Ioana Hincu

Turul 2: nu pot ei fura, cat putem noi vota. Votul conteaza!

In Solutii on noiembrie 4, 2014 at 7:33 am

Pentru turul 2 ideea e asta:  Razboiul e psihologic. Minoritatea libera si votul cu capul personal conteaza. Astea pot face diferenta si rasturna situatia. Mobilizarea de partid si-a dat masura in primul tur de scrutin.

Cu alte cuvinte, ce e de retinut, faptic, incontestabil:

 

 Turul 1 n-a fost rau. Patru argumente.

1.Ne aflam exact acolo unde stiam ca vom fi. Hai, ca stiam: in turul 2 avem de ales intre Ponta (stanga) si Iohannis (dreapta). E mai bine decat in 2000, cand alegerea a fost intre Iliescu si Vadim. Acum e limpede si e asa:

Ponta este candidatul catastrofal, al neocomunistilor criminali si borfasi, cei mai multi si cei mai mari borfasi ever, din ultimii 25 de ani. PSD ramane partidul criminalului Iliescu (de 3 ori presedintele Romaniei, acum presedintele de onoare al PSD,). Si al puscariasului Nastase (fost prim-ministru). Victor Ponta, actualul presedinte PSD, next generation, este rezultanta celor doi, adica asta: https://ihincu.wordpress.com/2014/10/16/pericolul-ponta-mai-mare-decat-se-ntelege-semnificatia-acestor-alegeri/ . In opinia mea (care nu-i doar a mea) Ponta-Presedinte este grav subestimat (inclusiv de catre actualul Presedinte), caci reprezinta, in perspectiva si contextul institutional intern, regional si geopolitic, un pericol mult mai mare decat se intelege.

Iohannis este candidatul oricand preferabil lui Ponta, fara sa fie ideal sau impecabil, fara a avea in spate un partid (PNL plus PDL) impecabil, insa totusi, unul reformabil. Iohannis trebuie ales de asta: https://ihincu.wordpress.com/2014/10/23/a-time-for-choosing-sau-vremea-alegerilor-cruciale-optiunea-occidentala-i/

Si de asta:http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/omul-care-l-a-arestat-pe-dumnezeu-355449

Si de asta:http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/nu-repetati-greseala-din-%E2%80%9990–nu-alegeti-ponta–354512

2. Iohannis/ACL a atins pragul-tinta (psihologic) de 30%, in ciuda si impotriva imensei masinarii guvernamentale de propaganda si manipulare PSD. Masinarie care include minciuni mizerabile, controlul asupra televiziunilor, fonduri enorme guvernamentale – adica banii nostri, de la buget, din care Ponta si-a facut campanie, a impartit miliarde (da, miliarde) la autoritatile locale, la biserica, la baronii partidului, la asistatii social. Ponta si-a facut toata campania pe banii nostri.

Iohannis/ACL a atins (chiar depasit se pare) pragul de 30%, in ciuda faptului ca in capitala si strainatate multi oameni n-au putut vota (mi-e greu sa cred ca se protesteaza in strada, la Londra si Paris, sau la Bucuresti, sau ca studentii stau la coada in Regie ca sa voteze Ponta).Si iata dovada:

“Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, i-a scris luni lui Jean-Claude Jucker, preşedintele Comisiei Europene, în care îl informa că secţiile de vot din străinătate au primit indicaţii să împiedice voturile în favoarea candidaţilor dreptei şi îi cere acestuia să intervină pe lângă Guvernul român pentru ca turul 2 al prezidenţialelor să aibă loc în condiţii bune, informează Mediafax.”

http://www.romanialibera.ro/politica/politica-alegeri-prezidentiale/gunther-krichbaum–sectiile-din-afara-romaniei-au-primit-indicatii-de-la-bucuresti-sa-impiedice-votul-355933

Si iata o relatare directa de la Londra: http://www.contributors.ro/vot-2014/cum-am-votat-la-londra-o-relatare/ care se incheie asa:

“Români, să nu fiţi mofluzi. Conştientizaţi faptul că la vot în diaspora e un război în tranşee şi că ce vi se întâmplă este rezultatul unei strategii. Dacă vreţi schimbare, nu vă resemnaţi şi arătaţi-le lor că electoratul este încrâncenat şi nu se lasă cu una cu două. Baftă în turul doi!”

Iohannis a atins pragul de 30%, desi toti ceilalti candidati ai dreptei (unde toti inseamna toti) inclusiv presedintele in functie, l-au criticat si denigrat, more or less (de regula more). Iohannis a atins pragul de 30% desi campania impotriva lui a fost de o murdarie fara precedent. De exemplu, in 2009, pe Basescu l-au acuzat la tv, cu un filmulet trucat, ca a lovit un copil la un miting de partid; in 2014, pe Iohannis l-au acuzat (A3 si GhitaTv) ca a vandut copii pentru organe, fara nicio dovada, nici macar trucata.

