistica, curat avangarda propagandistica! Greta explica noul concept de justitie social-climatica: jos bogatii care ucid planeta (neclar daca printre ei se numara si tovarasii Soros sau Obama, care si ei militeaza impotriva „schimbarii climatice”). Cand o face, Greta are o privire acuzatoare si un ton amenintator care ma duce, nu stiu de ce, cu gandul la Robespiere (mare orator) si Regimul Terorii.

Greta-i acuza pe adulti de imaturitate. Dar ce bine ca psihoza ei – moare planeta de mana noastra, in 12 ani – care i-a fost indusa ideologic si intretinuta politico-academic si mediatic, a ajuns la maturitate atat de repede:

„Biosfera noastra este sacrificata pentru ca oameni bogati din tari ca a mea (Suedia) sa poata trai in lux. Suferinta celor multi plateste pentru luxul celor putini” spune exceptionala Greta, „noua față a militantismului ecologist”. Exceptional conditionata psihic.

Ati ras? Gresit. Mai degraba ascultati-o, priviti-o atent si ingroziti-va. In ianuarie 2019, Greta a fost invitata sa tina un discurs si la Formul Economic Mondial. Discursul si-l incepe cu un dramatic si repetat: „our house is on fire”. Casa noastra este in flacari. Si a repetat mantra mai batranei Ocasio Cortez: mai avem 12 ani de trait, daca nu ne potolim:

Creepy! Uitati-va la ea. Greta are profilul unui viitor  terorist/calau ideologic, si nici nu stie, pentru ca-i prea mica. Daca se nastea in Islam, avea sanse bune ca mica jihadista. E clar ca Gretei nu-i mai place scoala – gata, stie destul. Dar se vede ca-i plac lumina reflectoarelor, atentia mediatica si ideea de suprematism moral: ce poate fi mai moral decat supravietuirea planetei si rasei umane? Deci si-a gasit justificarea perfecta ca sa chiuleasca si sa-si asigure o cariera in elita morala, propagandistica sau politica ecomarxista. Daca are viata lunga, mi-e usor sa mi-o imaginez printre politicienii care vor scoate in afara legii consumul de carne pentru ca flatulentele vacilor distrug biosfera, basca si vaca e om, de unde dreptul de a-si cauta fericirea in libertate, nu in ferme si abatoare. Sau printre cei care va vor reglementa numarul de respiratii pe minut (asa cum va reglementeaza deja „adultii” de la USR numarul de decibeli ai stranutului si tusei in apartament) in scopul reducerii „amprentei dvs de carbon” (the Carbon footprint), ca sa nu mai improscati planeta, la fiecare expiratie, cu CO2, imaturilor si iresponsabililor! Ce sa mai vorbim de cei 20 – 30 de miliardari suedezi, printre care marii actionari-fondatori IKEA si H&M, care tin bugetul si asistatii sociali ai Suediei din taxele aferente afacerilor si averii lor. Asa le trebuie, pentru ca, in fond, ei o finanteaza direct sau prin statul redistributist pe Greta, propaganda si scoala ei. Rezultatul? Ei sunt cei care ucid viata pe planeta si va iau oxigenul de la gura in mintea Gretei. Asa a invatat ea la scoala sau la tv sau pe internet sau, de ce nu, acasa, de la parintii ei la fel malformati. Sa fie, deci, expropriati, deposedati acum, pe loc, toti bogatasii, de tot ce au, eventual si de viata, in numele justitiei climatice. America oricum trebuie desfiintata, pt ca are cei mai multi miliardari si milionari poluanti.

Credeti ca glumesc? Mai bine priviti-o si ascultati-o din nou pe Greta. Si sa vad daca mai zambiti cand coborati ochii la numarul de like-uri (milioane in numai o luna) sau la buna parte din comentariile la postarea discursului ei pe Facebook sau youtube. Cateva mostre:

        Proud to be a swede!

        This actually drove me to tears. It’s strange how touching it is to watch a 15 year  old    talk plain about things all the adults and leaders should be talking about

        I believe that Greta Thunberg is a hero and is reminding us that we just need to act!
God bless this young woman. She is the voice of change the world needs. I know mine isn’t being heard and I pray so hard that hers will, and that of my nephews, who are around her age and also soberly aware of the problems the very rich have created for the rest of us.
OMG there could never be a more clear definition of the climate crisis. It is so sad that we do not have adults in the room who have the means to make the changes necessary.

        A simple thing that people can do is eating less meat. The meat production is worse then all trains, cars, boats, planes and busses combined If everyone on the planet started to have 1 day in their weeks where they wouldnt eat meat, we would make such a difference.

Si tot asa …

Sa va mai spun ca mie mi-a atras atentia asupra acestei copile debusolate un amic din lista de facebook care o prezenta in termeni elogiosi prin comparatie cu politicienii de azi? Intr-un fel, are dreptate: prin comparatie cu Greta, chiar Lenin, Hitler sau Stalin, buni oratori si propagandisti, par mai putin dibaci si sigur mai putin emo-sarmanti. Deci ingroziti-va, as zice. Si poate intelegeti ca in loc sa va luati dupa capul copiilor, pentru ca „sunt alta generatie, sunt mai destepti decat noi, stiu cu internetul”, sau sa-i lasati de capul lor, pe mana internetului si scolii actuale, ar fi cazul sa-ncepeti sa-i familiarizati de mici cu politica, ideologia si propaganda psihopata, pentru ca Greta le va modela viitorul, asta-i realitatea in care vor trai, astea-s amenintarile la adresa vietii, libertatii si sanatatii lor, si ar trebui sa fie pregatiti de mici sa le combata. Desigur, ca sa-i puteti invata pe ei, intai trebuie sa invatati domniile voastre despre amenintarile reale, nu inchipuite propagandistic, ale acestor vremuri interesante. Succes!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: