Ioana Hincu

Politică, Ideologie și Epidemiologie (I) Sfârșitul Chinei magice?

In Dubii, Solutii, spaime on martie 23, 2020 at 6:34 pm

Dacă noul virus SARS-CoV2 și pandemia COVID19 au ceva realmente inedit, este felul în care sunt politizate și transformate în armă psihologică și geopolitică împotriva Occidentului în general și a Americii lui Donald Trump în special. Personal cred că este o oportunitate rară ca publicul larg, deopotrivă cu guvernanții, să înțeleagă și memoreze aceste lucruri mai bine decât până acum.

Donald Trump avea dreptate

Dintre toți liderii importanți ai lumii, Donald Trump este primul care și-a reconfigurat încă din campania electorală 2016 politicile comerciale și de securitate față de China, încetând s-o mai considere partener corect, de încredere. Mulți au râs: o prostie, exagerează. Alții s-au opus vehement: e rasist, fascist, nazist, e împotriva economiei libere de piață, ăsta este protecționism, naționalist stupid.

Faptul ca Stânga americană, din principiu antiamericană, sau Europa. antiamericană prin tradiție prostească, l-au criticat n-ar trebui să fie o surpriză: este business as usual. Că cei care aveau interese comerciale particulare legate de China au protestat era firesc. Din păcate, însă, au făcut-o și continuă să o facă destui oameni „de dreapta”, conservatori, liberali și libertarieni „pro-market”.

Toți au acum ocazia – pandemia COVID19 le-o oferă -să învețe despre China, America și Donald Trump ce au ratat: esențialul.

Adevărata boală

Căutați principalii responsabili pentru situația neobișnuită în care ne aflăm? Pentru complicațiile ei multiple generate mai degrabă de panică, lașitate și dezinformare decât de virus? Pentru costurile exagerate pe care toți le vom suporta o vreme, nu doar în număr de victime ale SARS-CoV-2, ci și în costuri economice și de securitate masive? Atunci începeți, vă rog, cu China, cu comunismul și eternele lui minciuni. Aceștia sunt principalii vinovați. Aceasta este adevărata și cea mai gravă BOALĂ a lumii actuale. Prezenta pandemie e numai unul din efecte.

Problema „virusului chinezesc” [1]– expresia este purul adevăr nu un „stigmat” rasist – a fost și rămâne mai mult una politico-mediatică decât biologică. Una de sănătate a minții mai mult decât a trupului. Iar ce ar trebui să NU uitați niciodată este ca atât prezenta pandemie, cât și psihoza globală aferentă, cu toată suita de implicații negative, le datorați de la bun început Chinei comuniste, totuși magice pentru unii.

COVIDul magic

Economia magică, „capitalismul de stat”[2] și BRICul magic[3], „deschiderea”, „modernizarea”, occidentalizarea” magică tip Deng Xiaoping, armata magică, medicina magică, tehnologia magică, Huawei magic, 5G magic tip Xi Jinpig. Asta auziți de zeci de ani de la Occidentul fascinat de comunismul chinezesc despre care a uitat că este comunism și că singura lui magie e crima și minciuna ca politică de stat, atât cât ține.

Minciuna chinezească încă ține.

A trebuit ca la Casa Albă să vină Donald Trump și în provincia Wuhan să apară un virus care să împânzească lumea tulburandu-ne dramatic modul de viață, pentru ca minciuna oficială să se clatine cu adevărat și regimul de la Beijing să fie demascat global în toată mizeria și dezumanizarea lui de facto. Până acum nimic n-a contat. Mao Zedong, cel mai mare criminal în masă [4] cunoscut, foametea comunistă și revoluția lui culturală marxistă? Cine?!! Tiananmen [5] 1989? O amintire rară. Persecuția creștinilor chinezi [6]? Ca și inexistentă inclusiv pentru capii bisericilor și statelor occidentale. Relațiile diplomatice și comerciale? Grozave. Amenințarea permanentă și hibridă de securitate? Care amenințare?

Ei bine, poate că acum, când de la București la Los Angeles, sute de milioane de oameni sunt consemnați la domiciliu și condamnați la internet, autism și panică, e timpul să ne adunăm mințile și să conștientizam adevărul despre cum am ajuns aici, ca să știm ce avem de făcut în continuare.

Pe scurt, să începem cu sfârșitul și cu adevărul despre ce ni se întâmplă acum. Care adevăr este că undeva, în luna noiembrie 2019 sau începutul lui decembrie 2019 – cronologia este încă neclară și ascunsă de oficialii chinezi – regimul de la Beijing știa că în Wuhan se moare de la un virus nou de tip SARS. În loc să ia măsuri de izolare la fața locului, să aducă riscul la cunostinta lumii, să-și mobilizeze medicii și cercetătorii proprii în cooperare cu cei din lumea largă pentru găsirea tratamentelor în cel mai scurt timp, tovarășul Xi și colegii au tăcut, au ordonat distrugerea probelor biologice și au ales să-i persecute, aresteze și amuțească pe medicii chinezi care semnalaseră lumii amenințarea.[7]

Spre sfârșitul lunii decembrie, în ciuda eforturilor de mușamalizare, epidemia din Wuhan a luat amploare și vestea s-a răspândit în lumea largă: în China se moare de la un nou virus care provoacă SARS. China oficială nega în continuare. În ianuarie 2020, America lui Trump, care avertiza deja propriii cetățeni și omenirea despre pericol, monitoriza traficul dinspre China și se pregătea de măsuri și mai serioase împotriva răspândirii virusului, s-a oferit să ajute China. Tovarășii de la Beijing au refuzat [8], au mințit și, cu cinism criminal, au lăsat virusul să invadeze lumea. Tovarășii lor din Occident l-au criticat pe Trump pentru rasism, în loc să ia la timp măsuri de protecție a propriilor granițe și populații. Abia pe 28 ianuarie 2020 Beijingul a început să accepte ajutor și acces internațional la ceva informații.