3. Ponta abia a atins pragul de 40%, desi a avut si are pe mana fonduri publice enorme (bugetul de stat din care a imprastiat pomeni electorale de miliarde) si enormul aparat al celui mai mare partid romanesc ever (PSD, fost PDSR, fost FSN, fost PCR). PSD are peste 440.000 de membri. Toate celelalte partide parlamentare la un loc nu au atatia. Tinta PSD era mult mai sus (sondajele comandate de ei il dadeau peste 45%).

4. Diferenta dintre Iohannis si Ponta a fost sub 1 milion de voturi. Este surmontabila? Sigur ca da. Cum? Elementary, dear Watson: prin vot. Al nostru. Nu al vreunuia dintre candidatii care n-au intrat in turul 2. Aia sunt 12 oameni mari si lati. 12 voturi. Atat. Cetatenii cu drept de vot, indiferent ca i-au votat sau au stat acasa, sunt milioane. 18 milioane. Ne trebuie peste milioanele lui Ponta – peste 5 de regula, asa se castiga prezidentialelel. Hai, ca se poate.

Trei idei vitale pentru turul 2

Pornind de la aceste realitati, retinem pentru urmatoarele doua saptamani:

1.Votul nostru conteaza. Votul minoritatii lucide, hotarate. Care voteaza cu propriul cap, nu cu al televizorului sau al candidatului X sau Y care n-a intrat in turul doi. Sa fie clar: Nu pot ei fura si manipula, cat putem noi vota. Nu pot impiedica peste 5 milioane de oameni sa voteze, daca vor sa voteze. E un fapt.

Si tocmai pentru ca e un fapt, PSD va juca urat, cat se poate de murdar, avand pe mana toata masinaria guvernamentala de furat si manipulat. So what? Cat pot fura? Cat pot manipula?Cat isi pot bate joc de votul romanilor din strainatate? De votul studentilor din Regie? Mult, totusi limitat. Pana una alta, nu pot ei fura, cat putem noi vota, cu milioanele. Se-ntelege?

2. Electoratul roman numara 18,2 milioane indivizi. Ponta a fost votat de cca 3,7 milioane = mai putin de un sfert din alegatorii romani. Pentru ca Ponta sa fie invins, e nevoie de mobilizarea unei minoritati de votanti umpic mai mare decat a lui. Atat.

Vorbim de votul unei minoritati inteligente, responsabile, de bun simt, care poate intoarce balanta in turul 2, devenind, printre cei prezenti la vot, majoritatea. Vorbim de votul lucid, al celor care inteleg ca nu ne aflam intr-o situatie normala, si cu atat mai putin ideala, ci intr-una grava, cruciala (vezi linkuri vezi primele linkuri, pct.1)

3.Nu intereseaza ce spun candidatii care n-au intrat in turul 2. Nu intereseaza nici coalizarile si aliantele televizate. Praf in ochi. Ei nu mai candideaza, in cursa asta nu mai conteaza. Ei nu mai pot influenta rezultatul alegerilor, decat, la fel ca noi, alaturi de noi, prin vot. Daca voteaza bine, le multumim. Daca nu, nu.

Iar pozitionarile lor publice trebuie interpretate asa:

Daca ei nu pricep pericolul Ponta si necesitatea Iohannis, necesitatea de etapa imediata, desi s-au pretins a fi responsabili, iubitori de tara, de oameni, desi unii se pretind de dreapta, desi au crezut ca au mintea si anvergura politica pentru a conduce aceasta tara, atunci sa se lase de politica! Sa mearga la camp, la uzina sau la cratita (unii, gen Vadim, ar putea incerca si la blamuc)

Daca vor avea atitudini ambigue sau stupide (de exemplu vor pune semnul egal intre Iohannis si Ponta, pe sistem „aceeasi mizerie”) atunci sunt niste impostori, si opinia lor NU conteaza. Duca-se!

Daca, dimpotriva, isi vor mobiliza la vot electorii si fanii impotriva lui Ponta, pentru Iohannis, si o vor face clar, inteligent, inseamna ca au potential de lideri lucizi si responsabili.

Concluzie de etapa

Indiferent ce fac si spun unii la tv, esential este sa votam cat mai multi si cu cap. Cu capul judicios utilizat.

Nu cedati dezamagirii, defetismului, pesimismului. Nu cedati presiunii psihologice, intimidarii si minciunilor PSD. Da, razboiul PSD impotriva noastra (nu doar a lui Iohannis) este psihologic. E singura lor sansa. Victoria asupra lui Ponta sau esecul nostru depind de nervii, inteligenta, responsabilitatea si maturitatea fiecarui alegator.Deci, ganditi bine si votati bine. Si nu uitati (mi-am propus sa repet pana la iritare, ca sa se-nteleaga odata): nu pot ei fura cat putem noi vota. E un fapt si gata.

Update 5 noiembrie: nu in ultimul rand cititi si acest text de Vlad Zografi, cu ce a ramas de facut, util, pana la turul 2, in noua puncte scurte:

http://www.contributors.ro/vot-2014/noua-lucruri-care-raman-de-facut-pana-la-turul-al-doilea/

Lasă un comentariu