Ioana Hincu

Politică și epidemiologie (III). Dictatura „experților” medicali de pandemie este tehnocrație aplicată

In Dubii, Solutii on aprilie 14, 2020 at 3:29 am

Dacă noul virus SARS-CoV2 și pandemia COVID19 au ceva realmente inedit, este felul în care sunt politizate și transformate în armă psihologică și geopolitică împotriva Occidentului, adică a lumii civilizate. Personal cred că este o oportunitate rară ca publicul larg, deopotrivă cu guvernanții, să inteleagă și memoreze aceste lucruri mai bine decât pană acum. Bunăoară, managementul pandemiei COVID19 este studiu de caz pentru tehnocrația medicală.

Comunism cu specialiști. Tehnocrația 2015

În noiembrie 2015, când protestatarii #Colectiv din Piața Unviersitatii (în general și în principal tineri studenți la „științe” sociale) strigau că vor guvern tehnocrat, am încercat să le explic la fața locului, vorbind cu fiecare, de ce nu e recomandabilă „tehnocrația”. E dictatura „experților”, dragilor. Comunism cu „specialiști”.  M-au privit cu suspiciune: sunteți de la Antena3? aveți microfon ascuns? vreți să spargeți protestul? Atât au înțeles.

Am scris apoi un articol [1]  în care am explicat pe înțelesul tuturor ce este tehnocrația, de la primii propovăduitori [Henri de Saint-Simon, Howard Scott] până-n zilele noastre [etatism stiintific, ingineresc] și de ce „strada” ar fi trebuit să vrea alegeri anticipate, nu guvernul tehnocrat Ciolos [inginer agronom] învestit de Dragnea [inginer PSD]. Foști colegi de liceu, de facultate și de generație s-au supărat pe mine: eram pesedista, cinică, inumană, nu-mi păsa de victimele Colectiv (?). Evident, nu înțelegeau nimic din ce spuneam eu sau din ce voiau ei.

Bine, ei nu înțelegeau nici în liceu sau facultate [înainte de 1989], din moment ce părinții lor erau securiști, milițieni, procurori comuniști, nomenclaturiști de partid unic comunist, membri în Comitetul Executiv al PCR, în Marea Adunare Națională, reprezentanți ONU la Geneva sau New York, miniștri, generali, diplomați, ambasadori, directori în Comitetul de Stat al Planificării, șamd. Pe scurt, favoriții regimului comunist. Lor nu li se părea greșit comunismul pentru că la ei în casă se trăia ca-n capitalismul pe care părinții lor îl înfierau public, de ochii partidului, în timp ce-și dotau casele cu ceea ce restul populației vedea numai în filmele americane. Lucruri aduse direct din Occident, căci părinții lor aveau drept la pașaport individual și plimbare prin Vest; noi, cățeii dictaturii, aveam cel mult pașapoarte colective și drept la excursii cu ghid numai în țările lagarului socialist. Cred și eu că lor nu li se părea greșit comunismul. De ce li s-ar fi părut în 2015? Doar pentru că se numea tehnocrație?

Iata că in 2020, mulțumită pandemiei COVID19, aveți ocazia să înțelegeți mai bine tehnocrația aplicată.

 

Comunism epidemiologic. COVID19 și tehnocrația medicală 2020

Niște „experți” medicali guvernamentali, desemnați ca atare între ei, vă planifică pe timp de pandemie întreaga existență fiindcă dvs sunteți cretini, deci n-o puteți face singuri. Ei decid – guvernanții doar ascultă de ei – ce și de unde aveți voie să mâncați sau cumpărați; pe unde, cum, între ce ore și în ce scop să circulați; când, cum și dacă aveți voie să munciți, să învățați, să vă rugați, să țineți deschisă prăvălia de unde vă câștigați pâinea cea de toate zilele, să mergeți la dentist sau la spital. Totul spre binele dvs, desigur, pentru că ei sunt experții adevărului și binelui superior, iar dvs cretinii.