Între timp [9], prin frontierele Americii „rasiste” care monitoriza deja traficul dinspre China și urma să-l suspende pe 31 ianuarie , nimeni nu știe câți purtători de virus au intrat. Prin granițele larg deschise ale Europei, virusul intrase și mai liber cu zecile, poate sutele de mii de chinezi și occidentali care bat drumurile Chinei în mod curent, sau care se întorceau la muncă după revelionul chinezesc din 25 ianuarie.

La momentul de față publicul european tremură de frică închis în casă și, cu ochii pe contorul global – worldometer – [10] al deceselor legate de virusul chinezesc, încă se mai întreabă cum a ajuns Italia, după China, lider mondial la COVID19? Vom vorbi în viitor despre asta, despre cât de relevante sunt sau cum ar trebui interpretate aceste statistici, și despre multe altele. Deocamdată, ce ar trebui să rețineți și să nu uitați niciodată este că:

1. Actuala criză chiar este generată de virusul chinezesc din Wuhan, iar sintagma „virus chinezesc” nu este „un stigmat” rasist la adresa Chinei, așa cum MSM americane și internaționale îl acuză pe presedintele american, ci adevărul. Da, China, nu America, a prăvălit peste noi pandemia, si nu e prima: primul SARS 2002-2003 [11] tot din China a venit. Iar daca acum Taiwan, Singapore si Hong Kong au mai puține cazuri de COVID decât Italia sau alte țări occidentale deși se află, prin comparație, în imediată vecinătate a Wuhan, este pentru că s-au fript anterior, au învățat să se protejeze singuri nu să aibă încredere în marele vecin comunist, și au, probabil, și ceea ce specialiștii numesc imunitate naturală încrucișată și/sau adaptativă la coronavirusuri (mai mult decât cei din Vestul lumii).

2. Adevărata boală și marele virus donat lumii de China și tovarășii ei nu este COVID, ci comunismul, cu toată suita lui de minciuni și nenorociri.

Nu, China nu este nici magică, nici capitalistă, ci comunistă. Nu este prietenul omenirii, ci una din marile amenințări globale, deci ar trebui tratată ca atare, cu toate precauțiile necesare, nu cu entuziasm frățesc și admirație. Si sigur că într-o lume globalizată aceste precauții includ inevitabil unele compromisuri politice, diplomatice și economice conjuncturale cu o țară terifiant de suprapopulată, dar cu resurse si mână de lucru ieftine. Insa asta nu înseamnă să hrănești și finanțezi comunismul și minciunile oficiale.

Așadar, unul din rezultatele pozitive ale acestei crize ar trebui să fie pierderea substanțială a credibilității și hegemoniei mondiale la care aspiră și lucrează în manieră comunistă, cinică și mincinoasă Beijingul. Adică începutul sfârșitului Chinei magice. Iar dacă acest lucru se va întâmpla, ar trebui să țineți minte că îl datorați întâi de toate Americii lui Donald Trump.

Pe data viitoare!

[1] https://www.facebook.com/MattWalshBlog/videos/254645665700107/

[2] State capitalism and the rent-seeking conjecture – Paul Dragos Aligica/Vlad Tarko, 2012 https://www.researchgate.net/publication/256034794_State_Capitalism_and_the_Rent-Seeking_Conjecture

[3] BRIC countries, acronim pentru Brazlia, Rusia, India si China, economii etatiste (socialiste) emergente, considerate in anii 2000 ca avand un stadiu de dezvoltare similar cu al marilor puteri economice democratice si capitaliste https://en.wikipedia.org/wiki/BRIC#%22Dreaming_with_BRIC:_The_Path_to_2050%22_(2003)
[4] https://www.heritage.org/asia/commentary/the-legacy-mao-zedong-mass-murder

[5] https://en.wikipedia.org/wiki/BRIC#%22Dreaming_with_BRIC:_The_Path_to_2050%22_(2003)

[6] https://www.washingtontimes.com/news/2018/jun/6/chinas-christian-persecution-highest-level-mao/

[7] https://nypost.com/2020/02/29/china-officials-knew-of-coronavirus-in-december-ordered-cover-up-report-says/

[8]https://www.theepochtimes.com/china-refused-american-offer-of-assistance-in-studying-corona-virus-outbreak-us-health-chief_3218870.html

[9] https://ro.usembassy.gov/ro/raspuns-la-dezinformarea-republicii-populare-chineze-cu-privire-la-originile-covid-19/

[10] https://www.worldometers.info/coronavirus/

[11] https://en.wikipedia.org/wiki/2002%E2%80%932004_SARS_outbreak#Outbreak_by_country_and_territory/

Lasă un comentariu