Ioana Hincu

Legea sau țara lui Dragnea? (I) Noua Corectitudine și Poliție Politică, versiunea Teleorman

In spaime on octombrie 8, 2015 at 6:32 pm

Cele ce urmeaza – adevaruri si realitati obiective – ar putea fi inscrise intr-un studiu istoric al patologiilor sociale actuale, sinistre, intitulat simplu “cu stanga la puscarie sau la psihiatru”.

Vorbim de un abuz de putere si de lege fara precedent in ultimii 25 de ani, daca nu ma inseala memoria. Vorbim de LEGEA LUI DRAGNEA, cea cu DEFAIMAREA SOCIALA, sau, altfel spus, de decesul libertatii de exprimare in Romania. Si vorbim de lipsa de reactie civica si institutionala, de linistea si pacea cu care este primita de Tara lui Ponta-Zgonea-Dragnea.

Aceasta lege tocmai a trecut de Senat, fiind votata cu larga majoritate. De Senatul lui Tariceanu.

Este, fara doar si poate, cel mai grav atac la libertatea de exprimare si de gandire de dupa 1989. De ce spun asta? Iata:

Legea prevede, printre altele urmatoarele:

Art. 1. lit. d) Defaimare sociala – fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartenentei sale la un anumit grup social.

Art. 1 lit. c) Grup social – categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, apartenenta politica, orientare sexuala, origine sociala, avere, dizabilitati, boala cronica necontagioasa sau infectie HIV?SIDA.

Art.19 – Defaimarea sociala constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 lei la 30.000 lei daca vizeaza o persoana fizica, respectiv cu amenda de la 2000 la 60.000 de lei daca vizeaza un grup social.

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20479449-senatul-adoptat-legea-lui-liviu-dragnea-care-incrimineaza-defaimarea-sociala-camera-deputatilor-este-decizionala.htm?nomobile=

Consecinta?

 Pedepsirea prin lege a celor care rostesc public ADEVARURI INCOMODE PENTRU PUTEREA POLITICA.

Observati, va rog, totodata, ca, in viziunea legii, este mai grav (amenda de doua ori mai mare) daca asemenea adevaruri neplacute “pun in inferioritate” un grup social decat un individ. De exemplu “grupul social” PSD. Sau “grupul social” de stanga. Sau grupul jihadistilor veseli, „moderati” – care impartasesc aceeasi traditie seculara intitulata corect politic “islamul e pace”, la fel ca razboiul sfant, coranic, musulman.

Sanctiunea legala se va aplica indiferent si independent de faptul OBIECTIV ca anumite traditii culturale si convingeri politice de grup sunt inferioare altora. Inferioare faptic, logic, praxeologic, etic.

Conform acestei legi, pentru a nu suporta rigorile ei, va trebui sa spuneti ca stanga egal dreapta, ca liberalismul (clasic) egal (neo)comunism, ca prostia egal inteligenta, ca razboiul egal pace, ca violenta egal non violenta, ca normalul egal anormal, ca crestinismul egal mahomedanism egal budism egal hinduism, ca binele egal rau, ca libertatea egal tiranie, si tot asa. Altfel? Veti discrimina si defaima … social.

De ce aceasta lege este un abuz de putere?

Cum serveste Legea lui Dragnea interesele directe ale PSD? Ce adevaruri inconturnabile si irefutabile nu veti mai putea spune public despre PSD si suporterii lor, daca aceasta lege trece si de Camera Deputatilor (camera decizionala)? Iata cateva:

PSD, fost PDSR, fost FDSN, fost FSN, fost PCR, a fost, este si ramane un partid toxic, neocomunist, cleptocrat si mafiot. Cel mai toxic partid pe care Romania il are de 25 de ani incoace.

Este un partid care promoveaza sistematic imoralitatea, mediocritatea, lichelismul, minciuna, furtul, coruptia, abuzul de lege si de putere, infractionalitatea in general si, ocazional, crima, daca se poate, chiar in masa.

Dovezi? Adica fapte obiective? Garla, incepand cu 1990:

a) mineriadele – instigare la crima in masa romano-romana, bazata pe o enorma minciuna si inscenare mediatica si institutionala pusa in practica de Ion Iliescu, impreuna cu reprezentantii regimului comunist si vechii Securitati. Ion Iliescu este in continuare Presedintele de Onoare al PSD.

Ion Iliescu, fost presedinte  al partidului, de 3 ori presedinte al Romaniei, nu a fost nici pana in prezent judecat pentru instigarea/complicitatea la crima cu ocazia mineriadelor si revolutiei, desi Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ca Statul Roman trebuie sa redeschida dosarele lui penale.

b) lovituri de stat (reusite sau esuate) si abuz de putere: mineriada 1991, instigata tot de guvernarea PSD-Iliescu pe mana cu liderii minerilor din Valea Jiului (si ei condamnati penal ulterior), pentru debarcarea premierului/guvernului Petre Roman; 2007, suspendarea ilegala a Presedintelui tarii; 2012, a doua suspendare ilegala a Presedintelui tarii, acelasi oponent politic al PSD.

c) frauda electorala cutumiara, sistematica, si abuz de putere – actualul presedinte executiv al PSD este condamnat penal pentru frauda electorala si abuz de putere; Liviu Dragnea, mafiot agramat PSD de Teleorman, este singurul candidat la alegerile interne PSD pentru sefia partidului. (De ce agramat? Printre altele pentru ca, de exemplu, ieri, „Liviu Dragnea, întrebat dacă are o variantă de rezervă în cazul în care va fi condamnat cu executare: „Am o variantă de rezervă decât dacă voi fi omorât.” via Melania Cincea)

d)infractionalitate la varf, tolerata si sustinuta de membrii partidului; numarati dvs (eu am pierdut sirul) liderii de organizatii centrale sau locale PSD, demnitarii si inaltii functionari publici PSD urmariti penal, arestati preventiv, aflati in curs de judecata penala sau condamnati definitiv pentru infractiuni comune sau de coruptie.

Eu amintesc aici, exemplificativ, nu limitativ, din memorie, doar cateva figuri emblematice ale PSD:

– Ion Iliescu, Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, toti presedinti PSD pe tara,

-presedintii de organizatii judetene sau locale, Bunea Stancu (Braila), Radu Mazare (Constanta), Nicusor Constantinescu (Constanta), Marian Vanghelie (Bucuresti), Mircea Cozma (Prahova), Nicolae Mischie (Gorj)

-demnitarii Catalin Voicu, Miron Mitrea, Sorin Oprescu, Ilie Sarbu (socrul lui Ponta), Darius Valcov, Viorel Hrebenciuc, Dan Sova, Serban Mihailescu, Ecaterina Andronescu, Dan Nica, Mihai Tanasescu, Adrian Severin, Toni Grebla (judecator CCR), samd.

e) subminarea economiei nationale; din cate stiu nimeni nu a inventariat si insumat pana acum cuantumul sumelor LA VEDERE, CUNOSCUTE DEJA, cu care PSD, liderii si membrii marcanti de partid, au prejudiciat bugetele publice, adica pe cetatenii Romaniei, banii si munca lor. Dar stim deja ca ne referim la zeci, sute de milioane de euro, numai in cateva cazuri celebre.

f)abuz sistematic de lege si de putere: din cate stiu, nimeni nu a inventariat pana la momentul de fata – pt ca este o munca de investigatie titanica; vorbim de sute, mii de acte normative si de mafii transinstitutionale – numarul actelor normative – legi, ordonante de urgenta, ordonante, hotarari de guvern si ordine de ministri – prin care PSD si membrii sai, aflati in pozitii de putere, au favorizat, privilegiat sau incercat sa  privilegieze economic si institutional partidul si grupurile personale de interese.

Amintesc aici doar cazurile celebre, de incalcare a Constitutiei Romaniei in vigoare de catre autoritatile PSD : lovitura de stat 2012 – caz ajuns in atentia Comisiei Europene si Comisiei de la Venetia pt incalcarea constitutiei in vigoare – Martea Neagra 1 (decembrie 2013), Martea Neagra 2 (2015, in plina desfasurare), care au speriat si Vestul, nu doar pe noi. Plus, proiectul de revizuire a Constitutiei 2013, respins in unanimitate de CCR pentru cateva zeci de motive de neconstitutionalitate.

Toate aceste afirmatii, BAZATE PE DATE SI FAPTE OBIECTIVE, ISTORICE, nu le veti mai putea rosti/scrie public in scopul de a critica membrii PSD si partidul PSD, pentru ca ii veti pune, conform legii lui Dragnea privind defaimarea sociala, in pozitie de inferioritate fata de alte “grupuri sociale”. Lucru valabil pentru oricare alt „grup social” care impartaseste convingeri politice comune.

Cu alte cuvinte NU VETI MAI PUTEA SPUNE PUBLIC ADEVARUL, ORICAT DE EVIDENT SI IREFUTABIL.

In caz ca totusi o veti face, veti putea fi sanctionati contraventional, cu amenzi uriase, la cererea oricarui membru PSD (sau „grup social” similar) de catre un organism numit politic, un departament nou infiintat (conform acestei legi) al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii. Justitia va fi si ea obligata (in caz ca veti contesta amenzile astfel aplicate) sa le dea dreptate, conform noii legi, daca va intra in vigoare.

Concluzia … de balamuc

N-am terminat, abia am inceput. Mai adaug, insa, cu titlu de concluzie de etapa, doar atat:

Daca fata de aceste realitati, societatea romaneasca, cetateni, organizatii civice, unitisalvamnustiucecupetul pe la Universitate, militanti pentru “libertatea de exprimare” – aia de se agitau cu Cearli, cu leul Ceciliu -, umanitarienii cu refugiatii,  politicieni si partide de opozitie, asociatii profesionale, in special ale magistratilor, avocatilor si juristilor (care se presupune ca ar trebui sa inteleaga abuzul de putere, de lege si de constitutie, si magnitudinea lui sinistra), CCR (pentru ca libertatea de exprimare este un drept teoretic garantat de Constitutia Romaniei), Presedintia Romaniei (care teoretic are atributii privind apararea constitutiei si medierea intre autoritatile statului) si presa NU REACTIONEAZA RAPID SI MASIV, atunci lucrurile sunt clare: nu doar stanga si partidul lui Dragnea sunt imorale si iresponsabile, ci si tara, societatea, in majoritate. Societatea care, “democratic”, majoritar, devine astfel complice – direct sau indirect, activ sau pasiv – la aceasta oroare.

Caz in care, problema lui Eminescu – Scrisoarea a III-a final, cea cu impartitul in doua cete, de nebuni si de misei, cu stransul lor, dupa caz, la puscarie sau la balamuc – acest vizionar arc peste timp si wishful thinking poetic (numai in aparenta poetic), devine de mai mare actualitate ca niciodata. Romania devine, fara doar si poate, pe termen mediu si lung,  probabil ireversibil, Tara lui Dragnea.

Nici aceste lucruri nu le vom mai putea spune fara sa fim pedepsiti aspru de lege, daca legea lui Dragnea trece si de Camera Deputatilor, dominata tot de PSD.

In acest sens, de incheiere si spre trezirea la realitate, ne grabim sa-l citam acum, cat mai e voie de la stapanire, pe poetul national, care, daca ar fi scris acum Scrisoarea a III-a, ar fi fost acuzat de hate-speech, incorectitudine politica, si aspru sanctionat dupa capul lui Dragnea si regulile Noii Politii Politice a Gandirii.

Precizam ca citatul, inspaimantator de actual, ii priveste SI pe adeptii locali ai stangii progresiste si Corectitudinii Politice, unii cu studii inalte, inclusiv prin Occident, care sufoca deja mediul intelectual si academic, si care reactioneaza in mod traditional anapoda, niciodata asa cum realitatile (sinistre) ar cere:

La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,/Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,/Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos…/Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,/Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,/Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,[…]/O, te-admir, progenitură de origine romană!

Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,/Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?/Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă/Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,/Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,/Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?

Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,/Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,/Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,/Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!

Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;/Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.[…]

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,/Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,/Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,/Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

(va urma)

Lasă un comentariu