Ioana Hincu

Dreapta noastră cea de toate zilele, mai materialistă decât Marx

In Dubii on aprilie 10, 2019 at 2:10 pm

Nu mi-e clar daca sa ma tavalesc de ras sau sa militez pentru infiintarea mai multor scoli ajutatoare pentru toti marii sau micii nostri oameni de dreapta. Iata de ce:

„[…]Sunt gata să votez cu orice partid care odată ajuns la putere garantează 2000 de km de autostrada în următorii 4 ani și refacerea rețelei de cale ferată la standardele europene de azi. Nu avem idee câți bani, oportunități de afaceri, locuri de muncă și turiști pierdem cu fiecare an în care infrastructura națională este sub-dezvoltată. Ca să nu mai vorbim de miile de victime produse de accidentele de circulație, și desigur, miile de romani care isi pierd speranțele și aleg exilul.[…]Sunt dispus să las deoparte aspectul ideologic pentru următorii 10 ani – nu mă interesează dacă partidul care o face se cheamă socialist, liberal, ecologist, umanist, animalist sau cum o fi. Numai să se angajeze să scoată România din epoca pre-modernă .[…]Aștept deci să apară următoarea ofertă electorală: ” Un guvern condus de partidul XYZ se angajează ca în următorii 4 ani să execute punctele ABC din Strategia națională de dezvoltare”. Orice alte teme fancy mi se par irelevante, pentru că aici se joacă supraviețuirea noastră ca națiune. Dacă rămânem subdezvoltați, daca ratam trenul civilizarii, o să fim tratați pe viitor ca o simplă colonie, o zona de tampon între diverse imperii, un poligon de incercare, chiar dacă ni se va permite să ne păstrăm tradițiile, printre care desigur, la loc de cinste este Sfânta Șpagă!
Votați dezvoltarea! O să avem timp destul să ne certam după aceea pe alte teme!”
– scrie GP, unul din marii nostri „conservatori” de diaspora, pe pagina sa de Facebook.

Vorbim despre un cetatean care zilele trecute, printre altele, ne explica de ce nu e de acord cu legalizarea detinerii de arme de catre civili, in scop de autoaparare, ca-n degenerata America. Altfel spus, mesajul dumnealui era ca are incredere mai degraba in Stat/guvernantii romani – binecunoscuti pentru responsabilitatea, inteligenta si grija pentru viata si securitatea cetateanului, si care se intampla sa controleze practic cam tot armamentul letal din Romania –  decat in concetatenii lui, de care ii este mult mai teama si nu crede ca ar fi in stare sa detina un amarat de pistol sau revolver fara sa-i zboare sau sa-si zboare creierii for no particular reason.

Acum, marele om de dreapta, rezident o vreme in Canada, neclar unde momentan, ne spune practic ca el ar vota maine Partidul Comunist Roman, cu conditia sa-i promita 2000 de km de autostrada.

„Teme fancy” si „irelevante” de retinut de aici:

1. De exemplu, China are o infrastructura rutiera de invidiat. Nici Phenianul – Coreea de Nord – nu sta prost la capitolul sosele, si are niste zgarie-nori …. Ceea ce nu-i impiedica pe chinezi sau nordcoreeni sa traiasca in saracie si  teroare, totul prin grija guvernantilor si a unei anumite ideologii totalitare, ghici care. (Nu mai amintim ce sosele si autostrazi au unele teocratii islamice arabe, pentru ca islamul e pace, iubire si libertate, deci n-are omul cum sa inteleaga nici atat problema cu ideologia/religia politica).

2. Foarte interesant cat de putin il intereseaza pe omul de dreapta GP principiile pe baza carora se structureaza programele si practicile politice, desi se lauda cu experienta politica – pretinde ca la un moment dat ar fi candidat si castigat nu stiu ce functie publica eligibila prin Canada parca. E bine.

3. Si mai interesant cum omul de dreapta romanesc, in general nu numai GP, nu intelege deloc rolul si importanta ideologiilor/doctrinelor politice, de unde nici coruptia ideologica. El intelege cel mult parte din coruptia materiala, care e un simplu efect al unei anume cauze, dar care i se pare mult mai periculoasa si fara nicio legatura cu cea ideologica. Intamplarea (istorica) facand  ca cea mai mare coruptie materiala sa fie generata direct de coruptia morala si de aparatele birocratice uriase care sunt favoritele by design ideologic ale Stangii. Da, surpriza, pe date istorice si logice, coruptia materiala este generata direct de cea morala si ideologica. Dar marele om de dreapta nu intelege aceasta relatie fundamentala dintre cauza ideologica si efectul ei care este „Sfanta Spaga” (in limbajul rudimentar al omului de dreapta GP) sau, poftim, coruptia materiala.

4. In fine cel mai interesant ramane faptul ca dupa 45 de ani de dictatura comunista si 30 de ani in prelugiri si lovituri de pedeapsa, marele om romanesc de dreapta inca mai este dispus sa creada in promisiunile politicienilor „indiferent de ideologie”, adica in promisiunile celor de stanga. Pentru ca, in caz ca n-ati inteles – pentru ca nu sunteti familiarizati cu limbajul si psihologia ideologilor – atunci cand un politician va spune ca el n-are ideologie, ca e apolitic sau ca e „tehnocrat”, asta inseamna in traducere ca are cea mai a naibii ideologie, respectiv pe cea de stanga, si ca va minte, deci nu puteti avea incredere in vorbele si promisiunile lui nici pana la poarta.

Acestea fiind spuse, traiasca dreapta romaneasca fara principii, fara viziune, fara doctrina, fara morala si, evident, fara minte functionala, insa dispusa oricand sa voteze pe oricine, dupa caz, fie pentru promisiunea unor dumuri si sosele, fie pentru o punga de acadele. Fancy!

Sursa halucinantului comentariul: https://www.facebook.com/GabrielPurcarus/posts/10219060885732093?

 

  1. Nu exista dreapta in Romania suntem ciungi de ea, ne-a fost taiata in temnitele comuniste!

    Apreciază

Lasă un comentariu