Nu, nu v-au întrebat nimic, nu v-au eplicat nimic când au decis. De ce s-o facă? Doar am stabilit că sunteți cretini. Libertate? La ce să le trebuiască cretinilor? Economie? Nu contează, viața e mai importantă. A cui viață? Viața unora – a celor care au calculat ei, în înțelepciunea lor estimativă, că se vor îmbolnăvi de COVID19 și vor muri de SARS2 – în detrimentul vieții multora, printre care mult mai mulți suferinzi din alte cauze decât  COVID19. Ce fel de viață? Cea pe care vă permit ei s-o aveți, închiși în casă, morți de frică, sărăciți și mințiți zilnic. Pentru că așa au estimat ei că e mai bine și mai sigur pentru cei mulți și cretini. Nu și pentru ei. Pentru că ei sunt puțini, responsabili și înțelepți. Experți. Dar nu orice experți, ci numai cei angajați la stat, eventual pe viață, și plătiți din banii dumneavoastră.

Așa arată tehnocrația aplicată. În cazul de față, tehnocrația medicală. Nu, nu a medicilor. Medicii adevărați, practicieni cu experiență, cei care chiar pun mâna pe bolnavi, îi îngrijesc și vor să le salveze viața, spun altceva decât birocrații medicali guvernamentali. Din SUA, Marea Britanie, Franța sau Germania până-n Coreea de Sud sau Japonia, adevărații specialiști explică de ceva vreme că măsurile draconice de izolare și „distanțare socială” nu sunt necesare. Dar nu-i ascultă nimeni. Vă spun și la noi din februarie încoace:

Ei, medicii nu tehnocrații cu diplome medicale, spun – si tind sa-i cred, pentru realitatea ultimelor luni o demonstrează – că soluțiile medicale si sociale sunt altele. Nu contează. Birocrații medicali au decis si  guvernanții s-au lăsat prostiți. Tehnocrație se cheamă.

Din păcate, birocrații medicali, la fel ca orice tehnocrați, eșuează fără abatere. Tot din păcate, nu e prima dată [2], iar până când guvernanții si majoritatea populației înțeleg  durează. Din fericire, pana la urma adevărul iese la iveală și impostura „experților” este demascată, dar nu înainte de face ravagii. Iar ce nu se întâmplă niciodată, după știința mea,  este tragerea lor la răspundere, așa cum ar merita. Pentru ca ei sunt principalii vinovati.

Da, acest virus are, pe lângă particularitățile naturale, una aparte: de data asta nu politicienii aflați la guvernare sunt principalii vinovați, ci birocrații medicali.

De la China comunistă și Sanepidul comunist mondial (Organizația Mondială a Sănătății, OMS) până Washington, Berlin sau București, vom vorbi în continuare despre impostura, incompetența și eroarea colosală a tehnocraților și despre responsabilitatea pe care o poartă pentru dezintegrarea socială, psihologică și economică vertiginoasă pe care o trăiește acum întreaga lume civilizată. Vom vorbi pe date, fapte, declarații și minciuni la vedere. Nu, nu e teoria conspirației, e frăția mondială a birocraților sanitari. Se cheamă tehnocrați, să nu uitați.

Pe data viitoare.

[1] https://ihincu.wordpress.com/2015/11/10/revendicarile-politice-ale-strazii-apolitice-tehnocratia/
[2] https://www.facebook.com/notes/vasile-ast%C4%83r%C4%83stoae/pandemia-o-fil%C4%83-din-istoria-recent%C4%83/962067280855616/

Prima parte: https://ihincu.wordpress.com/2020/03/23/politica-ideologie-si-epidemiologie-i-sfarsitul-chinei-magice/

A doua parte: https://ihincu.wordpress.com/2020/03/29/politica-ideologie-si-epidemiologie-ii-frica-si-pseudostiinta/

Lasă un comentariu