Ioana Hincu

Asta nu e democrație, e ferma lui Dragnea. Zdrang, desteptarea!

In Dubii, Solutii on august 13, 2018 at 8:54 pm

Introducere: https://ihincu.wordpress.com/2018/08/11/nu-va-amagiti-psd-este-pcr-dar-nu-e-tara-lor-ne-vom-intoarce/ Si acum intram in subiect:

D’ale „legitimitatii democratice”. Lideri PSD/ALDE, reactii la protestele din 10-12 august.

“Bărbați, femei, copii, nu se iartă nimic”
„Trebuiau mitraliați, nu stropiți cu apă”
„Venim 1 milion și vă călcăm în picioare”
“Un glonț în cap așa- ziselor mame”

Pesedisti declaratii 10 august 2018

Faptul ca 3 miloane de romani continua sa voteze aceste asa-zise partide nu are legatura cu democratia, ci cu faptul ca unii prefera dictatura si animalele in locul libertatii si oamenilor.

Faptul ca peste 10 milioane de romani le-au permis sa ajunga la putere cu majoritate parlamentara absoluta in 2012 si 2016, prin pasivitate si refuz de a vota, nu are nicio legatura cu democratia, ci cu lipsa de informatie, educatie, constiinta democratica si contact cu realitatea: au fost incapabili sa inteleaga mecanismele si consecintele ajungerii la putere a coalitiei specimenelor astora.

Faptul ca multi romani tot nu inteleg ca asta-i dictatura nu democratie si trebuie sa inceteze; faptul ca inca nu reactioneaza nici macar civic, se datoreaza aceleiasi lipse de informatie si educatie civica, politica si democratica elementare.

Cea mai mare reusita a PSD=PCR este asta: ruptura creierului natiei de realitate, prin distrugerea presei profesioniste si a sistemului de educatie. Acestea sunt rezultatele:

-Prea multi romani nu inteleg nici dupa 28 de ani ca PSD&co nu sunt partide politice, ci mafii organizate politic care trebuie dizolvate – conform constitutiei si legii in vigoare privind partidele politice, acest lucru trebuia sa se petreaca demult, toate dovezile necesare fiind la vedere publica.

-Prea multi romani nu inteleg ca asta nu-i democratie, ci Ferma animalelor.

-Prea multi romani nu inteleg ca PSD&co=PCR=cea mai mare si toxica mizerie politica romaneasca, fara nicio legitimitate legala, constitutionala si democratica de a guverna aceasta tara, de fapt nici de a fiinta ca partide, indiferent cati membri si votanti au.

Pe scurt, cea mai mare realizarea a PSD&co=PCR (si singura de altfel) este ca au convins majoritatea populatiei Romaniei ca diavolul nu exista. Ei bine, exista, iar ei sunt una din manifestari. Uitati-va bine la ei si nu va mai amagiti: toti gandesc asa, chiar daca nu toti declara public. Si daca ar putea, exact asta ar face toti, nu doar fruntasii din imagini. Pentru ca au mai facut – 1945-1989; 1990, 1991. Pentru ca astia sunt si asta stiu sa faca. Si vor face din nou daca nu sunt opriti acum, repede, cat se mai poate.

Daca ceva ramane incredibil, nu este ce au facut guvernantii si aparatul lor represiv – asaltul brutal al fortelor de asa-zisa ordine publica impotriva populatiei protestatare pasnice. Inredibila ramane toleranta la rau, pasivitatea si lipsa de minima intelegere si constiinta democratica a majoritatii populatiei.

In fine, credibil sau incredibil, aceasta este situatia si nu trebuie sa ne descurajeze, dimpotriva: trebuie sa ne mobilizeze. Iar cei care  inteleg vor trebui sa continue sa  explice, sa constientizeze si sa mobilizeze cat mai multi oameni, fiecare cum stie si cum poate mai bine, probabil si mai simplu decat pana acum. De exemplu asa:

https://zdrang.ro/

Hai, curaj, itnrati pe link. E doar inceputul. Va (mai) urma.

 

 

Lasă un comentariu