Ioana Hincu

Stânga Psihiatrică. Reacții post alegeri prezidențiale americane

In Dubii, Solutii on noiembrie 13, 2016 at 5:38 pm

Multi nu inteleg de ce tot vorbesc despre „Stanga Psihiatrica”. Adica ce? E o problema/tulburare psihica sa fii de Stanga? Da, este. More or less.

Nu inteleg pentru ca fie n-au baza referentiala necesara, fie pentru ca gandirea abstracta si capacitatea de a corela corect conceptul (ideea, notiunea) cu realitatea nu mai sunt la moda, se pare, cu atat mai putin in mediul intelectual – academic.

Nu-i nimic. De aceea insistam cu exemplificari la zi din “nebunariul” – vorba lui Alexandru Hancu – “liberal” declansat de alegerile prezidentiale americane. Bunaoara, NYPost reactioneaza: “Opriti nebunia!” Si relateaza ca:

-dupa castigarea alegerilor prezidentiale de catre Trump, America liberala  sufera o masiva prabusire mentala si emotionala, iar cele mai absurde manifestari se inregistreaza in mediul universitar de elita; [pentru cine nu stie,in SUA stanga radicala s-a rebotezat “liberala”, dupa al doilea razboi mondial; de ce? Vezi Norman Thomas, candidatul socialist la Casa Alba in anii ’40; vezi Jonah Goldberg- Fascismul liberal. Istoria secreta a stangii americane; vezi Francois Revel- Marea Parada. Eseu despre supravietuirea utopiei socialiste]

– au loc, continua si se extind in toata tara proteste deloc pasnice – ataca politia, vandalizeaza magazine si masini;

-oricine isi declara suportul pentru Trump devine tinta unor atacuri violente, chemari la boicotarea afacerii, samd

-patronilor “liberali” ai unor companii (CEO Grubhub, Chicago-Illinois), care isi ameninta angajatii cu concedierea daca sustin ideile lui Trump trebuie sa li se aminteasca si citeasca de catre propriii avocati Primul Amendament la Constitutie, cel cu libertatea de exprimare, ca sa se potoleasca;

-Universitatea din Michigan ofera studentilor carti de colorat si jocuri ca sa se calmeze (astia-s studenti la facultate sau la gradinita?)

-Universitatea din Kansas le reaminteste studentilor agitati, devastati de pierderea alegerilor de catre Hilara ca au la dispozitie “therapy dogs” – catei terapeutici – un serviciu permanent oferit de universitate;

-Universitatea Cornell (Ivy League!) organizeaza priveghi pentru ca n-a iesit Hilara (cry-in) unde servesc ciocolata calda si servetele pentru reconfortarea indoliatilor;

-Universitatea Tufts ofera studentilor “devastati” seminarii de arte si meserii (ok, nu sunt carti de colorat, ci mai degraba cursuri ca-n tabara de vara precizeaza NYPost)

-Universitati ca Yale, Connecticut, Iowa, anuleaza cursuri si examene, fie la cererea studentilor, fie pentru ca profesorii sunt prea tulburati ca sa predea – dar bietii parinti, adaug, continua sa plateasca taxe exorbitante.

Nu credeti? Intrati pe link si cititi:

http://nypost.com/2016/11/11/scenes-from-the-liberal-meltdown/

Si urmariti relatarile din presa americana despre cum reactioneaza idiotii utili ai Stangii.

Poate asa intelegeti mai usor de ce, atunci cand vorbesc/scriu despre Stanga Psihiatrica, despre tulburarile de comportament etic, social si psihoemotional – de la disonanta cognitiva la psihoze obsesive cu deliruri sistematizate – induse ideologic de Stanga universala, nu glumesc, nu exagerez, desi pare. Recitit de exemplu:

De la padurea lui Penn la Roosevelt si Stanga Psihiatrica. Povesti adevarate.(2015)

https://ihincu.wordpress.com/2015/12/01/de-la-padurea-lui-penn-la-roosevelt-si-stanga-psihiatrica-povesti-adevarate/

Mitologia stangii actuale. O problema mediatica sau psihiatrica? (2013)

https://ihincu.wordpress.com/2013/11/17/mitologia-stangii-actuale-o-problema-mediatica-sau-psihiatrica/

Si ganditi. Contrar prejudecatii generale, gandirea nu omoara. Gandirea e sanatate, asa cum knowledge is power. Carevasazica ganditi si invatati cumsecade. Fiti mai atent la aceste realitati care n-au inceput ieri, nu sunt intamplatoare, dar vin peste noi cu viteza ametitoare. Pentru ca, nu-i asa, asta-i tot ce am reusit sa preluam in 27 de ani de libertate de la Occident. Nope, calea buna, dar grea; liberalismul clasic si conservatorismul de dreapta; valorile crestin-liberale, ideile de bun simt, pe care Occidentul a avansat, nu plac. Ne plac „justitia sociala”, morala laxa, statul asistential, “tehnocratia”, interventionismul economic, terorismul mediatic, totalitarismul soft, salvationismul suicidar, comunismul crestin, ecologismul stupid, incalzismul, animalismul, anormalismul sexual, jihadul pacifist multicultural,  liberalismul fara libertate si democratia antidemocratica. Adica toate non-sensurile promovate harnic de Stanga Psihiatrica.

Succes si sanatate!

Lasă un comentariu